MichalV Vloženo 18. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2017 Ahoj, nemáte někdo schéma zapojení topení Webasto? Superb nebo Passat RV 2017, Nafta. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drak Vloženo 21. leden 2018 Sdílet Vloženo 21. leden 2018 Zdravim panove, mam ve svem aute NT a resim mirny problem. Po vypnuti motoru mi jsou, nepravidelne, z mista umisteni NT citit vypary z benzinu. SA zadny problem nenasla a je podle nich vse v poradku. Do kabiny mi ten zapach nejde, je citit jen v miste predniho kola u NT. Setkal jste se s tim nekdo? Cim to muze byt zpusobeno? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrKV Vloženo 21. leden 2018 Sdílet Vloženo 21. leden 2018 Ja myslim,že to bude normální.Také mi to tam někdy smrdí,víc nebo míň,jen ne benzín,mám naftu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rds76 Vloženo 5. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2018 Nevite jestli NT nejak upravuje vykon/cas topeni podle venkovni teploty? A kdyz nastavim kdy chci vozidlo mit vyhrate tak to samo spocte cas nebo to bere v potaz tu delku topeni co je v nastaveni nebo ma tento udaj vliv pouze na zapinani pres dalkovy ovladac. Diky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rds76 Vloženo 5. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2018 se mi zda ze to topi dost slabe, kdyz to porovnam s topenim v 5kovym bmw... jinak v appce skoda connect kdyz zmenin ten cas oproti tomu co je nastaveno v aute napr z 30min na 40min a spustim tak po spusteni mi to ukazuje zase 30min, jako by ten cas v appce nesel menit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Delphin Vloženo 5. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2018 Mám to taky tak. Déle než 30 min jde větrání, topení jde max 30 min. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plzeňáček Vloženo 5. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2018 Když se to nastaví přes nastavení v autě, jde obojí 60min. Ta appka není moc vychytaná, extrémně pomalá odezva a leckdy se příkaz vůbec nepovede. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rds76 Vloženo 5. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2018 Ano to vim ze to tak funguje jen jsem nevedel jestli vsem. Appka resp. ta komunikace je obecne pomala a obcas ma vypadky. Ale je to prvni co mam po ruce kdyz otevru oci a zaluzie a casu je malo aby bylo ve voze teplo zkusim pouzivat ty casove predvolby ale i tak se mi zda ze by to ted mohlo vyhrat vice pri tech rannich 3st, uvidime az bude vetsi zima... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rds76 Vloženo 19. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2018 (editace) Tak jsem zjistil jak trochu 'vylepsit' pridavne topeni, aby bylo ve voze vice teplo. Problem je v tom, ze jednotka klimatizace zapina po spusteni NT posledni zvoleny rezim. Pokud mate rezim auto s medium ofukem (standard) tak to moc nefouka. Jezdim ted s volbou s ofukem celniho skla (tlacitko hned vedle ohrevu sedacek) - nebo staci tuto volbu nastavit pred dojezdem - coz dava trochu vice ofuku na sklo a hle jak je to poznat. 30min topeni je na kratky triko pri dnesnich teplotach :) Editováno: 19. Prosinec 2018, autor: rds76 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rds76 Vloženo 20. