Přejít na obsah

Demontáž stropních madel, dotažení antény.


winter

Doporučené příspěvky

Zdravím chlapi,

 

začnu trochu ze široka. Povolila se mě anténa na Supovi Combi. Dneska jsem se pustil do odstrojování abych se dostal pod tapec a mohl jí dotáhnout. Tzn. D, C, sloupek úchytky dělící síťky. No a zasekl jsem se na zadních stropních madlech. Doufám, že když je demontuji, tak už to bude dostatečné abych se dostal pod tapec. Do B sloupků už se mě nechce. Poraďte mě prosím jak madla demontovat. Snažil jsem se vycvaknout krytky, pod kterými by měl být šroubek. Krytky drží jako "bejk" neskutečný těsně před jejich destrukcí jsem toho nechal. Asi je na to nějaká finta, kterou neznám. Nebo je to nějaký nový systém, podobný jako u Medvěda, tam jsou krytky zároveň jako zajištění madla. Potom ještě jestli jste už někdo pod tapec k anténě lezl. Zkraje byly dva sucháče jsou ještě nějaké dál pod tapecem. A další věci , na který se je třeba psychicky připravit. Dík.   ***winter***

Editováno: , autor: winter
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obávam se, že to nebude krytka. Jestli je to stejný jako u Rapida (jako že určitě jo v rámci koncernového sjednocení...) pak to, co se zdá jako krytka, je čelo trnu, zaraženého dovnitř madla. Jde to fakt dost blbě vysunout bez výraznějšího poškození..... Chce to něco ne ostré, ale přitom docela pevné na vypáčení.

post-6633-0-38824100-1438113176_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Madlo má jiný design, ale něco podobného bych tam očekával. Nemáte chlapi představu jakou silou jsem za to bral. Z pohledu technicky založeného člověka, nepřijatelné násilí  kol100 .  Pokud to bude tak, jak je na obrázku, bude to chtít tlačit proti sobě . To bude potřeba vyrobit nějaký přípravek. Min. dva ohnutý šroubováky..***winter***

Editováno: , autor: winter
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To madlo tam drží celý ten plast obdobně jako u Rapida, ale u Superba2 musíš mít na to ohnutý široký(ideálně šířka toho plastu co budeš vytahovat) a krátký šroubovák  - tj. cca. centimetr a půl od hrotu šroubováků ho ohnout o 90°. Musí mít i správnou tloušťku jinak to moc dobře nepůjde tern plast vytahovat(přes ten vzniklý ohyb vlastně páčíš ten plast ven).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rovnou si obědnej náhradní  :kol-29: tohle totiž vymyslel INŽENÝR  :kol-28: 

I kdyby ti to nááhodou neprasklo tak to bude orvaný jak harající fena , pravda neni to pak pod madlem vidět , ale ty o tom budeš vědět a nevydržíš svuj vlastní psychickej tlak jak to pod tim madlem vypadá  :kol-50:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím chlapi,
tak přípravek fungoval na 100%. Demontovat madlo trvá cca. 20sec. Až jsem se zastyděl, že jsem na to nepřišel. Divím se, že když jsem páčil s malým šroubováčkem, že západka nevyjela. Asi špatný směr. Západka se musí vysunout jako "šuplík" viz. foto. Jinak když se do toho někdo někdy pustíte je to hrozný "mrsk" . Myslím lézt pod tapec, např kvůli dotažení antény. Musíte očesat sloupky D,C,B ... jinak se tam nedostanete. Musím dodat, že anténa nebyla povolená. Tímto zdravím odborníka v německém Plavnu /Plauen/ v autorizovaného servisu Škoda. /třeba se mu to donese, že bych ho nejradši přetáhl potěhem  :kol-31: /  2013 tam měnili anténu. Samozřejmě dobře věděl co to obnáší tak se nějakým záhadným způsobem narval pod tapec myslím, že demontoval jen D sloupky. Starou anténu vymontoval, novou tam dal, ale matka držela max. na dvou až třech závitech a ještě přes závit.   ***winter***

 

Tak sem Vám chci vložit obrázek přípravku s demontovaným madlem, ale nevím jak. Klikám na ikonu obrázek a očekávám něco jako vybrat soubor a oni nic. Jak na to chlapi.

 

Díky   ***winter***

post-95251-0-19042400-1438289239_thumb.j

post-95251-0-28010300-1438289379_thumb.j

post-95251-0-94720500-1438289422_thumb.j

Editováno: , autor: winter
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Tak se po nějaké době taky připojím. Dnes jsem chtěl demontovat madlo a s celkem kvalitním přípravkem vytáhnout plastový trn. Už to vypadalo nadějně, ale pak se trn rozlomil a ven už jsem to musel vykuchat šroubovákem... Neví někdo, jestli se ten trn dá objednat, popřípadě číslo dílu. Nebo je to jen komplet s madlem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

http://forum.skodahome.cz/topic/131418-hanz%C5%AFv-sup-ii-20tdi-125kw-4x4-6q-rv-1011-cfgb/page-2#entry2163766

Když mi to montili v autorizáku kuliva panoramě , tak to tak zdevastovali umělci , že sem byl přesvědčen že to nedestrukčně odaretovat nejde , viz i muj příspěvek nahoře (A PO REKLAMOVÁNÍ JEJICH ŠIKOVNOSTI , TAKY VYMĚNILI CELEJ KUS MADLA ) 

ovšem po té co jsem to absolvoval sám , sem spíš přesvědčenej , že je to spíš o tom jak se k tomu odaretování přistoupí , v domácím prostředí s jednoduchym ohnutym šroubovákem naplocho , stačí hluboce zavlíknout aby to bylo po celou plochou a stáhnout, výsledek = ANI ŠKRÁBANEC  :kol-47:

Editováno: , autor: HANZTD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...