Publikováno Září 28, 200618 r Klic M8 (hvezdicka)¨.Neni klic jako klic.Potreboval jsem vymontovat zamek na Octavii a je tam klic (hvezdika) tak jsem vytahnul sadu a zkousel M6 (byl maly) tak jsem vzal dalsi v rade M8 (ten byl velky).Tak jsem v domence,ze je i M7 sek do kseftu a chtel tento rozmer.Tam my rekli,ze M7 se dela,ale jen na specialni obednavku.Manik v prodejne me vsak dal na vyzkoseni klic (tvaru "L" klasika imbus) at zkusim jak M6 tak M8.A ejhle M8 sedl jako po masle.Tak jsem ho chtel koupit v formatu (orech 1/2") a velikosti M8.A ten nesedl ani trochu.Tak tedka nevim,jestli jsem kpupil zmetek M7 (oznaceny jako M8) a nebo jestli je rozdil mezi M8 klasika profil "L" a orech????
Září 28, 200618 r Klic M8 (hvezdicka)¨.Neni klic jako klic.Potreboval jsem vymontovat zamek na Octavii a je tam klic (hvezdika) tak jsem vytahnul sadu a zkousel M6 (byl maly) tak jsem vzal dalsi v rade M8 (ten byl velky).Tak jsem v domence,ze je i M7 sek do kseftu a chtel tento rozmer.Tam my rekli,ze M7 se dela,ale jen na specialni obednavku.Manik v prodejne me vsak dal na vyzkoseni klic (tvaru "L" klasika imbus) at zkusim jak M6 tak M8.A ejhle M8 sedl jako po masle.Tak jsem ho chtel koupit v formatu (orech 1/2") a velikosti M8.A ten nesedl ani trochu.Tak tedka nevim,jestli jsem kpupil zmetek M7 (oznaceny jako M8) a nebo jestli je rozdil mezi M8 klasika profil "L" a orech???? Mám origo hvězdičku 8 ořech a sedí. kupoval jsem ho ve FABORY
Září 28, 200618 r asi myslis torxy..... nemyslim ze jsi koupil zmetek,ale zkousel si jiny a kopuil jiny.
Září 28, 200618 r Ja mam docela problem vubec torxy nekde sehnat Nikde je skoro neprodavaj, chjo a to se hodlam demontovat palubku (ocekavane prebarveni)
Září 29, 200618 r Já koupil kdysi celou sadu u vietnamců za 65,-. Možná stojí za ho... ale funguje zatím dobře. Potom jsem ještě koupil bity, sadu do 6, 8 a 10 jednotlivě. Normálně v železářství, ale musíš jim ukázat, co chceš. To je moje zkušenost.
Září 29, 200618 r No ja ted schanel torx 45 na kapotu, kvuli montazi vzper, 40 mi tam kloktala. No, nakonec sehnal a hopla, ta 45 se tam nevejde, proste ji tam nenarvu, taxem zkusil jinou 40 a ta celkem pasuje, holt kazdej pes jina ves, i kdyz to ma stejny oznaceni. Takze uz mam asi 4 sady a kombinuju to. Kde jsou ty doby, kdy vsechno bylo bud na plochej nebo krizovej sroubovak, prinejhorsim imbus
Září 29, 200618 r V hornbachu je maj po kusech na 1,2" ráčnu od nejmenšího po největší. A dlaší super nářadí, vřele doporučuju. Já koupil v OBI sadu bitů do šroubováku v torxech taky asi za 90,- Kč a rozmontoval sem s nimi palubku v pohodě.
Září 29, 200618 r Autor asi myslis torxy..... nemyslim ze jsi koupil zmetek,ale zkousel si jiny a kopuil jiny. Nemyslim TORX,ten je jinaci. "Hvezdicka" je neco jinaciho:-)Specialita VW:-)Je to uz od GOLF I.