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2018 Fajn, jak jsem tu nedavno psal ze to malo topi a co s tim tak ticho po pesine :) Nechapu Skoda, proc to nedela automaticky, ze zvysi ofuk na max pri spusteni NT i teba po chvili az se ohreje okruh a po nastarotvani to muze vratit zpet na puvodni nastaveni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 15. leden 2019 Sdílet Vloženo 15. leden 2019 Dnes rano trosku chaos s dialkovym k NT.Stlacim z domu,pridem do auta a nic.Nevykurene.Skusam tlacitkom priamo v aute,funguje.Skusim opat dialkove a nic.Kontrolujem baterku,tiez ok,takze cesta do servisu,tam tiez nechapu.Az nakoniec technika napadlo tlacitko dlhsie podrzat a ejhle,uz to funguje.Pravdepodobne ochrana proti nechcenemu stlaceniu trebars vo vrecku nohavic.Takze pri aktivacii a deaktivacii dialkovym treba dlhsie podrzat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 15. leden 2019 Sdílet Vloženo 15. leden 2019 (editace) To se mě stává často, sice je tlačítko na DO potřeba přidržet déle, ale přesto se mě NT občas zapne samovolně, zejména v létě, když někdy nosím klíč s NT DO v kapse kalhot :-( Uvažuji proto již dlouho na přechod na modul pro ovládání NT dálkově aplikací ze smartphone (díky za tip od Ferdy ). Je to verze pro S3. Je to sice €250 investice, ale proti DO a original aplikaci (pokud je auto vybaveno) to má pár výhod. Proti DO není možnost náhodného ZAP/VYP, ovládá se ze smartphone. Oproti Škoda Connect APP je výhoda, že nepotřebuje Internet, ovládání je řešeno sice apkou pro smartphone, ale ta na pozadí pracuje s SMS. Také lze ovládat zavoláním a nepotřebuje internet. Při ovládání zavoláním je to bez poplatků za hovor, protože to není při komunikaci úplně spojeno. Modul akceptuje jen volání z autorizovaných čísel. No a hlavně, pokud nemám velký "Škoda Connect", nelze ho dodatečně do auta instalovat. Modul bez potíží. Modul lze také objednat i s GPS, poté funkční i jako GPS/GSM zabezpečení. Editováno: 15. leden 2019, autor: omicron link pro S3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel CZ Vloženo 9. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2019 Když S3 stojí a nezávislé topení beží tak mi docela smrdí spaliny benzínu v autě. Prosím něvěděli by jste kde to bere vzduch a kde je naopak výfuk? Přemýšlel jsem zda na to nemá negativní vliv že mám DCC podvozek (ten je o nějaký cm nižší) a navíc original ochranu podvozku. Ktera zakryje motor zespodu. Nemáte někdo nějakou radu? Nebo schéme kde to nasáva a kde vyfujuje? děkuji Zdá se mi že v SII se zvýšeným podvozkem to vůbec nedělalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 9. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2019 Mám také NT, DCC a benzín, ale nic takového nepozoruji. Ale mám O3FL. Tam (a i u jiných) bývá výfuk NT někde vpředu u levého podběhu. Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel CZ Vloženo 9. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2019 Děkuji @omicron za komentář. Možná to dělá ta ochrana podvozku. Našel jsem to místo kde je výfuk NT u S3. Otevřel haupnu a na straně pravého předního kola. A v té plastové vaně pod motorem je taková díra. Ve které ten výfuk (asi 2cm trubička) uprostřed směřuje ven kolmo k zemi. Ale zdá se mi že o moc nevykukuje až přes ten krytu pod motorem. Zkusím najít někde jak bych se pod to auto dobře podíval. Zatím si to představuju že spaliny se dostanou zpátky do prostoru motoru. Pod haupnou až k čelnímu sklu. Kde se dostanou do vzduchového sání. ... Ale zdá se mi to nějak komplikované. Leda třeba že by ty spaliny utíkaly už v prostoru motoru. Ještě dřív než ta koncovka NT výfuku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mardako Vloženo 4. Únor 2020 Sdílet Vloženo 4. Únor 2020 (editace) Čau využiji toto téma chtěl bych vás poprosit o radu ohledně použití náhrady topení Superb iii benzin Koupil jsem auto po bouračce a topeni někdo ukradl . Bylo tam namontované z výroby Podle Servisu Škoda tam patří 5q0898008 G . To samozřejmě nikde starší není. Na netu jsem našel ,že 5Q0815005M je to samé. Nevite někdo jak je to se záměnou. A jak to s autem komunikuje? Diky Editováno: 4. Únor 2020, autor: Mardako Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Caster Vloženo 4. Únor 2020 Sdílet Vloženo 4. Únor 2020 V 9. 