Leden 12, 20196 r Vsetka cest.Ja by som ani na sekundu nemyslel na vlastny olej, ak mi daju v autorizaku kludne aj za dvojnasobok eshop cien, ale ten skurveny kartel ma v Bratislave a okoli vsade za 5 az 6 nasobok.
Leden 12, 20196 r Prijet kupit olej k ceska nebo polska Castrol edge professional 5w30 LL norma 504.00/507.00 stoji za 60 zloty /1L a u aso Skoda stoji za 100 zloty nebo vice (asi 120 zloty) Shell helix ultra 5w40 norma 502.00/505.00 stoji za 31 zloty/ 1L . Aso spise nedava teho oleju k nasich vozidel V polsku spousta Skodovek leji Castrola.
Leden 12, 20196 r Nee, v obchodě. V autorizovanom servise spiše teho nekupiš. Servisy daji castrol edge profi nebo vw olej
Leden 12, 20196 r Tak mi vysvetli ze naco sa ja budem trtkat do polska pre olej za 7eur, ked doma ho kupim za 5?
Leden 28, 20205 r Tak se mi blíží také výměna oleje a chtěl jsem se poradit, kde vám vzali váš vlastní olej? Co jsem zjišťoval tady v okolí (Mladá Boleslav), tak nikdo vlastní olej nebere a za výměnu dát 4-5 tisíc se mi úplně nechce, to si raději zajedu i někam dál a udělám si výlet a ještě ušetřím :D
Únor 22, 20205 r Tak dnes první servis s výměnou vlastního oleje a seřízení ruční brzdy která brzdila málo a to až při maximálním zatažení. Upraveno Únor 22, 20205 r od lubomir.kozak
Duben 16, 20205 r V 22. 2. 2020 na 14:22, lubomir.kozak napsal: Tak dnes první servis s výměnou vlastního oleje a seřízení ruční brzdy která brzdila málo a to až při maximálním zatažení. Ahoj, ručku je třeba jednou za čas prostě z kopce obrzdit. Když je to dlouhé táhle a za Tebou nic nejede, tak se s tím nesrat a na minutu, dvě jí naložit. Ono to má jinak tendeci zarezávat. Vystříkal jsem si ten buben olejem a pak jsem si takhle pár krát zabrzdil a od té doby mám klídek.
Duben 16, 20205 r Ahoj, po různých pokusech jsem se teď usadil na tomhle https://dufy.cz/motorovy-olej-ravenol-5w-40-turbo-vst-20l a myslím, že za tu cenu to nemá konkurenci. Jako alternativa jde ještě koupit Mobil1 5w50, nebo třeba stáčený MOL essence 5w40 za asi 110 kč litr pro ty, kdo šetří. Vše mnou vyzkoušené a neviděl jsem v tom rozdíl. Důežitá je včasná výměna kolem těch 10 tisíc. Ať to jezdí!
Duben 17, 20205 r Ahoj, do nedavna jsem pouzival Shell Helix Ultra 5W-40 a pred 14 dny pri vymene, jsem tam nalil Febi Bilstein 5W-40 a zadny rozdil. Dulezite je menit vcas. Ja jelikoz nenajezdim ani 10k rocne tak menim po 12 mesicich pri ca 7-8k. Menim sam, protoze mi prijde zbytecne jezdit kvuli tak jedoduche praci do servisu. p.s. servisku neresim.
Říjen 24, 20204 r ZDRAVIM PROSIM O RADU SKODA CITIGO 1.0 MPI 44KW OD NOVOTY OLEJ CASTROL MAGNATEC 5W 40 NORMA 50200 BEZ C3 TENHLE OLEJ UZ NEDELAJI POUZE S ACEA C3 TO ZNAMENA OMEZENI POPILKU A DALSICH PROSPESNYCH VECI KVULI DPF.DAT TAM TEN OLEJ NEBO HLEDAT OLEJ BEZ C3??NAJETO 90TIS DIKY ZA NAZORY
Říjen 24, 20204 r Já do svého motoru 1.0 Mpi 55 kW dávám olej normy VW 502.00 s ACEA A3/B4, viskozitu a vlastní značku výrobce si dosaď podle svých požadavků na provoz a dle své peněženky. Tyhle oleje s ACEA A3/B4 jsou dle mne z dlouhodobějšího provozního hlediska pro takovýto motor vhodnější, než ten olej s ACEA C3. Jak se rozhodneš Ty sám, je jen to na tobě, nakonec kardinální chybu neuděláš dnes s žádným olejem dle příslušné schválené normy od výrobce motoru, jde spíše o to nenechávat ho tam dlouho. Ten motor 1.0 Mpi je celkem slabý a aby to trochu jelo, tak se musí dosti točit, takže já měním olej po 10.000 km a spím klidně.
Prosinec 11, 20204 r Ahoj, používám REPSOL ELITE TDI 5W40, jsem s ním velice spokojen. Zdá se mi, že motor je oproti Castrolu co dávají v autorizáku tišší a jakoby lépe jde do otáček - to je ale pouze můj pocit. Dokonce v u 1,4 TSI 92kW jsem po výměně oleje za REPSOL ELITE LONG LIFE 5W-30 pozoroval ještě větší zlepšení chodů motoru. Brácha taky používá Repsol u TDI-PD a je taky velice spokojen.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.