miklisek Vloženo 18. Květen 2017 Sdílet Vloženo 18. Květen 2017 (editace) Na aliexpress.com lze koupit přídavné těsnění spáry mezi předními a zadními dveřmi. Lze ho najít např. po názvem Universal Automobile B Column Type Sealing Strip Car Vehicle Door Noise Sound Insulation Anti-Wind Weather Seal Strip. Odkaz na stránku, kde jsem kupoval já https://www.aliexpress.com/item/Universal-Automobile-B-Column-Type-Sealing-Strip-Car-Vehicle-Door-Noise-Sound-Insulation-Anti-Wind-Weather/32774328991.html?shortkey=6vYjmIfQ&addresstype=600. Těsnění je narážecí typu Pirelli s těsnícím jazykem. Montáž je jednoduchá: - vycvaknout konec podokenní lišty - nasadit zkušebně těsnění, ale nedorážet - označit konec těsnění na hraně dveří - odstříhnout, stačí silnější nůžky a trefit se mezi segmenty kovových výztuh těsnění. Doporučení - řez je nutné vést šikmo, tzn. těsnící jazyk nechat v délce těsně nad spodní hranu dveří, ale narážecí profil musí být výrazně kratší. Jinak bude drhnout o práh! Nutno vyzkoušet otevřením zadních dveří, případně upravit. - konec těsnění zakápnout gelovým vteřinovým lepidlem, vhodným na pryž, aby se zatáhl řez a kovové výztuhy nerezly (jsou jen z povrchově neupravené oceli) - narazit na lem dveří. Spoj není potřeba mazat, nestalo se mi, že by se barva z hrany odřela a to jsem těsnění sundaval několikrát kvůli doladění tvaru konce. - těsnící jazyk opatrně oddělit od narážecí části těsnění, některé kusy mohou být z výroby spojené blánou. - promazat nějakým vhodným přípravkem na ošetření pryže. - jazyk přetáhnout přes narážecí část směrem dopředu, pak to funguje naprosto spolehlivě bez zadrhávání a nutnosti s dveřmi třískat. Editováno: 19. Květen 2017, autor: miklisek 1 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rasto.p Vloženo 18. Květen 2017 Sdílet Vloženo 18. Květen 2017 Naco je to dobre ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 18. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2017 Tišší zvuk zavření dveří. Nešpiní se prahy zadních dveří. Jestli je nižší aerodynamický hluk, to se nedá posoudit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Whisperer Vloženo 18. Květen 2017 Sdílet Vloženo 18. Květen 2017 Inspirován Mikliskem jsem též nasadil toto těsnění a mohu potvrdit jeho slova. Zavření dveří je takové "kulturnější" a do mezidveřního prostoru a na prahy nejde bordel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 18. Květen 2017 Sdílet Vloženo 18. Květen 2017 mám to taky - cca 3 týdny. Je to dobrý a přitom taková blbost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rasto.p Vloženo 19. Květen 2017 Sdílet Vloženo 19. Květen 2017 tak to objednávam aj ja Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 19. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 19. Květen 2017 Do prvního příspěvku přidány detailní fotky spodního zakončení profilu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 19. Květen 2017 Sdílet Vloženo 19. Květen 2017 Zdravím, chcem sa spýtať, kto si to bude objednávať, či by to vedel objednať aj pre mňa, ideálne keby to bol niekto zo Slovenska. Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 19. Květen 2017 Sdílet Vloženo 19. Květen 2017 objednej si to ze aliexpresu sám, aspoň do ČR je poštovný zadarmo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 19. Květen 2017 Sdílet Vloženo 19. Květen 2017 (editace) před 14 hodinami, miklisek napsal: Do prvního příspěvku přidány detailní fotky spodního zakončení profilu. áááá, ty mi čteš myšleny. Tahle fotka je hodně potřeba. Já když jsem to tam dával, tak jsem samozřejmě konec zastříhl zaroveň s dveřma. Jenže guma je tlustší jak dveře což znamená,že se dotýká při otevírání zadních dveří sloupku a vrže a pokud to vyjde tak blbe jako mě, že zároveň s koncem končí i kovová příchytka, tak se odře lak Editováno: 19. Květen 2017, autor: Rypicong 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Whisperer Vloženo 19. Květen 2017 Sdílet Vloženo 19. Květen 2017 ...jdu to předělat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paolo75 Vloženo 19. Květen 2017 Sdílet Vloženo 19. Květen 2017 Bylo by možné odfotit detail horní části těsnění v místě napojení na gumové olemování okna? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 19. Květen 2017 Sdílet Vloženo 19. Květen 2017 Víte co je smutné? Že toto bylo standardem stejně jako mnoho dalších věcí (např. těsnění motorového prostoru z přední hrany, kde dostává auto přímý nápor bordelu za deště a sněhu... ) Doma si to s radostí doděláváme a máme z toho radost a přitom to byly ověřené věci, které v rámci úspor někdo seškrtal... Je to k pláči... 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 19. