Říjen 27, 201410 r zatim bych to neresil,.. muze tobyt tim ze jezdis kratke vzdalenosti a jenom se ti tam usadila vzdusna vlhkost nebo se ti snad ztraci voda z expanzky ? nestraca a ak tak minimalne, skusim liekovkov spraviť rysku a po 500km mrknem ci sa pohla hladina
Listopad 2, 201410 r Můj otec má Fabiu r.v 2002, 1.4 MPI. Loni 04/2013 byl s ní v Škoda servisu, že mu unikala chladící kapalina. říkali, že je to těsnění pod hlavou a že i hlava se bude brousit. Zo měl najeto 116500km. Nakonec ji nebrousili, že je dobrá, ale vyměnili těsnění, nádobku, termostat i se skříní, šrouby hlavy... viz faktura - 5314Kč. To ještě dodal vlastní olej a filtr oleje. No docela pálka na důchodce... Od té doby ujel za rok a půl doteď přesně 15000km. Má teď měnit olej. Za posledního půl roku dolil asi 2x 2dcl chladící kapaliny. Nádobka je nad hladinou úplně černá - něčím porostlá? Zkoušel jsem to vyfotit, že jsem dovnitř posvítil a fotil zvenku. Může to udělat olej? Vyfotil jsem i víčko oleje. Pokud je to zase olej, myslíte, že to lze reklamovat? Byl to origo Škoda servis v Přerově. Ono pro důchodce další oprava za 5000 by byla na
Listopad 2, 201410 r na nadobku to muze byt i to, ze blbe vyplachli chladici okruh, kazdopadne vicko oleje mluvi zase v opak ze je opet voda v oleji, neni to nic hroznyho ale zacina to asi znova. Kazdopadne reklamaci zkusit muzes, byl by tatik hloupej kdyby to v dnesni dobe nezkusil P.S. ..... Muzes vyfotit po zahratem motoru vytazenou merku oleje, uplne na konci kde jsou videt rysky ?
Listopad 4, 201410 r no, moc z toho nepoznam,.. jenom ze je potreba vymenit olej, je celkem uz dosti cernej, samozrejme to bejva i hnedka po vymene a prvnim nastartovani jinak kdyby byla voda v oleji, vypadal by olej trosku vic jinak barevne jinak bylo by to takovy mliko, no proste kekel, tohle je v cajku nejezdi tata celkem casto kratke vzdalenosti ? ... udelal bych vymenu oleje a neresil to, voda se nijak extra rychle neztraci ne ? Nadobku vyndej a vyplachni, ale ta chladici kapalina co vni je tak se ji snaz tam udrzet, nejlepsi by bylo kdyz trochu odpustis ale tak aby tam ten cernej sajrajt zustal a ty ho mohl pak z te nadobky vylejt takze odpustit kousek nad dnem aby tam jeste zustal a pak na ferovku odtrhnout spodni hadici z nadobky aby to vyblilo do auta nebo tam pak vrazit prst co nejrychleji a vylejt nekam do pryc ..... vyplachovat muzes koncentratem ( ne moc silnym ) voda + ocet .... kvedlat co to jde,.. pak muzes i vyplachnout technickym benzinem,....... zase kvedlat co to jde,..... a pak muzes vyplachnout i jarem ... zase kvedlat,..... nakonec poradne vyplachnout pod proudem normalni vodou
Listopad 4, 201410 r Drpa na tvojom mieste by som to isiel nie hned le ihned reklamovat lebo sa ti tlaci olej do vody a mozno aj voda do oleja alebo spalovacie priestoru . Voda sa ti nesmie stracat ale ony toto vsetko v servise vedia .Ak ti neuznaju reklamaciu najdi nejakeho mechanika v blizkom okoli a ten ti to urobi poriadne lebo to co som videl na fotkach tak to je hruza
Listopad 4, 201410 r To Lukason: Jo, jezdí krátký převážně krátký trasy pár km na zahrádku a zpět 2x denně... Ale občas jede i 30km, párkrát za rok i 90km! Ale je to benzín, tomu by to snad nemělo vadit jak dieslu... Asi bych to zkusil v té Škodovce - třeba nás nevyhodí... Ani nevím kolik je záruka na práci. Ale pokud odešlo těsnění, tak na to by mělo být 2 roky (pokud to není nějak omezeno, že se to nevztahuje na opotřebování...)
