Přejít na obsah

Škoda Rapid 1.2TSI EPC


Jan00

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

 

Auto mi v říjnu začalo padat do nouzáku ale poté přestalo. Od února se to děje zase. Po zahřátí motoru mi to tam spadne. Někdy po 10 kilometrech, ale i po 50 a rekord mám 120.. Auto jede do té doby bezchybně a maximální otáčky nebo rychlost mu nedělá problém. Padá tam spíš při nižších otáčkách nebo na volnoběh.


Průser je, že jsem v Nizozemsku a pět mechaniků už nevědělo, za 14 dní končí technická a já nevím. V únoru mi to začalo dělat den po servisu. Senzory vyměněný.

 

tyhle chyby jsou z diagnostiky:

P160200, P256400

 

Diky za případné tipy a snad někomu pomůže v budoucnu.

 

UPDATE: Jde to od regulace, hýbe se z tuha a poprvé mi to spadlo do EPC s otevřeným motorem, zahrnčelo to někde u regulace a vyhodilo to nouzáku. chyby, nemýlím se ukazují spíše na něco jiného. Bojím se výměny celého turba.

 

Editováno: , autor: Jan00
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus nejprve vyčistit konektor regulátoru turba. Mě to pomohlo u F2 combi s tím samým motorem. Kontektor i svorkovnici na regulaci jsem prostříkl sprejem na kontakty, v konektoru to docela dost zašumělo, asi jak olej reagoval s oxidací. Pak vyfoukat. Od té doby klid.

 

Jinak chyba P160200 je Power Supply (B+) Terminal 30 Low Voltage, chyba P256400 je Turbocharger Boost Control Position Sensor Circuit Low. Dej sem celý výpis diagnostiky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže pomohlo pročištění konektoru? Jinak Zasekávající se regulace turba se řešila zde https://forum.skodahome.cz/topic/134056-regulace-turba-12-tsi/ a hlavně tady https://forum.skodahome.cz/topic/134056-regulace-turba-12-tsi/?do=findComment&comment=2433513, kde je postup opravy zadrhávajícího táhla. Na synkovo FABIA 2 combi (13let/115tkm) to táhlo jezdí jakoby trhaně, u mého RAPIDa (11let/133tkm) se táhlo pohybuje plynule.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...