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 19. Květen 2017 (editace) Původní zakončení lišty (je vidět na fotce vlevo) je vysunuto z lemu dveří a na jeho místě je horní zakončení nového těsnění. Editováno: 19. Květen 2017, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FUMIHA Vloženo 21. Květen 2017 Sdílet Vloženo 21. Květen 2017 Aj na Slovensko je to bez poplatku za dopravu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radzimko Vloženo 6. Červen 2017 Sdílet Vloženo 6. Červen 2017 Nechal som sa inšpirovať, dnes prišlo a práve som to nahodil. robota na 5 minut Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 6. Červen 2017 Sdílet Vloženo 6. Červen 2017 Nezkoušel někdo použít toto: https://www.autotypautodily.cz/cz-detail-184383-tesneni-dveri-skoda-1000-100-105-120-favorit-trabant..-934-940501.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 20. Březen 2019 Sdílet Vloženo 20. Březen 2019 Bych řekl, že to minimálně nemá na jedné straně to pěkné zakončení do jazýčku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 24. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2022 (editace) Dnes jsem dokončil dotěsnění bočních dveří po celem obvodě. Na B sloupku mám již skoro rok těsnění, které zde popisuje miklisek. Nalepil jsem těsnění A sloupku (CZK 26.33 40%OFF | Universal Noise Isolating Seal 2 Meters/Set Auto Rubber Seals Car Door Seal Strip https://a.aliexpress.com/_mrXe4Em) jedná se o "Z" profil z odkazu a doplnil krátká těsnění při slozpcích u prahu - "P" prfil z odkazu. Krátké kousky P profilu jsem lepil pořádnou oboustrannou 3M páskou a drží fest, pěkně navazují na těsnění z výroby. Výsledkem je zas trochu tišší zvuk zavření dveří a snad i čistší vnitřek prahů 🙂. Editováno: 24. Červenec 2022, autor: tom01 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan Kocich Vloženo 2. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2022 (editace) Taky jsem objednal z Ali.... https://www.aliexpress.com/item/1005003678102965.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.41d41802aDIcqW Editováno: 2. Listopad 2022, autor: Jan Kocich 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abusklibi Vloženo 9. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2022 Když už to pár let někteří používáte, nepozorujete také nějaké negativní jevy? Jako třeba, že by se naopak špína někde hromadila, nebo že by to dřelo lak (vzpomeńme na odřený lak od těsnění u zadních dveří)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 9. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2022 Mám to cca rok, pravda moc s Rapidem nenajezdím (střídám s jinými auty), ale nic negativního nesleduji. Naopak, kultivovanější zavírání dveří, čisté prahy, možná i trochu nižší hluk od dveří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kent Vloženo 1. Únor 2023 Sdílet Vloženo 1. Únor 2023 V 24. 7. 2022 na 15:20, tom01 napsal: Dnes jsem dokončil dotěsnění bočních dveří po celem obvodě. Na B sloupku mám již skoro rok těsnění, které zde popisuje miklisek. Nalepil jsem těsnění A sloupku (CZK 26.33 40%OFF | Universal Noise Isolating Seal 2 Meters/Set Auto Rubber Seals Car Door Seal Strip https://a.aliexpress.com/_mrXe4Em) jedná se o "Z" profil z odkazu a doplnil krátká těsnění při slozpcích u prahu - "P" prfil z odkazu. Krátké kousky P profilu jsem lepil pořádnou oboustrannou 3M páskou a drží fest, pěkně navazují na těsnění z výroby. Výsledkem je zas trochu tišší zvuk zavření dveří a snad i čistší vnitřek prahů 🙂. Kolik si toho bral 1x to Z a 1xP? Nedával jsi to i na zadní dvěře? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 3. Únor 2023 Sdílet Vloženo 3. Únor 2023 @Kent Ano bral jsem 1x Z a 1x P, obojího jsou 2 metry, ještě ti zbyde. Z toho P profilu sděláš na ty konce dveří jen kousek, použil jsem tento profil ještě na spáry mezi bočními dekly palubky a vnitřním těsněním A sloupku dveří. Tím P profilem jsem doplňoval těsnění předních dveří při A i B sloupku, jak je na foto a samozřejmě obdobně i na zadních dveřích při B sloupku. Je třeba se trošku pohrát s opracováním zakončení těch těsnění, aby při otvírání a zavírání se netřely o práh a vycházely přesně k těm ostatním těsněním. Ideální jsou malé nůžky na manikůru a odlamovací nožík. Zlepšilo se odhlučnění, vnitřek prahů se méně špiní a všechno těsnění drží, jak má :-) Na ty krátký kousky si kup oravdu kvalitní 3M pásku, dobře odmasti lepené plochy a lep to až bude opravadu teplo a plech bude vyhřátý. Když před nalepením teplým fénem přefoukneš i lepidlo na té oboustrance po stržení ochranné folie, nic tím nezkazíš. Po nalepení nech auto na slunci cca hodinu s otevřenými dveřmi, ať lepidlo těch pásek pěkně přilne k podkladu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 3. Únor 2023 Sdílet Vloženo 3. Únor 2023 V 19. 5. 2017 na 18:45, miklisek napsal: Původní zakončení lišty (je vidět na fotce vlevo) je vysunuto z lemu dveří a na jeho místě je horní zakončení nového těsnění. To nárážecí pirelli těsnění mám nahoře nasazeno bez vysunutí toho zakončení okenní lišty, nějak se mi to povedlo. Kdyžtak vyfotím někdy a nasdílím foto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.