Listopad 15, 20168 r Mám SIII MR2017 s ACC a velmi mě překvapilo, že FA s ACC moc nespolupracuje. Pokud mi na dálnici někdo vjede z pomalého pruhu, když je zapnuté ACC dost často začne FA pískat, ačkoliv to začne ACC řešit postupným přibržďováním. Na druhou stranu pokud je na dálnici stojící kolona a já se k ní blížím ve vysoké rychlosti, neozve se ani píp. Jestli začne brzdit alespoň na posledních 5m jsem ale zatím neověřoval. :-)
Listopad 15, 20168 r Autor Někde jsem četl, že to na stojící vozidla nereaguje, trochu to ale podle mně postrádá smysl. Raději to netestuj...
Listopad 15, 20168 r Nebrždění před stojícím autem má smysl. Např. esíčko kolem obsazené autobusové zastávky apod.
Listopad 15, 20168 r Před hodinou, Kane13 napsal: Tak to můžeš vzít libru jedu na to, že reaguje... Pokud je rec o ACC (z kontextu vyplyva ze ano) , tak "oficialne" nereaguje, ve skutecnosti reaguje cca v polovine pripadu. Ale jen v nizsich rychlostech.
Leden 3, 20178 r Mám najeto něco málo přes 10k a mohu říci, že ačkoliv jsem byl k fungování toho ACC z počátku poměrně kritický tak teď na něj nedám dopustit. V podstatě si na to člověk musí zvyknout a pochopit, že to není autopilot a je naprogramovaný tak, aby hlavně zbytečně neprudil řidiče. Další věcí je, že programátoři musí řešit neskutečnou množinu situací i s ohledem na převodovku opotřebení brzd a možných i nemožných situací v dopravě. Objektivně to dobržďuje v běžném městském provozu plynuleji než běžný řidič (režim komfort). Dojíždím deně do práce cca 15km po Brně a je to mnohem příjemnější jízda než se starým SII. Určitě se na tom najdou mouchy, ale to je dáno tím, že to musí být připraveno i na méně časté situace. Rozhodně si ale myslím, že ten vývoj ACC jde správným směrem.
Leden 4, 20178 r Při sněžení se mi dost často stává, že radar hlásí "snímač nemá výhled" a odpojí funkci Front Assist / ACC. Nemusí ani moc hustě sněžit a na ploše radaru se usadí tenká vrstva sněhu a radar přestane fungovat. Je to hodně citlivý. Na pumpě to utřu a po pár kilometrech je to znova. Takže při sněžení se na to nejde moc spolehnout... Chtělo by to nějakej zlepšovák, třeba výhřev :-). Možná to zkusit něčím ošetřit, aby se tam při jízdě nedržel sníh. Upraveno Leden 4, 20178 r od ghost7
Leden 4, 20178 r To je divný, mne to zahlásil 2x zatím (na cca 2000km), ale vždy to bylo zaflákané poměrně hodně...navíc po chvíli se to vždy vzpamatovalo. Samozřejmě pokud jsi v nějaké horské oblasti, pak se nedivím.
Leden 5, 20178 r To je divný, mě to hlásilo za 75tkm asi třikrát a skoro pokaždé auto vypadalo, jako na obrázku .. jezdím totiž hoodně přes Vysočinu
Leden 6, 20178 r Ty bláho , tak jako Bladik jsem to teda neměl, to bych chápal, že to bude blbnout. Já tam měl vrstvu sněhu tak 3 mm.
Leden 25, 20178 r Tak front assistu pořiď brýle :-)) Já 180tkm a taky to hlásilo jen párkrát a když se deaktivuje tak co , máš oči ne
Červen 9, 20178 r U auta mam jen FA,nastaven v menu je stredni odstup z vyroby.Prvni varovani je celkem caste a brzy,druhe a nasledne brzdeni,jsem parkrat neplanovane vyzkousel a zatim hodnotim jako velmi prinosny bezpecnostni prvek.
Červen 9, 20178 r Autor Můžeš vyfotit to menu s volbou "střední odstup"? Mě se totiž nezobrazuje, nemám tedy možnost této volby. Dík.
Červen 10, 20178 r Autor Tak aktivovat to přes kodování skutečně lze, v nabídce se volby "Časné-Střední-Pozdní-Vypnuto" zobrazují, funkční to je rovněž. Při volbě "Předběžné varování/Časné" to reaguje o poznání dříve na případné kolize s překážkou, a to výstražným červeným oknem v maxidotu . Upraveno Červen 17, 20178 r od KarelM
Listopad 20, 20186 r Jakou máte zkušenost s hláškou "ACC nemá výhled" a poté deaktivací front asistentu a ACC? Dnes jsem měl na radaru tenkou vrstvu sněhu a už se to odstavilo a docela mě to překvapilo. Dříve jsem jezdil passatem ročník 2011 a tam to fungovalo i ve vánici. Přemýšlím, že radaru by přece vrstva sněhu neměla vadit, nebo se pletu? Pro představu přidávám foto. Upraveno Listopad 20, 20186 r od Lukas_86
Listopad 20, 20186 r Zřejmě se pleteš. Mně dneska při pojíždění v koloně začaly klasicky přední senzory detekovat překážku.
Listopad 20, 20186 r Nemluvím o parkovacích senzorech, ty mě fungovaly. Nefungoval front assist + adaptivní tempomat. Poté, co jsem tuto vrstvičku sněhu setřel a znovu nastartoval, tak už to běželo dobře, asi 10 minut, než se tam podobná vrstvička udělala znovu a opět to nefungovalo.
Listopad 20, 20186 r Autor Celkem běžná věc při sněžení, zvláště když je sníh mokrý. Vrstva sněhu zřejmě vadí.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.