Listopad 4, 201410 r Benzin nebo Diesel, to sem tedka nemyslel,.. mel sem v potaz to ze pokud jezdi kratke vzdalenosti, tak se nestaci motor dostatecne ohrat az prohrat na dost velkou teplotu a tim padem ani z vicka nezmizi ten obavany slem, ktery vypada, kdyz se dostava voda do oleje Musis brat ohled na to ze existuje vzdusna vlhkost ktera taky udela svoje Kazdopadne zkus ten servis a uvidis co vam reknou, clovek by byl v dnesni blbej, kdyby to aspon nezkusil
Leden 15, 201510 r Čím bych měl vypláchnout chladící okruh po výměně těsnění pod hlavou u tohoto motoru? Neví někdo?
Leden 15, 201510 r Pohledej po netě. Je dost přípravků na výplach chladícího okruhu od mastnoty,rzi a pod. Ceny kolem 150Kč.
Leden 16, 201510 r je potreba aby to rozpustilo i ty sracky ...... takze klasicka destilka moc nepomuze podle me
Leden 16, 201510 r Ahoj hoši, mám takovou tu pěnu pod víčkem. Nádobka na vodu je čistá a nedolejvam. Olej jsem měnil před 1000 km a jezdím krátké trasy. Jirka
Leden 16, 201510 r No já ti nevím, ale tohle by se mi neudělalo ani kdyby půl roku v kuse pršelo. Jinak asi očistit a sledovat. Jestli se to uělá v takové míře za 1000km, tak je to jasný.
Leden 16, 201510 r Tenhle hnus jsem tam měl, když to bylo špatné!!! Jinak čistá zátka a smrádek po oleji - to je dobře :-)))
Leden 16, 201510 r Já právě jsem velkej řešitel, ale pokud se začne zhoršovat a hlavně si myslím měl objevit olej v kapaline. Určitě to budu řešit, ještě mě napadlo, že netesni moc ten plastovej kryt u víčka ventilů. Asi bych měl ještě pro jistotu vyměnit těsnění v tom plastovém krytu. Jirka
Leden 16, 201510 r Já si osobně nemyslím že musí být zle. Hodně záleží na oleji jaké má aditiva a vše může být jen výsledek srážení na nejstudenějším a nejvíš místě. Taky jak píše ty krátké trasy tomu nasvědčují. Doporučení-Utřít a sledovat chlad.kapalinu a víčko. Tohle jsem míval hodně dávno u feldy a nebyl problém.
Leden 16, 201510 r Díky hoši, budu sledovat a posílat reporty co se bude dít. Nahodim ještě fotky nádržky. Moje trasa do práce je 7.5 km, takže se motor ani pořádně neohreje. Jirka
Leden 16, 201510 r vypucuj to a když se ti udělá zachvíly stejnej tvaroh tak máš opravdu problém, protože taková vrstva emulze se neudělá ze vzdušné vlhkosti navázané olejem to opravdu nee.
Leden 16, 201510 r Jasný, no zítra to celé vyčistim a zkouknu. Zas taková darda ta výměna těsnění není, stejně si to všechno budu dělat sám. ☺
Leden 17, 201510 r pokud nemas olej jako mliko a porad je olej olejem,.. neres to zalezi na oleji a hlavne jak a kde jezdis,... vzdusna vlhkost je svine ja to mam jak kdy,... kdyz je du fakt dlouhou trasu tak nic ale kdyz jezdim cukacky po meste a je fakt hnusne ze by ani psa nevyhnal a zkontroluju to, tak tak je nekdy vic, nekdy min, nekdy nic neres, sleduj a jezdi
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.