76mikes Vloženo 15. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2016 Mám SIII MR2017 s ACC a velmi mě překvapilo, že FA s ACC moc nespolupracuje. Pokud mi na dálnici někdo vjede z pomalého pruhu, když je zapnuté ACC dost často začne FA pískat, ačkoliv to začne ACC řešit postupným přibržďováním. Na druhou stranu pokud je na dálnici stojící kolona a já se k ní blížím ve vysoké rychlosti, neozve se ani píp. Jestli začne brzdit alespoň na posledních 5m jsem ale zatím neověřoval. :-) 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 15. Listopad 2016 Autor Sdílet Vloženo 15. Listopad 2016 Někde jsem četl, že to na stojící vozidla nereaguje, trochu to ale podle mně postrádá smysl. Raději to netestuj... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kane13 Vloženo 15. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2016 Tak to můžeš vzít libru jedu na to, že reaguje... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochaine Vloženo 15. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2016 Nebrždění před stojícím autem má smysl. Např. esíčko kolem obsazené autobusové zastávky apod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 15. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2016 Před hodinou, Kane13 napsal: Tak to můžeš vzít libru jedu na to, že reaguje... Pokud je rec o ACC (z kontextu vyplyva ze ano) , tak "oficialne" nereaguje, ve skutecnosti reaguje cca v polovine pripadu. Ale jen v nizsich rychlostech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
76mikes Vloženo 3. leden 2017 Sdílet Vloženo 3. leden 2017 Mám najeto něco málo přes 10k a mohu říci, že ačkoliv jsem byl k fungování toho ACC z počátku poměrně kritický tak teď na něj nedám dopustit. V podstatě si na to člověk musí zvyknout a pochopit, že to není autopilot a je naprogramovaný tak, aby hlavně zbytečně neprudil řidiče. Další věcí je, že programátoři musí řešit neskutečnou množinu situací i s ohledem na převodovku opotřebení brzd a možných i nemožných situací v dopravě. Objektivně to dobržďuje v běžném městském provozu plynuleji než běžný řidič (režim komfort). Dojíždím deně do práce cca 15km po Brně a je to mnohem příjemnější jízda než se starým SII. Určitě se na tom najdou mouchy, ale to je dáno tím, že to musí být připraveno i na méně časté situace. Rozhodně si ale myslím, že ten vývoj ACC jde správným směrem. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ghost7 Vloženo 4. leden 2017 Sdílet Vloženo 4. leden 2017 (editace) Při sněžení se mi dost často stává, že radar hlásí "snímač nemá výhled" a odpojí funkci Front Assist / ACC. Nemusí ani moc hustě sněžit a na ploše radaru se usadí tenká vrstva sněhu a radar přestane fungovat. Je to hodně citlivý. Na pumpě to utřu a po pár kilometrech je to znova. Takže při sněžení se na to nejde moc spolehnout... Chtělo by to nějakej zlepšovák, třeba výhřev :-). Možná to zkusit něčím ošetřit, aby se tam při jízdě nedržel sníh. Editováno: 4. leden 2017, autor: ghost7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 4. leden 2017 Sdílet Vloženo 4. leden 2017 To je divný, mne to zahlásil 2x zatím (na cca 2000km), ale vždy to bylo zaflákané poměrně hodně...navíc po chvíli se to vždy vzpamatovalo. Samozřejmě pokud jsi v nějaké horské oblasti, pak se nedivím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 5. leden 2017 Sdílet Vloženo 5. leden 2017 To je divný, mě to hlásilo za 75tkm asi třikrát a skoro pokaždé auto vypadalo, jako na obrázku .. jezdím totiž hoodně přes Vysočinu 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anorex Vloženo 5. leden 2017 Sdílet Vloženo 5. leden 2017 Slušný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ghost7 Vloženo 6. leden 2017 Sdílet Vloženo 6. leden 2017 Ty bláho , tak jako Bladik jsem to teda neměl, to bych chápal, že to bude blbnout. Já tam měl vrstvu sněhu tak 3 mm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tunafish Vloženo 25. leden 2017 Sdílet Vloženo 25. leden 2017 Tak front assistu pořiď brýle :-)) Já 180tkm a taky to hlásilo jen párkrát a když se deaktivuje tak co , máš oči ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kane13 Vloženo 25. leden 2017 Sdílet Vloženo 25. leden 2017 Oči sice máš, ale ACC nefunguje :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrKV Vloženo 9. Červen 2017 Sdílet Vloženo 9. Červen 2017 U auta mam jen FA,nastaven v menu je stredni odstup z vyroby.Prvni varovani je celkem caste a brzy,druhe a nasledne brzdeni,jsem parkrat neplanovane vyzkousel a zatim hodnotim jako velmi prinosny bezpecnostni prvek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 9. Červen 2017 Autor Sdílet Vloženo 9. Červen 2017 Můžeš vyfotit to menu s volbou "střední odstup"? Mě se totiž nezobrazuje, nemám tedy možnost této volby. Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrKV Vloženo 9. Červen 2017 Sdílet Vloženo 9. Červen 2017 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 9. Červen 2017 Sdílet Vloženo 9. Červen 2017 Lze aktivovat kódováním.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam Široký Vloženo 10. Červen 2017 Sdílet Vloženo 10. Červen 2017 Ferda25: Lze dokodovat i na Fabii? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 10. Červen 2017 Sdílet Vloženo 10. Červen 2017 Ferda: jako, že kodovanim se pak bude zobrazovat to menu s moznostmi nastaveni? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 10. Červen 2017 Autor Sdílet Vloženo 10. Červen 2017 (editace) Tak aktivovat to přes kodování skutečně lze, v nabídce se volby "Časné-Střední-Pozdní-Vypnuto" zobrazují, funkční to je rovněž. Při volbě "Předběžné varování/Časné" to reaguje o poznání dříve na případné kolize s překážkou, a to výstražným červeným oknem v maxidotu . Editováno: 17. Červen 2017, autor: KarelM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas_86 Vloženo 20. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2018 (editace) Jakou máte zkušenost s hláškou "ACC nemá výhled" a poté deaktivací front asistentu a ACC? Dnes jsem měl na radaru tenkou vrstvu sněhu a už se to odstavilo a docela mě to překvapilo. Dříve jsem jezdil passatem ročník 2011 a tam to fungovalo i ve vánici. Přemýšlím, že radaru by přece vrstva sněhu neměla vadit, nebo se pletu? Pro představu přidávám foto. Editováno: 20. Listopad 2018, autor: Lukas_86 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 20. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2018 Zřejmě se pleteš. Mně dneska při pojíždění v koloně začaly klasicky přední senzory detekovat překážku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas_86 Vloženo 20. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2018 Nemluvím o parkovacích senzorech, ty mě fungovaly. Nefungoval front assist + adaptivní tempomat. Poté, co jsem tuto vrstvičku sněhu setřel a znovu nastartoval, tak už to běželo dobře, asi 10 minut, než se tam podobná vrstvička udělala znovu a opět to nefungovalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 20. Listopad 2018 Autor Sdílet Vloženo 20. Listopad 2018 Celkem běžná věc při sněžení, zvláště když je sníh mokrý. Vrstva sněhu zřejmě vadí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin18 Vloženo 20. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2018 Mam dnesni stejnou zkusenost s front assist. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.