Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím,

Na fóru jsem nenašel žádné vlákno na toto téma tak snad netvořím duplicitní téma.

Všiml jsem si, že se mi po počasí které v posledních dnech převládá (voda,sníh,vlhko) objevil na spodním vnějším těsnění okének zelený povlak jakoby drobný mech. Stává se vám to taky po takovémto počasí ? Případně nemáte někdo nějaký nápad nebo zkušenost jak tento ,,mech,, odstranit co nejefektivněji popřípadě aplikovat nějaký přípravek který tomuto tvoření zabrání ale  zároveň nepoškodí již zmiňované těsnění? 

Vloženo

Parkují z 50% v garáži 

A zbytek venku ale kde to je různé ale ano i pod stromy a ne jen tam 

A nemůžu wapkou nahnat tu vodu pod to těsnění do dveří a někde do mechanismu elektrických okýnek

Vloženo

Aha tak to jsem rád že to nemám jenom já a že nejsem jediný 

Myslíte že by bylo řešení stáhnout okynko a když je dole lépe se tam dostane a utřít to hadříkem?

Vím že to není řešení na delší dobu ale alespoň to nebude tolik vidět ?

Vloženo (editace)

Ahoj, mám také. Parkuji buď pod pergolou, nebo na veřejném parkovišti. Jednou jsem již čistil při staženém okně zubním kartáčkem a čističem interiéru Auto Finesse Total a nakonec setřít hadříkem. Šlo to krásně dolů a vydrželo to asi půl roku. Je to asi ale hodně individuální.

Editováno: , autor: Hlouchyno
Autooprava na telefonu
Vloženo

No plíseň to nevím opravdu to spíš vypadá jakoby mech. Já tedy pro jistotu o víkendu dodám fotografie ať máte přesné mínění o co přesně jde.

Ale ještě k tomu SAVU nepoškodí to pryžové části (těsnění), aby mi pak např. neteklo do auta.

A co říkáte na případnou konzervaci (lehký film) silikonovým olejem (potřít hadříkem) jako ochrana proti vodě.?

:D

Vloženo

O plíseň se podle mě nejedná. Spíše to opravdu vypadá jako mech. A k tomu kartáčku. Ještě jsem si vzpomněl, že v jednom místě, kde toho bylo už docela hodně, pomohl až malý kartáček na boty viz foto níže. Hlavně nezapomenout oblepit vnější těsnění kolem skla páskou, aby nedošlo k poškrábání.

8008-81_l.jpg

Vloženo
před 3 minutami, Hlouchyno napsal:

O plíseň se podle mě nejedná. Spíše to opravdu vypadá jako mech. A k tomu kartáčku. Ještě jsem si vzpomněl, že v jednom místě, kde toho bylo už docela hodně, pomohl až malý kartáček na boty viz foto níže. Hlavně nezapomenout oblepit vnější těsnění kolem skla páskou, aby nedošlo k poškrábání.

8008-81_l.jpg

Aha tak to díky moc 

O víkendu se na to vrhnu ;)

Díky chlapi :D

Vloženo

Však v pohodě. Jen by to mohlo vadit adminovi.;)

Jinak určitě postačí papírová páska. Sám jsem ji použil. Vlastně jde jen o to, aby jsi to těsnění kolem skla kartáčkem nepoškrábal, neboť právě nepatří k nejodolnějším a byla by škoda mít to poškrábáné.

Vloženo

Co se týče mě, tak jsem tam nic neaplikoval, takže v tomhle nepomůžu, ale u tak to 1/2 roku vydrželo čisté. Ono je to hodně o tom, jakým směrem se auto parkuje, já třeba parkuji pravou stranou vždy k severu, takže "chycená" byla právě jen pravá strana.

Vloženo

Mám to po zimě taky. Tohle ve škodovce docela nevychytali, například u dvojkové Octavie je gumové těsnění až k oknu, navíc je tam spád, který zamezuje usazování podobného bordelu. Ten žlábek u trojkové Octavie si o tohle vyloženě říká...

Vloženo

I v Rapidu.... Je pravda, že v létě to samo zmizí, asi se to spalí žehem.
S tím serverem mě to pobavilo.... Budeme parkovat podle světových stran, aby se mech ve žlábku netvořil.

Vloženo

Aha tak to jsem rád že to nemám jen já a že to je běžná věc . A máte pravdu to ve Škodovce nevychytali tak naštěstí to zase není žádný neřešitelný problém. ;)

Vloženo
Před hodinou, miklisek napsal:

v létě to samo zmizí, asi se to spalí žehem

Fakt? Já už přemýšlel, jakej mechožrout na to koupit, abych se toho zbavil. Takže to mám nechat a zmizí to samo? 

Vloženo

@miklisek Já vím, že to možná zní vtipně ten sever, ale jinak si nedokážu vysvětlit, proč levá strana, kam svítí sluníčko,je po třech letech stále krásně černá a pravá byla zelená už po 1/2 roce. Souvisí to asi právě s větší vlhkostí. Samozřejmě ale auto podle světových stran neparkuji.:D Je to ale tak nepodstatná věc, že jsem ji řešil právě jenom potom prvním půl roce. Teď tam mech je už druhým rokem, ale je pravda, že v létě, kdy je sucho, mech na chvíli mizí.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...