Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Toto presne riešim - oveľa radšej by som šiel do 18" ako 17", ale nechcem sa obrať o možnosť použiť reťaze. Je pravda, že za posledných 6 rokov pri 2 rôznych autách som ich ani raz nepoužil, ale možno ich zrovna pri Superbe budem potrebovať, niekoľkokrát za zimu chodím na hory. Zisťoval som si v pneuservise, že existujú aj špeciálne športové reťaze, ktoré sú tenšie (7mm) - Pewag Servo Sport RSS. Odporúčili mi odmerať priestor medzi kolesom a blatníkom / zavesením - vraj tam musí byť v najužšom priestore aspoň 10mm - zdá sa mi, že je tam toho priestoru oveľa viac.

• o 3 týdny později...
Vloženo

Pánové, má někdo nějaký tip na sundání disků ze zadních nábojů? Dnes jsem chtěl obout zimní disky. Přední kola OK, když jsem chtěl sundat zadní, ani za nic to nešlo z náboje dolů. Celkem mě to zaskočilo, auto je půl roku staré...? Díky

Vloženo (editace)

Někdy pomůže sjet se zvedákem až do pozice, kdy se pneumatika opře o zem... a pak ještě tak 2 cm. Poté do ní párkrát praštit, případně do auta trochu strčit ve směru k druhé pneumatice na ose. Možná existuje ale sofistikovanější způsob. 

Editováno: , autor: KarelM
Vloženo

Povolit šrouby o jednu otáčku a lehce se projet v blízkosti domova. Většinou stačí párkrát decentně ze strany na stranu, ozve se cvak cvak a je to. Sofistikovaný to není ani trochu, ale účinný je to téměř 100%

• o 4 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
Vloženo

Ahoj sháním zimní kola s pneu na superb III a trochu blba otázka (nemám ještě techničák vše je na registru vozidel mám z dovozu proto si to nemožu zkontrolovat sám )  může mět superb III pneu 205x60x16  ? mohlo by tam byt tyto z OctavieIII skautu ?   vis http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/zimni-sady-kol/kompletni-zimni-kolo-16-s-pneu-michelin-pro-vozy-octavia-iii-cbx205606alp5lx/0/1/24/43/1001

pasovaly by tam ty AL kola ? mě by užší nevadily jezdím max 130 a superb by měl mět 215x60x16   tak pneu by průměrem snad pasoval a za tu cenu i z hliníkama ?

• o 3 měsíce později...
Vloženo

chlapci obzeram sa po zimnych pneu na SUpa3 .... našiel som PIRELLI SOTTOZERO WINTER 240 rozmer-235/45 R18 98V .... ma niekto relane skusenosti ??? ... su tie pneu dobre ??? vdaka za postrehy

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Pirelli sa nechalo kupit cinanmi... samozrejme, ze sa tym nijako moc nechvalia... no na webe sa da najst info.

napr. https://www.tyrepress.com/2015/10/pirelli-is-now-chinese-owned/

v cine ma Pirelli 2 fabriky... 

akakolvek pneumatika "made in china" alebo "made in P.R.C." (People's Republic of China) je rizikom.

cinske fabriky ovela menej dbaju na dodrziavanie normiem a vyrobnych postupov. preto kvalita cinskych gum moze prudko kolisat (aj v ramci konkretneho modelu pneumatiky). 

ostatne toto je tiez jeden z dovodov, preco sa na webe daju najst Pirelli za podozrivo nizke ceny...

Editováno: , autor: PistaTT
  • o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

:kol-21:   Sú zakázané, výnimkou sú vozidlá záchrannej služby. Teda je tomu tak na Slovensku. 

A pre úplnosť citujem : " V Česku jsou ovšem hroty pro běžné použití zakázané, na běžných autech je jejich použití povoleno jen v některých evropských státech. Belgie, Bělorusko, Francie, Itálie, Island, Lotyšsko, Lucembursko a Rakousko.  "

Editováno: , autor: Effendi
Vloženo

zakazane u nas jsou, ale ja jsem v Estonsku. Ted budu kupovat na me nove auto zimni pneu a s hroty jsem nikdy nemel. Tak se ptam jestli nejsou na suchem asfaltu moc hlucne

Vloženo

Loni jsem někde viděl test gum s příměsí křemíku. Měly by tam být zrnka, které napomáhají trakci pneumatiky.

A byly to snad nokiany? Jukni na netu něco tam bude.

Vloženo (editace)
před 1 hodinou, Effendi napsal:

Že si mimo som nevedel. Na suchom asfalte je to kovbojka, šmyk skôr ako sa spamätáš, osobne neodporúčam a hlučné sú, mal som ich niekedy dávno. Musela byť nálepka na okno max 100 km/hod a cirkus okolo ... Pohľadaj na nete toho viac, napr. https://www.spolehlivepneu.cz/blog/pneumatiky-s-hroty-89.html

Diky za clanek. Takze je rozhodnuto zimaky budu vybirat bez hrotu a asi vezmu ty Nokian WR D4

Editováno: , autor: eiben

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...