11. 2019 na 10:25, Pavel CZ napsal: Když S3 stojí a nezávislé topení beží tak mi docela smrdí spaliny benzínu v autě. Prosím něvěděli by jste kde to bere vzduch a kde je naopak výfuk? Přemýšlel jsem zda na to nemá negativní vliv že mám DCC podvozek (ten je o nějaký cm nižší) a navíc original ochranu podvozku. Ktera zakryje motor zespodu. Nemáte někdo nějakou radu? Nebo schéme kde to nasáva a kde vyfujuje? děkuji Zdá se mi že v SII se zvýšeným podvozkem to vůbec nedělalo. Klasicky je NZ umístěno v motorovém prostoru, kde nasává vzduch a krátkou trubičkou vyfukuje zplodiny na stejném místě. Zvlášť u aromatického benzínu pak často nasává výpary a zplodiny i klimatizace. Na můj dotaz u Webasta, proč nepožadují montáž při výrobě auta s výfukem NZ na konci vozu u normálního výfuku jsem dostal odpověď, že nemohou za to, jak jejich výrobek montuje automobilka. Na delší výfuk prý není NZ konstruováno, nevytlačilo by zplodiny přes delší výfuk ven. Takže sice máme ve svých autech NZ, ale v podstatě jde o plynovou komoru. Výrobce auta ani NZ (Webasto) to nezajímá. Gretu na ně ;-). P.S. Draslovka v Kolíně stále vyrábí Cyklon B, nyní pod názvem Uragan D2. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 4. Únor 2020 Sdílet Vloženo 4. Únor 2020 Mám NZ již na třetím autě (O2, O2FL, O3FL), ale i při několikahodinovém stání v koloně v zimě po dopravním kolapsu na dálnici se mě nikdy spaliny z NZ do klimatizační soustavy nedostaly. Ale možná to u Supa je konstrukčně nějak blbě.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel CZ Vloženo 4. Únor 2020 Sdílet Vloženo 4. Únor 2020 Myslím že to u mě dělá ta kombinace sníženého podvozku a krytu motoru zespodu. Stačí když fouká vitr a je to ok. Ale bezvětří po delší době tomu nedělá dobře. Ta trubička výfuku jen nepatrně přesahuje to spodní zakrytování motoru. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdoksS Vloženo 4. Únor 2020 Sdílet Vloženo 4. Únor 2020 Já mám naftu a dělá mi to taky. V momentě, kdy s autem stojím a vypnu topení, tak jak dochlazuje to pěkně smrdí. Za jízdy a plného chodu to nepozoruju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
headerTDI Vloženo 4. Únor 2020 Sdílet Vloženo 4. Únor 2020 Mě to teda taky nesmrdí, a to to mám v kombinaci se sníženým podvozkem u RS. Však to je teplovodní ohřívá vodu ne vzduch, tudíž nasávání vzduchu jde klasicky přes climatronic takže u stěračů, tam se ty zplodiny horko těžko dostávají :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomik1978 Vloženo 4. Únor 2020 Sdílet Vloženo 4. Únor 2020 Ahoj, mam NT original namontovane z vyroby. Zkousel jste nekdo s tim v zime v aute prespat? Pojede to celou noc nebo jen chvili a pak se to vypne? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda.J Vloženo 4. Únor 2020 Sdílet Vloženo 4. Únor 2020 Z principu... nepojede. Teplovodni topeni k tomu neni vhodné. Má velkou el spotřebu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 5. Únor 2020 Sdílet Vloženo 5. Únor 2020 Teoreticky nastavit 3 casove useky od seba casovo vzdialene,viac sa tusim ani neda,ale teplota bude medzitym riadne kolisat a myslim,ze ani baterka to neda.Na toto NT urcene primarne nieje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel CZ Vloženo 5. Únor 2020 Sdílet Vloženo 5. Únor 2020 S naftou myslim dodávají větší baterku, ta dokázala topit když byla dobrá 4x hodinu. S benzínem menší baterka tak 2,5. S3 má taky lepší ochranu před úplným vybitím baterky. Tak celou noc pokud je vyřešeno větrání si dovedu představit pouze s nějakou další záložní baterií :-) Když se to dá na míň stupňů horko být nemusí. Ale elektřina a větrání může být obtížné vyřešit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.