Přejít na obsah

zvuk od levého kola


Rypicong

Doporučené příspěvky

Rypicongu, ono to s tou výměnou ložisek v diferenciálu u AS asi nebude tak horké. Prvně stejně musí přijít na to, kde je chyba. Jestli opravdu v diferenciálu, nebo v pravém kole, nebo někde jinde. Předpokládám, že se jim nebude chtít jít do výměny metodou pokus/omyl na vlastní náklady. Já bych je zkoušel, ať bádají, aby jsi získal co nejvíc informací. A pak se můžeš rozhodnout, kde to necháš vyměnit. Je jasné, že jednoduché to nebude, vzhledem ke zkušenostem s AS.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

tak závada odstraněna

Bylo to pravé ložisko kola.

Když se demontoval náboj, tak mi to trošku přišlo i jasný, motor a převodovka není uprostřed - je více k levé straně a od pravé vznikne velký tunel, takže zvuk se tudy šíří...

 

Edit: ložisko nemělo žádné vůle apod. rozhodně na heveru nešlo poznat, že je s ním něco špatně...

Editováno: , autor: Rypicong
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ať nezkládám nové téma.
 
Dnes jsem na kostkách slyšel divný "klepavo/cinkavý" zvuk z kufru od zadního levého kola, doma mi to nedalo a vyházel jsem úplně všechno (i rezervu, plato...), ale pořád to při přejetí nerovnosti klepe. Auto je 3 měsíce staré, najeté cca 2 tisíce. Může to být tlumič nebo nějaká tyčka stabilizátoru? Resp. je to asi na reklamaci v servisu ne? Díky.

Tak předně je tu krásné téma Nepřirozené zvuky - klepání, vrzání, bouchání v sekci Interiér, kam by příspěvky k tvému dotazu měly patřit - Pawouk jistě rád přesune :-D.

Máš bubnové brzdy? Někdo tu tohle cvakaní řešil, stačilo vyčistit a seřídit brzdy.
Dělá to i při ručním propružení auta? Pokud ano, pak jsou na vině tlumiče, stalo se mi to jednou po výměně tlumičů u OCTI.
Víko kufru spíš jen klepe, cinknutí tam nikdy není slyšet.
Zkus dále sklopit opěradlo, může zlobit zámek. Zkontroluj uložení opěradla v čepu, já měl vyskočené pouzdro z korpusu opěradla a trvalo pěkně dlouho, než jsem na to přišel. Problém je, že auto je vlastně obrovská ozvučnice a zvuk může být slyšet odjinud, než je místo původu.
A kostky jsou největší prevít, Rapid je na ně citlivka zvlášť v zimě a je to neřešitelné, auto se celé rozdrnčí, je to daň za tvrdé plasty a jejich uchycení jen na zacvaknutí.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ach jo, zase někdo, komu dělá problém pochopit psaný text. Nic nikam nebudu přesunovat, panáček má smůlu, nehledá, porušuje pravidla, takže to mažu. Nebudu neustále něco za někoho dělat. Ať si to nepíše do správné sekce/tématu. Nadále se to tady nebude probírat!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...