Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Máte někdo zkušenost s panoramatickou střechou na SIII Combi? Chtěl bych objednat, vypadá moc dobře, interiér je skvěle prosvětlený a v létě to musí být parádní kochačka. Rád bych ale slyšel nějaké vaše praktické zkušenosti.

- nevydává třeba v zimě nějaké pazvuky

- hluk při jízdě

- netrpí tím pevnost karoserie

- ohřívání interiéru v létě

- vytápění v zimě

- atd.

Muzu mluvit za Roomster - s topenim a ohrivanim bez problemu. Byt v OIII liftu skutecna panorama, na 100% bych objednaval.

Mohu mluvit o zkušenosti ze Superbu 2:

1) Jde od ní zima, takže v zimě je nutné mít zataženou roletu. Při mínusových teplotách (pod deset stupňů) je nutno mít roletu zataženou po celou cestu.

2) Při teplotách kolem 5 stupňů mi první rok trochu povrzávala, ale teď jsem si dlouho ničeho nevšiml.

3) Občas mají lidé problémy s ucpáváním odtokových hadiček a voda pak teče po tapecu A sloupku na podlahu.

4) Výhled je parádní a zvlášť ze zadních sedadel!

5) Nutno nezapomínat při zamykání auta okna zavřít! Pravidelně nechávám otevřenou střechu. Ventilace alarmu nevadí, ale když je otevřená celá střecha, tak alarm občas sepne.

Yeti za 4 roky bezproblemu...nic nevrse a vse funguje jak ma.Kdyz je otevrena uplne samozrejme je hluk od vyssi rychlosti.Je to fajn,ale nevim jestli bych priplacel za panoramu tolik penez....

• Autor

To, co psal Pawouk v tematu Interier/Stresni okno PAD mi teda na klidu nepridalo. Sice se to tyka okna pro liftback, ale je videt, ze je to konstrukcne pomerne komplikovana vecicka. S rozhodnutim jeste pockam, jestli se nekdo ozve se zkusenostmi na SIII.

Chtěl jsem střešní do liftu, ale strašně to sníží střechu a nevešel jsem se tam, takže jsem to zrušil.

Bal bych se proudění zvuku v německých rychlostech

• 4 týdny později...

Vie niekto aspon orientacne koklko cca moze panoramaticka strecha vazit navyse?

• 1 měsíc později...

tak po půl roce užívání vozu combi s panaromatickou střechou začalo do auta zatékat - zatéká vlevo přes a-sloupek az dolů na podlahu - ve čtvrtek to jedu reklamovat

post-61137-0-81043600-1457357796_thumb.j

post-61137-0-71295100-1457357809_thumb.j

Upraveno od compu

• Autor

Tak to je nepříjemné, po tak krátké době... Co jsem tak četl na ostatních fórech, tak příčinou bývají většinou ucpané odtokové hadice v A sloupcích, nebo netěsnost spojů těchto hadic.

Dej vědět, jak ti to dopadlo. 

to si ma teda prave nepotešil

S tímhle jsem se prakticky potkal na mém supovi II - neprůchodná hadice v A-sloupku, při průtrži mračen voda protekla přes pojistky, pod nohama cca 3 cm vody... Sice v záruce hadice v servisu vyměnili, od té doby je pokoj, ale občas zlobí elektrika, nevím, jestli je to v příčinné souvislosti, ale stalo se mi, že nešla zavřít střecha, nepomohlo ani vypnout zapalování, vytáhnout klíček, zasunout klíček, ani vystoupit/nastpupit :-), následně po ujetí necelých 10 km jsem ji zavřel bez problémů. Jindy se zaseknul Columbus, nešlo s ním vůbec nic udělat, nejdřív šla alespoň handsfree, pak ani ta ne. Po dvou hodinách stání na parkovišti se to zase chytlo a už dva roky bez problémů... Jednou zase nešel vytáhnout klíček ze spínací skříňky, elektromagnet ho nepustil...

• Autor

tak po půl roce užívání vozu combi s panaromatickou střechou začalo do auta zatékat - zatéká vlevo přes a-sloupek az dolů na podlahu - ve čtvrtek to jedu reklamovat

Compu, nenapsal jsi, jak ti to dopadlo s reklamací? Jestli to máš dořešené, tak se pls s námi poděl o zkušenosti.

dořešené nic není - nic nezjistili, odtokové hadice jsou OK. Nikdo jiný prý s tím nemá problém. Vysvětlení servisu je " vypadá to, že tam asi kondenzuje voda a ta poté stéká dolů. Kolem okna je výztuha a mezi ní to bude kondenzovat - jinak si to neumíme vysvětlit"

takže řešení a vysvětlení 0

za 2 000 km jdu na první servis - tak to znovu vyreklamuji

Upraveno od compu

Neviem ako v ČR ale na Sk by som ich upozornil na to že pokial im to 3 krat reklamuješ a neodstrania zavadu, tovar možeš vratit. No treba to mať zdokladovane rie reklamačky

Nepoznam nikoho na SK,komu by sa podarilo po 3 reklamaciach rovnakej zavady vratit auto.Mozno tak topanky,aj to je boj :kol-64:

Ja poznam. i ked sali mu ine riešenie, vzali s5 auta šlo myslim o 4 auta s rovnakou chybou (motorovou) všetky mal na jednu firmu a dali mu nove auta s inou motorizaciou.

Problem s motorem je ale trosku jiny level nez problem s tesnenim :)

• 3 týdny později...

tak dnes sundali celou stropnici - zatéká přímo střešním oknem - nahlášeno do ŠA a čeká se na vyjádření zda již existuje postup na opravu nebo budou měnit celé okno

• Autor

To jsem sám zvědav, jak se k tomu ŠA postaví. Každopádně ti držím palce, aby se to povedlo odstranit.

• Autor

Myslíš, že je to jen výrobní vada tvého kusu, nebo to má ještě někdo další?

informovali mě telefonicky a říkal něco o vyjádření ŠA - snad se na to mají přijet podívat přímo ze ŠA - a případné úpravě při výrobě - jsem rád že to konečně našli - víc se dozvím zítra

Tak to potom nebude poprve co o tom ŠA slyšelo.

střecha má prý několik odtokových žlábků, které jsou napojené na odtokové hadice. Další odtokový žlábek je ale ještě pod vyjíždějící clonou ale ten bohužel není napojen na odtok a tudy do vozu zatéká. Tím že parkuji z kopce se voda v tomto žlábku hromadí a poté přetéká do interiéru. "Vůz byl projektován na to, že voda přichází ze shora na střechu a ne na to, že voda stéka ze zadní části vozu dopředu". Ten kdo parkuje na rovině tento problém nemá - pouze pokud zaparkuje přední částí vozu z kopce :-)

Jinak mne pobavil dotaz ze strany ŠA - "Jak to, že vůz má najeto 30 000 km a zjistil jsem to teprve ted"

Upraveno od compu

• Autor

Takže před deštěm parkovat s vodováhou na střeše... :kol-44:

Jaké ti navrhli řešení?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.