century Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 Čím by se dalo zvýšit oktanové číslo v benzinu, aby sme se vyhnuly tankování drahé 98 a 100 oktanové šťávy... Na benzínách vídám produkt na zvíšení oktanového čísla, ale řekl bych, že to moc nefunguje. Někde jsem se dočetl, že pomůže dát čistej líh... ale zase záleží jaké množství na kolik litrů. Mátek někdo nějaké zkušenosti, nebo popřípadně odkaz kde by o tom něco psali.. Myslím, že kdyby to s tím líhem byla pravda tak by se dalo dost ušetřit.. teda aspoň doufám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 Čím by se dalo zvýšit oktanové číslo v benzinu, aby sme se vyhnuly tankování drahé 98 a 100 oktanové šťávy... Na benzínách vídám produkt na zvíšení oktanového čísla, ale řekl bych, že to moc nefunguje. Někde jsem se dočetl, že pomůže dát čistej líh... ale zase záleží jaké množství na kolik litrů. Mátek někdo nějaké zkušenosti, nebo popřípadně odkaz kde by o tom něco psali.. Myslím, že kdyby to s tím líhem byla pravda tak by se dalo dost ušetřit.. teda aspoň doufám Oktanove cislo 100% etanolu (liehu) je cca 122 (podla roznych metodik). Zjednodusene mozes pouzit trojclenku na vypocet OČ zmesi benzinu a etanolu. Ale pozor, etanol si rad pochutna na roznych plastoch a spol Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JuDu Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 Čím by se dalo zvýšit oktanové číslo v benzinu, aby sme se vyhnuly tankování drahé 98 a 100 oktanové šťávy... Ahoj, Na zvysenie oktanoveho cisla benzinov mam jednu radu: neskusajte to. Je to tak zlozita technologia, ze konecny vyrobok budete mat 2x taky drahy ako keby ste to kupovali na cerpacke. K tomu liehu len tolko: Fabia nema motor ruskeho tanku, ktory ide na vsetko, co je tekute a pri spaleni vydava teplo. Ak prepocitate kolko tepla dava benzin a kolko lieh, tak pridete na to, ze motor by sa mal roztopit na toto palivo. A potom auto bude vypadat tak, ako dopadol ten american, ktory nevedel co je to mechanicka prevodovka a 80 km presiel na jednotke. V servise mechanici len pozerali na auto: roztavene vsetko v motorovom priestor, co je z umelej hmoty... Dovi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 5. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 Je mi to jasný, že experimentovat nebudu. Na to mam auto až moc rád,ale chtěl jsem vědět jestli někdo nemá nějaké zkušenosti... Uvidíme. Třeba se někdo ještě ozve... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 8. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 8. Říjen 2006 Nikdo už nic k tomu nemá ani nic neví? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 27. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2006 Rozhodne by som do paliva nič nepridával, lebo ani sám nevieš, aké dôsledky to môže mať. Prísada môže narúšať olejový film na stene valcov, môže aj inak degradovať olej, môže byť agresívna na plastové či gumové časti motora, môže poškodzovať katalyzátor a pod. Prečo sa asi vyrábajú extra upravené motory na spaľovanie benzínu zmiešaného s bioetanolom? Century - čo máš za žihadlo, že potrebuješ zvyšovať OČ paliva? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colins Vloženo 27. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2006 (editace) Nikdo už nic k tomu nemá ani nic neví? skus nieco z tohoto : prehlad okt. cisla : Automobilový benzín: 87–98, dnes obvykle najmenej 95 Letecký benzín: cca 87–107 Pretekársky benzín: cca 95–130 Benzín používaný vo Formuli 1: 95–102 (stanovené pravidlami) LPG: cca 110 Editováno: 27. Listopad 2006, autor: colins Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nota Vloženo 27. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2006 len to neskusaj , prosim ta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 27. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2006 len to neskusaj , prosim ta Preco? ... ak chce, nech vyskusa, ved kazdy sa uci na vlastnych chybach, to je nasa typicka vlastnost. Rozumny clovek zvazi klady a zapory, plôusy a minusy, prinos a rizika a rozhodne sa. Ja sam som chemik a oktanopve cislo si nepotrebujem zvysovat, pretoze viem o tom svoje, a ak niekedy potrebujem (koli niecomu inemu) zvysit OČ tak viem ako. BTW: pozeram ze sa celkom cinis za tak kratky cas mat tolko prispevkov Je vsak otazne kolko z nich je k veci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 27. