Přejít na obsah

Kontrolka EPC


Tominek16

Doporučené příspěvky

Myslel jsem si, že nákupem nové fabie (auta obecně) budu mít od kontrolek nějaký rok pokoj. :kol-32: Včera při průjezdu ostřejší zatáčkou do prudšího kopce se rozsvítila kontrolka EPC a jelo to na nouzový režim. Po dalším nastartování a ten den byly ještě tři a ujetí cca 100 km již nic nesvítilo a auto jelo normálně. No po jednom rozsvícení asi nemá cenu navštěvovat servis ale stejně se tam na začátku ledna 2016 chystám na výměnu oleje, takže jim to povím. A další věc bude pískání při jízdě ustálenou rychlostí a otáčkami, které po přidání nebo ubrání plynu mizí... Jestli to může mít souvislost nevím.

MR 2016 pořízení 6-2015, najeto 14 000 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 6 let později...

Podelim sa s vami o moju skusenost so svietiacou kontrolkou EPC a zaroven svietiacou kontrolkou motora, auto malo nepravidelny chod, klesla spotreba, stratilo cast vykonu. Pocitat vypisal chybu na druhom valci, uz si nespominam ako to bolo presne. Po vymene sviecok auto zase islo ako nove. Moja prva zavada od roku 2016, aktualne mam 115tis km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Ahojte, dnes sa manželke na aute veľmi stala nepríjemná situácia.

Kontrolka EPC, bola pár km od domu, tak prišla domov. Hneď ako som prišiel k autu bolo veľmi cítiť benzín. No a keď som otvoril kapotu bolo jasno. Vyteká/kvapká benzín z miesta viď obrázok nižšie. Zajtra to idem dať pozrieť, len ma zaujíma čo to môže byt? Presné miesto odkiaľ to kvapká nevidno. A kvapká len keď je naštartované. Ďakujem 

IMG_0866.jpeg

IMG_0865.jpeg

Editováno: , autor: FFA
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte, tak auto uz mam doma - moj servis, kde auto davam bezne a ktoremu verim, cez prazdniny nerobi a nechcel som to davat niekomu koho nepoznam - mam dobre skusenosti s IMPA Zilina, je to autorizovany servis - dal som to tam.

Oprava teda hotova, len co ma troska zarazilo je, ze je to vraj uplne bezny problem pri TSI motoroch, ze im tam s tym ludia chodia dost casto. Mame teda v rodine viacero TSI motorov a nikto s tym problem zatial nemal, tak snad ani mat nebude. Davam to sem len ako info, ze ked vam zasvieti EPC a zacne unikat palivo z motoroveho priestoru, tak je to asi jasne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...