Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Toto by mne take zajimalo

Jenom zepředu u západky nehtem podzvedneš, a pak malým šroubováčkem vypáčíš. Plaketka drží kromě těch dvou západek (viz foto) ještě uprostřed na oboustranné pásce. Ale měnil jsem pouze plaketku, chromový rámeček zůstal, je stejný.

post-93166-0-15150400-1456226114_thumb.j

Já koupil verzi se šroubkem, jelikož takový je i originál na autě. Na fotce je stará plaketka a nový rámeček. Ten jsem neměnil, nechal jsem původní. Takže pokud plánuješ vyměnit pouze plaketku, tak je to jedno, co koupíš.

Přidávám stejnou zkušenost. Mám MR 2016 a verzi se šroubkem (zjištěno až při pokusu o výměnu). V servisu snaha o výměnu plaketky - skončilo zničením té staré. Takže pokus číslo 2 ve stylu "udělej si sám" a tentokrát úspěšný, nicméně mě to přišlo na něco přes 3 stovky (viz http://www.obautodily.cz/nahradni-kryt-radici-paky-skoda-5-ti-original-cerny-6991cz1046/) - opravdu stačí tu starou plaketku vyloupnout zboku (použil jsem velmi tenký nůž umístěný mezi chromový rámeček a plaketku). Jen je třeba dát si pozor - plaketka bývá ještě přilepená, takže v některých případech bude nutné použít trošku síly. Ale šlo to nakonec pěkně :)

přidal jsem 100kč a mám celou novou řadičku takhle jsem koupil jáá.

To určitě souhlasím, ale já už měl novou řadičku a potřeboval jsem vyměnit jen plaketku (vzal bych si samozřejmě lesklou plaketku ze staré řadičky, ale to by mi ji nesměli zničit v servise, že... :-) ). Navíc jsem si bohužel nikde nevšiml, že by se tato řadička: http://www.obautodily.cz/skoda-rapid-radici-paka-s-manzetou-5-ti-cervena-6250cz898/ prodávala s lesklou plaketkou. A ten rozdíl ve vzhledu (teď myslím matná x lesklá plaketka) je vážně dost znát... Názory na červenou hlavici řadičky se tady na fóru různí, ale v mém okolí jsem se setkal jen s pozitivními reakcemi :-) Líbil by se mi k tomu ještě tento volant: http://www.skoda-parts.cz/products/trirameny-multifunkcni-volant-s-razenim-pod-volantem-fl-cerveny/ , ale to už je trošku finančně přes čáru. Navíc ta práce s jeho výměnou... :-)

Upraveno od whitecoat

• 1 rok později...

Přidám svou zkušenost s výměnou plaketky. Inspiroval jsem se zde, kde již bylo vše k výměně řečeno, jen jsem k tomu udělal pár snímků navíc. Původní plaketku podebrat vepředu nebo vzadu (opravdu stačí bytelnější nehet) u zobáčku, který zapadá do chromového rámečku a vsunout něco na vypáčení. Uprostřed je přilepená, tak se nebát zabrat, ale páčidlem se moc nezapírat o "chrom", který je samozřejmě ve skutečnosti měkký plast. Pokud máte kompletní balení plaketky i s novým chromovým rámečkem, tak to ale moc řešit nemusíte a případně vyměníte i ten.

rap_plak_1.thumb.jpg.5e40004c40a8f176888442d7ab8d60a1.jpg

Pod plaketkou zůstane původní oboustranná páska více či méně poškozená. V tomto případě by se asi dala znova použít.

rap_plak_2.thumb.jpg.677c8674e45f5ead18c5d1c0e80c03b9.jpg

Já jsem ji ale sloupl a očistil lihem pro nalepení nové.

rap_plak_3.thumb.jpg.5c9d497bff81c65a1e6575ce213fa0f0.jpg

Aplikace nové oboustranné pásky. Tato přesně střižená byla přiložena s novou plaketkou. Postačí i jakákoliv jiná tenká.

rap_plak_4.thumb.jpg.6a9ec6c279c295353f546ebba78d7ef9.jpg

Vložit plaketku zobáčky do mezer v rámečku a zacvaknout.

rap_plak_5.thumb.jpg.6da98d8406a0f08465b3785be96b8874.jpg rap_plak_6.thumb.jpg.e2a97e9808d71b5c749a3caf304305a0.jpg

Hotovo. Na černé lesklé bych netrval, ale líbí se mi, že na této verzi krásně vynikne schéma řazení.

rap_plak_7.thumb.jpg.48572a33dde3232fe9d5b80eccb686d1.jpg

• 1 měsíc později...

Kozena 6r s audi

IMG_20170422_103333.jpg

IMG_20170422_103300.jpg

IMG_20170422_103245.jpg

Dnes nahlásená v servise,odretá riadiaca páka,bez problémov mi ju vymenia vedia o tomto probléme.

• 2 měsíce později...

Na tři roky starém autě a po 65000 km budu reklamovat ošoupanou kůži na řadící páce, to jsem zvědav jak se k tomu postaví...

• 1 měsíc později...

Ahoj, protože se začala loupat hlavice na řadící páce, koupil jsem novou.

Na netu vidím jak starou vymontovat u Fabií a Octavíí, ale na Rapida nic.

Nemohl by někdo trochu polopaticky napsat, jak ji vyndat?

Díky

Strieborný rámik zostane v tuneli. Páčidlom z PVC, nie skrutkovač zasunúť  medzi strieborný rámik a PVC rámik, na ktorom je koža rýchlostky od strany ručnej brzdy a nadvihnúť. Páčidlá musia byť dve. sú tam dva zobáčiky po krajoch rámika. Samozrejme, že musíš zaradiť 3-ku, aby si sa tam dostal. Potom už len pomaly vysúvať nahor. vlastnú "guľu" na tyčke rýchlostky dáš dolu ako u Fabie, Octávie.

Podívej se také na předchozí příspěvky - bylo tady ještě jedno podobné téma, tak jsem sloučil.

• 1 rok později...

Dopadla nejak ta reklamace osoupane radici paky?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.