Publikováno Srpen 6, 20178 r Zdravím. Budu měnit chladící kapalinu v up!ovi. V dílenské příručce je, že se má k naředění chladiva použít pitná voda, tak se chci zeptat, mám použít z kohoutku, nebo destilovanou? Díky.
Srpen 8, 20178 r Takze nam roky lhali, kdyz tvrdili, ze destilka by mohla poskodit motor a ma se tam lit voda z kohoutku? To same napriklad u zehlicek, kam se taky nema lit destilka.
Srpen 8, 20178 r Lhali, nelhali ... lidské vědění se zdokonaluje, a nové postupy a nová zjištění se uvádějí do praxe. Prostě se změnil postup. Kdyby to tak nefungovalo, tak dodneška bude země placka, že ...
Srpen 8, 20178 r Lidske vedeni se jiste zdokonaluje, ale ty motory, kterym doted ta destilka skodila, zustaly zcela totozne. Clovek by si myslel, ze pokud vyrobce tvrdi, ze neco necemu skodi a dokonce to zduvodni, proc tomu tak je, ze to vychazi z nejakeho realneho pozorovani a zkoumani a nikoliv ze si to vycucal z prstu.
Srpen 8, 20178 r U žehličky dle doporučení výrobce - někde je předepsaná destilka (starší modely). U motorů jsem vždy používal destilku.
Srpen 8, 20178 r Autor Použiju teda destilku. Ještě by mě zajímalo, jakou tedy vodu používají ve fabrice při prvovýrobě? Nebo jim chladivo dodává nějaká firma už naředěné?
Srpen 8, 20178 r Velana pro ředění doporučuje ředění destilovanou vodou nebo kvalitní pitnou vodou na požadovaný bod tuhnutí. http://velvana.cz/produkt/fridex-g-plus Nedivil bych se, kdyby normy na pitnou vodu byly přisnější než na destilovanou. Já jsem ředil destilkou, dolévám kohoutkovou.
Srpen 8, 20178 r a opravdu nevim jak by mohla destilovana voda poskodit motor ... selskym rozumem ani normalni, pri tom nozstvi kterym to dolijete, je obsah sutru, zeleza a dalsich sracek minimalni a v tom mnozstvi zanedbatelne.
Srpen 9, 20178 r V některých oblastech mají ve studnách prakticky minerálku a kdyby jsi ji používal pravidelně k ředění fridexu, tak to určitě zanedbatelné nebude.
Srpen 9, 20178 r A okrem toho, výrobca sa tiež potrebuje poistiť proti prípadným sporom na súde za poškodený motor a jednoznačne uvedie destilku a je pokoj. Súhlas s Wittmannom, dobrá železitá minerálka zo studne za 2 roky dokáže do...ť akékoľvek potrubie s rúrou 2" vrátane sacieho koša. Upraveno Srpen 9, 20178 r od Effendi
Srpen 9, 20178 r Zapomínáte na pitnou vodu z městkýho vodovodu, což má předpokládám, drtivá většina lidí. To se se studní nedá srovnávat a dřív to auto shnije, než tahle voda ve fridexu něčemu ublíží.
Srpen 9, 20178 r Před hodinou, Effendi napsal: A okrem toho, výrobca sa tiež potrebuje poistiť proti prípadným sporom na súde za poškodený motor a jednoznačne uvedie destilku a je pokoj. Súhlas s Wittmannom, dobrá železitá minerálka zo studne za 2 roky dokáže do...ť akékoľvek potrubie s rúrou 2" vrátane sacieho koša. To ams pravdu, podobnou vodu mam doma, z vodovodu... samej sutr vsude ... Ale sakris chlapi, kolik a jak casto to sakra dolevate? Ted nemyslim komplet vymena pri nejake oprave ( tam by dal obyc vodu snad jen debil ) V te deci nebo kolik maximalne dolijete je uplne sumak jestli to je mineralka nebo rum ... Upraveno Srpen 9, 20178 r od danikd
Srpen 9, 20178 r No ono možná už není úplně zřejmé, proč tato diskuse vznikla - na začátku se řešila výměna, nikoliv dolití. Pak do toho vstoupilo to TPI, které vodu (která jak se shodneme může být jakákoliv) nahrazuje destilkou. Mně z kohoutku třeba žádný zrzavý sajrajt neteče, takže běžně dolévám z kohoutku. Ale chápu, že někde tomu tak být nemusí...
Srpen 9, 20178 r Já bych řekl, že "minerálka" není pitná voda - nesplňuje normu (obsah prvků) pro pitnou vodu.
Srpen 9, 20178 r Pánové, začíná se to tady zvrhávat někam do hospodských povídaček (v poslední době je toho už nějak moc). A to bych opravdu nerad.
Srpen 11, 20178 r U všech aut jsem vždy dával jen destilku a budu ji tam dávat dál. Ani panáka vody z kohoutku.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.