Přejít na obsah

Vrzání pod volantem Rapid liftback 2016


ZdenekH1

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny. Mám Rapida liftback 3 měsíce (10/1016) jsem vcelku spokojen, ale mám problém s občasným povrzáním pod volantem. Jako když namočíte gumu a jezdíte s ní po hladném povrchu (manželka říká, že máme myši pod volantem). Zvuk se za studena neobjevuje, ale až po nějaké době. Všiml jsem si, že je hodně závislý na teplotě a vlhkosti v kabině. Byl slabší, když jsem ofuk a topení pustil jenom na přední sklo. Když dám ofuk i na nohy tak se to občasné povrzávání sem tam objeví. Někdy je slyšet i přes puštěné rádio. Před čtrnácti dny jsem přijel s lehkým povrzáváním domů, kde jsem zastavil a než vypnul motor tak jsem odaretoval sloupek řízení - to byl koncert.

Už ho mám potřetí v servisu, kde to chlapi trochu promazali. Na chvilku se to ztratilo a druhý den zase. Prý vše konzultují se škodovkou, ale stále nic. Přitom servisní technik to osobně slyšel i při nepatrném pohybu volantu.

Nemáte náhodou nějaký nápad co by s tím šlo udělat? Navrhoval jsem jim výměnu sloupku řízení nebo aretace, ale řekli mi že se ještě podívají. Nemáte náhodou někdo nákres toho sloupku s aretací?

P.S V sousední firmě si pred týdnem koupili novou Fabii a ta má úplně stejný problém, takže to nebude výjimečná věc.

Díky všem za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj kolegovi v práci nakonec vyměnili volant myslím a je to ok.

Jinak silně doporučuji zkusit i jiný servis. Řešil jsem např. vrzání-lupání pedálu v Rapidu 11/2016 a někde jej jenom promažou a řeknou, že s tím nic nejde dělat a někde prostě celý pedálový systém mi rozebrali, našli špatnou osičku pedálů a vyměnili - a je to ok, teda až na občasné lupání pl. pedálu :-), ale hlavně už nic nevrže a nic nedrhne.

Editováno: , autor: bobanHTP
Gram. chyby, dodatečné info...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za podporu. Je divné, že rozpojili sloupek, aby zjistili, jestli je to od posilovače nebo od sloupku a řekli mi že je to opravdu z horní části. Nechápu proč ten díl pořád nechtějí vyměnit. Jestli je to tak složité, nebo se Škodovka ví o tom problému a snaží se ho kamuflovat. Těžko říct.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Netuším, ale je to v záruce,  to by měla platit samotná Škoda auto, takže podle mě lenost automechanika. Za posledních X let jsem vystřídal několik Škoda servisů, než jsem našel někoho agilního, co se nebojí vrtat do auta :-)

Jak říkám, nevzdávat to,  jednou jsem byl v servisu 6x než mi u nového vozu uznali vadnou lambda sondu. Byly to nervy, ale stálo to zato, a poté jsem už s něma nikdy neměl problémy a vše opravili vždy na 1* :-D Asi zkoušli co vydržím :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...