xxDave Vloženo 18. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2015 Zdar ve spolek. Na brzdových válcích na STK mi zjistili, že u ruční brzdy mi brzdí jen pravá strana, levá strana téměř vůbec nebrzdí. Přičemž provozní brzda je bez problémů. Zkusím vypsat příznaky - při zatažení ruční brzdy je miska držáku lanek naklopená víc doleva, jakoby víc tahala za pravou stranu (viz foto), nevím jestli je to normální - při utahování ruční brzdy mi nejdřív zabírá páčka na levém třmenu, zvedne se cca o 4mm od dorazu a až potom se začne zvedat páčka na pravém třmenu - po úplném zatažení je vůle mezi páčkou na třmenu a dorazem na levé straně 4,5mm a na pravé straně 5,5mm - už na čtvrtém zubu neprotočím rukama levé zadní kolo, při povolené ručce jde volně - při jízdě na asflatu a zatažení ruční brzdy vždy flekuje pravé kolo, levé nikdy Teď nevím jestli je problém ve vytahaných lankách, nebo mám rovnou měnit levý třmen ? Díky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DEZENT Vloženo 18. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2015 No tak ten stejný problém potkal i mě nejdříve jsem absolvoval výměnu lanek a pak následovala výměna třmenů dělala mě to také jen levá strana, ale na konec jsem vyměnil oba a nelituji funguje skvěle. Existuje na to i opravná sada, ale s tou nemám zkušenosti a navíc cena za nové třmeny nebyla nějak hrozná a mám jistotu, že to bude fungovat dál. Jinak auto má rok výroby 2005 tak už měly cosi za sebou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 18. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2015 Začni těma lankama a uvidíš. Tu misku neřeš, normální stav. Měl sem to na chlup stejný, jen sem to netestoval na asfaltový ale na prašný cestě Vyměnil sem lanka, nastavil to podle DP a vše OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xxDave Vloženo 20. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 20. Říjen 2015 Tak bohužel výměna lanek nepomohla. Pořád flekuje jen pravý kolo a při jízdě a zatažení ručky je cíti že to táhne doprava. Takže jdu objednat třmen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xxDave Vloženo 26. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 26. Říjen 2015 Tak po výměně třmenu je to OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 7. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2015 Taky jsem to dělal. Postup je vždy stejný. Lanovody pak třmen. V mém případě to byl ale pravý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.