Nakash1 Vloženo 26. Květen 2015 Vloženo 26. Květen 2015 Dobrý den, mám Fabii 1.9 TDI PD 74kW ATD se zadřeným motorem, podařilo se mi koupit docela slušný stejný motor z octavie 4x4, bohužel jsou tam rozvody s hydraulickým napínákem a když přehodím držák motoru z fabie, tak nepasuje plastový kryt rozvodů z fabie (kvůli hydraulickému napínáku) a ani ten původní z octavie (kvůli vyměněnému držáku motoru na silentblok). Máte s tím nějaké zkušenosti a dá se daný problém nějak řešit. Aneb existuje nějaký ten kryt na fabii, který by pasoval na fabia držák a hydraulický napínák, nebo prostě mám hold smůlu a musím sehnat motor přímo z fabie? Citovat
Luďa Vloženo 26. Květen 2015 Vloženo 26. Květen 2015 A má ten motor z okty i stejnej kod? Pokud ano, tak by měl jít přehodit napínák. Pokud nemají tak taková výměna jen legaální!! Citovat
Nakash1 Vloženo 26. Květen 2015 Autor Vloženo 26. Květen 2015 (editace) obojí je ATD, akorát tam nepasují ty plastové kryty jak jsem psal, jsou tam nahouby díry, takže spíš otázka by mohla znít, zda se dělaly fabie s hydraulickým napínákem -> koupit ty krycí plasty Editováno: 26. Květen 2015, autor: Nakash1 Citovat
Jarda-k Vloženo 28. Květen 2015 Vloženo 28. Květen 2015 (editace) Rozvody s hydraulickým napínákem se dají předělat na novější rozvody s klasickou napínací kladkou. Akorát se musí udělat díra a závit pro vodící kladku, která je trochu jinde. Tady máš postup i s fotkama: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=76106&start=0 Nebo tady: http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?p=2055778#p2055778 Editováno: 28. Květen 2015, autor: Jarda-k Citovat
Nakash1 Vloženo 10. Červen 2015 Autor Vloženo 10. Červen 2015 Rozvody vyreseny, ted se jeste objevil problem s olejovim vymenikem na chlazeni. Ten z fabie 2004 tam nepasuje a ten co tam je z octavie, ma jiny uhel na filtr a diky tomu se nevleze do motoroveho prostoru... Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.