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2006 Čím by se dalo zvýšit oktanové číslo v benzinu, aby sme se vyhnuly tankování drahé 98 a 100 oktanové šťávy... Na benzínách vídám produkt na zvíšení oktanového čísla, ale řekl bych, že to moc nefunguje. Někde jsem se dočetl, že pomůže dát čistej líh... ale zase záleží jaké množství na kolik litrů. Mátek někdo nějaké zkušenosti, nebo popřípadně odkaz kde by o tom něco psali.. Myslím, že kdyby to s tím líhem byla pravda tak by se dalo dost ušetřit.. teda aspoň doufám Kedze som uz na toto reagoval pridam komentar aj z opacnej strany. Ja si nemyslim, ze liehom si pomozes, kedze jeho cena je vyssia ako cena benzinu (1 liter bezvodeho liehu (alebo aspon 95%-tneho) ma vysiu cenu ako N98), navyse nedoporucujem pridavat dlhodobo viacej ako 2 litre liehu na 10litrov paliva (nebudem rozoberat dovody) cim si vsak moc vyrazne OČ nezvysis a navyse do paliva budes kontinualne privadzat vodu a agresivnu chemikaliu (C2H5OH) ktora si "pochuti" na roznych plastoch a agresivne sa sprava k vytvorenemu tenkemu olejovemu filmu atd atd.. Ale ak mas postarsie auto (15r) a lacny zdroj bezvodeho liehu, tak preco nie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 28. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2006 Čím by se dalo zvýšit oktanové číslo v benzinu, aby sme se vyhnuly tankování drahé 98 a 100 oktanové šťávy... Drahe? U Globusu Brno stoji Natural 98 25.90. Me se to zas tak hrozne nezda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalJ Vloženo 28. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2006 Ta cena je za jaké množství (3/4litru)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nota Vloženo 28. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2006 fabka2004 celkom ma to chytilo , vies doma sa so mnou nebavi ani kredenec tak aspon toto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MirekM Vloženo 28. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2006 Ak prepocitate kolko tepla dava benzin a kolko lieh, tak pridete na to, ze motor by sa mal roztopit na toto palivo. Dle stredoskolskych tabulek ma spalne teplo benzin 46000 kJ/kg, ethanol 29700 kJ/kg. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 28. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2006 Vice zvysi OC 'CH3COCH3' Jen si to nekdo vyzkousejte, co vam pak zustane z gumovych hadicek. Neradim to!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 28. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2006 Ta cena je za jaké množství (3/4litru)? Ne normalne za litr. Sem si ho vzal taky plnou, ...ikdyz ho ten muj motor moc nevyuzije. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 29. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 29. Listopad 2006 Rozhodne by som do paliva nič nepridával, lebo ani sám nevieš, aké dôsledky to môže mať. Prísada môže narúšať olejový film na stene valcov, môže aj inak degradovať olej, môže byť agresívna na plastové či gumové časti motora, môže poškodzovať katalyzátor a pod. Prečo sa asi vyrábajú extra upravené motory na spaľovanie benzínu zmiešaného s bioetanolom?Century - čo máš za žihadlo, že potrebuješ zvyšovať OČ paliva? 1.4 16V má to jezdit na 98 otanů.. ale ta cena cca 32 ,- to je moc.. na tej samej benzině N95 stojí 28... jen mě zajímalo jestli to jde zvýšit, protže mi pak zvoní ventily když mám tu N95 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colins Vloženo 29. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2006 1.4 16V má to jezdit na 98 otanů.. ale ta cena cca 32 ,- to je moc.. na tej samej benzině N95 stojí 28... jen mě zajímalo jestli to jde zvýšit, protže mi pak zvoní ventily když mám tu N95 OMG, preco si to nenapisal hned ???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 29. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2006 1.4 16V má to jezdit na 98 otanů.. ale ta cena cca 32 ,- to je moc.. na tej samej benzině N95 stojí 28... jen mě zajímalo jestli to jde zvýšit, protže mi pak zvoní ventily když mám tu N95 Budu se opakovat, ale najdi si jinou pumpu. 4Kc rozdil je prece jen trosku moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 29. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 29. Listopad 2006 1.4 16V má to jezdit na 98 otanů.. ale ta cena cca 32 ,- to je moc.. na tej samej benzině N95 stojí 28... jen mě zajímalo jestli to jde zvýšit, protže mi pak zvoní ventily když mám tu N95 Budu se opakovat, ale najdi si jinou pumpu. 4Kc rozdil je prece jen trosku moc. v pořádku, ale problém je v tom, že tankuji zásadně u Benzina nebo Shell.. Myslím si, že pumpy kde je benzin o 5 korun levnější musí bejt někde znát. Už se mi stalo při natankování u levnější pumpy se mi rozsvítila kontrolka elektroniky motoru. A mám hodně choulostivělej motor na kvalitu benzinu. Měl jsem i vyzkoušeno tankovat 98 oktanů na levné benzině a na kvalitní benzině. Je to pro mě hodně poznatelnej rozdíl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 29. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2006 Tankuju po ruznu a jeste sem s kvalitou benzinu zadnej problem nepozoroval. 45000km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.