Září 29, 200618 r Autor Mám origo hvězdičku 8 ořech a sedí. kupoval jsem ho ve FABORY Jam mam sadu "Profi TOOL" jsou tam jak TORX tak HVEZDICKY tak IMBUS cca 40ks a stalo me to cca 1500,- super kvalita a dalem ma tu HVEZDICKU jako orech od TONA a ani z jedne sady to nesedelo.Tak jsem se vydal do FERONY (Stare Mesto) a tam me to dal manik M8 v jako "EL-ko" (klasika imbusak) a ejhle,ono to sedelo.Tak cim to k sakru je?Doma vercajk za deset litru a k nicemu:-(Pritom na GOLF a TOLEDO vse sedelo v pohode.
Září 29, 200618 r Autor M8 je ale torx, a vypada jako hvezdicka TORX se znaci uplne jinak.Napr. T20 je v prumeru mensi nez IMBUS 5.Oznacenim "M" se jednak znaci zavit metricky a taky "HVEZDICKY".Napr. TORX20 je na povoleni vlozky zamku ve dverich. Jinak TORX ma o mnoho mene vystupku po obvode,nez HVEZDICKA.Na tento rozdil jsem prisel pred 12 lety,kdyz jsem mel GOLF I.
Září 29, 200618 r Ve Fabory koupite jak torxy , tak hvězdičky a kvalitní žádný made in china. Přikládám odlaz klikněte si na adresy prodejen. http://www.fabory.com/imfw/portal/ep/sales...+Czech+Republic
Září 29, 200618 r Autor Jakej je rozdíl teda mezi torxem a hvězdičkou ??? Já měl na mysli hvězdičku. TORX ma mene vystupku po obvode. Toto je TORX: http://www.tona.cz/brutus/?language=cs&con...logue&table=711 Toto je HVEZDICKA: http://www.tona.cz/brutus/?language=cs&con...ble=1350+-+1356 Toto je rozdil mezi obema.
Září 29, 200618 r Obojí má šest výstupků, né ??? Jedí věc co má snad pět výstupků, je šroub co drží váhu vzduchu + má uprostřed kolík.
Září 29, 200618 r Kupuju hvezdicky od TONA pokazde, kdyz ji potrebuju (za chvili uz bude sada ), a nikdy jsem nemel potiz s tim, jak sednou. V lokalnim zelezarstvi je maji kolem 70,- Kc/kus, coz mi prijde hodne slusny...
Září 29, 200618 r Autor Obojí má šest výstupků, né ??? Jedí věc co má snad pět výstupků, je šroub co drží váhu vzduchu + má uprostřed kolík. TORX ma o cca polovinu mene vystupku oproti HVEZDICCE.Prosim prvne si precti co jsem psal vyse a ver,ze neplacam blbosti.A nebo zajdi treba do OBI a chtek ukazat TORX a HVEZDICKU a uvidis sam rozdil.Rekni,ze chces videt treba TORX 8 a HVEZDICKU M8.A uvidis sam markantni rozdil:-)
Září 29, 200618 r Autor Kupuju hvezdicky od TONA pokazde, kdyz ji potrebuju (za chvili uz bude sada ), a nikdy jsem nemel potiz s tim, jak sednou. V lokalnim zelezarstvi je maji kolem 70,- Kc/kus, coz mi prijde hodne slusny... Nema cenu kupovat nic od "pana Vonga" jsou to jen vyhozene penize.uz kupuji jen kvalitu a ta je na dosmrti:-)
Září 29, 200618 r Jedna sada, co mam doma, ta hvezdicka je holt trochu relativni, pac spis jako hvezdicka vypada torx
Září 29, 200618 r Jelikož mi prasklo táhlo u předních dveří a ty nejdou otevřít musel sem též na nákup, takže torx 45 - šest výstupků, xzn hvězdička M8 - dvanáct výstupků
Září 29, 200618 r Autor Jedna sada, co mam doma, ta hvezdicka je holt trochu relativni, pac spis jako hvezdicka vypada torx Dyt to tam mas primo napsane.TORX se oznacuje T a HVEZDICKA (tisicihran,vicehran jak TORX) se oznacuje M.
Září 29, 200618 r Autor Jelikož mi prasklo táhlo u předních dveří a ty nejdou otevřít musel sem též na nákup, takže torx 45 - šest výstupků, xzn hvězdička M8 - dvanáct výstupků Presne!
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.