Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Mám SIII MR2017 s ACC a velmi mě překvapilo, že FA s ACC moc nespolupracuje. Pokud mi na dálnici někdo vjede z pomalého pruhu, když je zapnuté ACC dost často začne FA pískat, ačkoliv to začne ACC řešit postupným přibržďováním. Na druhou stranu pokud je na dálnici stojící kolona a já se k ní blížím ve vysoké rychlosti, neozve se ani píp. Jestli začne brzdit alespoň na posledních 5m jsem ale zatím neověřoval. :-)

Vloženo
Před hodinou, Kane13 napsal:

Tak to můžeš vzít libru jedu na to, že reaguje...

Pokud je rec o ACC (z kontextu vyplyva ze ano) , tak "oficialne" nereaguje, ve skutecnosti reaguje cca v polovine pripadu. Ale jen v nizsich rychlostech. 

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Mám najeto něco málo přes 10k a mohu říci, že ačkoliv jsem byl k fungování toho ACC z počátku poměrně kritický tak teď na něj nedám dopustit. V podstatě si na to člověk musí zvyknout a pochopit, že to není autopilot a je naprogramovaný tak, aby hlavně zbytečně neprudil řidiče. Další věcí je, že programátoři musí řešit neskutečnou množinu situací i s ohledem na převodovku opotřebení brzd a možných i nemožných situací v dopravě. Objektivně to dobržďuje v běžném městském provozu plynuleji než běžný řidič (režim komfort). Dojíždím deně do práce cca 15km po Brně a je to mnohem příjemnější jízda než se starým SII. Určitě se na tom najdou mouchy, ale to je dáno tím, že to musí být připraveno i na méně časté situace. Rozhodně si ale myslím, že ten vývoj ACC jde správným směrem.

Vloženo (editace)

Při sněžení se mi dost často stává, že radar hlásí "snímač nemá výhled" a odpojí funkci Front Assist / ACC.  Nemusí ani moc hustě sněžit a na ploše radaru se usadí tenká vrstva sněhu a radar přestane fungovat. Je to hodně citlivý. Na pumpě to utřu a po pár kilometrech je to znova. Takže při sněžení se na to nejde moc spolehnout...

Chtělo by to nějakej zlepšovák, třeba výhřev :-). Možná to zkusit něčím ošetřit, aby se tam při jízdě nedržel sníh.

Editováno: , autor: ghost7
Vloženo

To je divný, mne to zahlásil 2x zatím (na cca 2000km), ale vždy to bylo zaflákané poměrně hodně...navíc po chvíli se to vždy vzpamatovalo. Samozřejmě pokud jsi v nějaké horské oblasti, pak se nedivím.

• o 3 týdny později...
  • o 4 měsíce později...
Vloženo

U auta mam jen FA,nastaven v menu je stredni odstup z vyroby.Prvni varovani je celkem caste a brzy,druhe a nasledne brzdeni,jsem parkrat neplanovane vyzkousel a zatim hodnotim jako velmi prinosny bezpecnostni prvek.

Vloženo (editace)

Tak aktivovat to přes kodování skutečně lze, v nabídce se volby "Časné-Střední-Pozdní-Vypnuto" zobrazují, funkční to je rovněž. Při volbě "Předběžné varování/Časné" to reaguje o poznání dříve na případné kolize s překážkou, a to výstražným červeným oknem v maxidotu .

Editováno: , autor: KarelM
  • o 1 rok později...
Vloženo (editace)

Jakou máte zkušenost s hláškou "ACC nemá výhled" a poté deaktivací front asistentu a ACC?  Dnes jsem měl na radaru tenkou vrstvu sněhu a už se to odstavilo a docela mě to překvapilo. Dříve jsem jezdil passatem ročník 2011 a tam to fungovalo i ve vánici. Přemýšlím, že radaru by přece vrstva sněhu neměla vadit, nebo se pletu? Pro představu přidávám foto.20181120_141637.thumb.jpg.78e69471020f5d57735118427fb103d3.jpg

Editováno: , autor: Lukas_86
Vloženo

Nemluvím o parkovacích senzorech, ty mě fungovaly. Nefungoval front assist + adaptivní tempomat. Poté, co jsem tuto vrstvičku sněhu setřel a znovu nastartoval, tak už to běželo dobře, asi 10 minut, než se tam podobná vrstvička udělala znovu a opět to nefungovalo.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...