Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, narazil jsem u své FIII na takovou záludnou věc, parkuji v kopci a na zpátečku, pro jistotu ještě zatahuji ručku. Dnes jsem ale chtěl zaparkovat bez ručky a auto začalo poskakovat dozadu, myslíte že se jedná o závadu nebo normální? Mám 81 kw, 2500 najeto..

je to malá 1,2 takže pokud je to strmější kopec, tak pohyb dolů už dokázal otáčet klikou proti kompresi válců.

Je nějaký důvod pro parkování bez ručky, když se tomu říká "parkovací brzda"?

Parkovat v kopci bez ručky když extra nemrzne nedoporučuji, vymačkáte zuby v převodovce.

• 5 měsíců později...

No a také rády skáčou rozvody, takže bacha na to..já pouze na parkovačce a vždy bez kvaltu... :-)

Je nějaký důvod parkovat bez ručky? Jinak v manuálu je to jasně napsané:  "Při zastavení a parkování vždy pevně zatáhněte ruční brzdu, jinak by mohlo dojít k nežádoucímu rozjetí vozidla - hrozí nebezpečí nehody!"

v podélným stání parkuji zásadně bez ručky - pokud do toho při parkování někdo drcne, tak se prakticky nic nestane - auto se zhoupne na kvaltu. V opačném příadě dost trpěly nárazníky a přední poznávací značka.

Ale když do toho drcne ze špatné strany, tak se může motor pootočit na opačnou stranu než se točí normálně a právě v tomto případě může skočit řetěz. Záleží jak moc si paranoidní, já parkuju s kvaltem taky. :-)

Já bych u těchto problematických motorů s kvaltem neparkoval. Nevidím v tom ani smysl. Od čeho asi je parkovací brzda? Je pořádně účinná? Tak bych to neřešil.. :-D

Btw. soused měl HTP, jezdil s tím pouze o víkendech na nákupy. Jednou mu baba takto během parkování v řadě za sebou do auta omylem zacouvala. Jen trochu, on měl pouze kvalt, takže si auto skočilo dozadu. No, vyřešili to dohodou, protože nic viditelně poníčeného nebylo. O víkendu, že pojede na nákup. Nastartoval, šup rána a ohlé ventily. Napínak byl během týdenního stání zasunutý, pružinka již nedržela a díky tomu nacouvání přeskočil řetez o několik zoubků. Pak nastartoval a bylo hotovo... Od té doby nikdy kvalt nedávám, nikdy nevíte, kdo vám do toho drcne..

Teda aby při parkovani, když je auto na "zpátečce" ... skocil motor... to musí být oprovská řacha....

Upraveno od Tragedie_v_JZD

Tohle je problém těch hydraulických napínáků - pokud motor neběží, tak nenapínají. Pokud auto při stání visí na kvalku (na uvolněném řetězu), tak nastartování může být fatální. Pokud vím, tak u rozvodových řemenů, kde jsou pružinové kladky se to nestává.

Hydraulický napínák má taky pružinu.

A zoubky, který ho držejí v poslední poloze. U 1,8 TSI byla vadná série napínáků, odešel mi kvůli tomu u OII FL motor, naštěstí před Dieselgate a ve stáří do 4 roků, to ještě dávali kulanci, dostal jsem short motor za 140.000,- a platil jsem jenom práci asi 6t. Kamarád mi moje "štěstí" záviděl, chtěl by taky novej motor po 4 letech.

Má pružinku, ale ta povoluje a systém rohatka-západka u těchto motorů není, proto ty rozvody skáčou.. :-)

A proto asi každý má havarijní pojištění ne?

Havarijni pojisteni na skoceni rozvodu? :D

Proč ne? Když se prokáže náraz a vozidlo je zaparkováno dle pokynů výrobce.

Ten naraz a pricinna souvislost (a nahodnost) se bude prokazovat dost blbe :)))

Havarijko se vstahuje i na poruchu ne? Na co bychom to jinak platili? Nebo alespoň jsem nikde neviděl možnost si připojistit něco jako přeskočený motor.

Ne... na poruchu se bezne havarijko opravdu nevztahuje :) mozna nekdo nabizi pripojisteni neceho, ale klasicke havarijko fakt neni na poruchy :)

Ty pojišťováci ale dokážou lidem navčet nesmysly do hlavy.

Keď potrebujú chytiť klienta, sú schopní nadľudských výkonov.

A když ta porucha motoru vznikne v důsledku nehody?

Pokud ta porucha vznikne nehodu z tvojí strany ano :) Pokud tebe někdo nabourá tak to platí povinné škodníka

Upraveno od vejbuch

Mě nikdo nic nenakukal, je to z mé hlavy :D KO motoru je přece taky havárie ne? :D

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.