JendaII Vloženo 7. Duben 2018 Sdílet Vloženo 7. Duben 2018 Ahoj lidičky. Jelikož jsem toto téma nikde nenašel, tak jdu s dotazem zda už někdo z vás má na oknech ofuky a jaké máte s tím zkušenosti. Pokud ano, tak kde je dobré je koupit. Pokud toto téma již někde je, tak mi řekněte kde a a pak prosím Pawouka o vymazání, pokud už je toto téma jinde zmíněno... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galaxy64 Vloženo 7. Duben 2018 Sdílet Vloženo 7. Duben 2018 (editace) Ano, zkušenost s tím mám takovou, že po namontování jsem měl pocit, že mám dvakrát tak tlustý A sloupek. Takže to po dvou hodinách na autě letělo do popelnice. Chci prostě z auta co možná nejvíce vidět ven. Nevím kterej magor by si dobrovolně nechal omezovat výhled na chodce při odbočování. A jestli někdo bude říkat, že je to normálně průhledný, tak není. Je to jak koukat přes v akvárium. Edit: A z toho Pawouka nebuďte furt tak vyplašení, nebo to fakt smaže :-). Editováno: 7. Duben 2018, autor: Galaxy64 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 7. Duben 2018 Sdílet Vloženo 7. Duben 2018 Téma tu asi není, ale všude možně se o tom zmiňovalo už několikrát a vždy to bylo zameteno pod koberec, že doba ofuků je už dávno pryč tak proč se vracet do středověku. Po zástěrkách a černých kolech je to asi další věc na kterou jsou někteří alergičtí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 7. Duben 2018 Sdílet Vloženo 7. Duben 2018 Podľa mňa fajčiarom je jedno, či je to v móde alebo nie.. či niečo cez to vidíš alebo nie. Oni chcú mať pohodlie a cigaretku odklepávať cez škáru v okne za každého počasia. To je aspoň moja skúsenosť z môjho okolia. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 7. Duben 2018 Sdílet Vloženo 7. Duben 2018 Nekouřím, navíc jsem po přečtení dotazu dostal vyrážku po celém těle 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lupen_cz Vloženo 7. Duben 2018 Sdílet Vloženo 7. Duben 2018 Mám "ofuky" na jedničkovej fábce. Pouze na předních dveřích. Je pravda, ze výhled to trošku omezí. Kupoval jsem je ale hlavně z tohoto důvodu - auto nemá klimu a tak se muselo nějak větrat. Ať už z důvodu horka, nebo za vlhkého pocasi, zamlžovaní oken. A jezdit s pootevřeným oknem bez "ofuků" rychlostí nad 70 km/h znamená výrazné zvýšení hluku a jeho rezonanci. Další výhodu vidím v možnosti nechat pootevřené okno po odstavení vozidla při stání na slunci. Instalace je sice snadná, pomoci takových roztahovacích plíšků. Později jsem je ale prilepil lepidlem. Plíšky nedrželi. Jinak na autě s klimou jsou použitelné pouze u kuřáků, pro pohodlné větrání. Na svou F3 jsem je už nedával, protože klima a nekouřím v ní. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaII Vloženo 8. Duben 2018 Autor Sdílet Vloženo 8. Duben 2018 Řeknu tedy proč jsem se zeptal. Vozím v kufru psa - německého ovčáka. Když jedem na návštěvu, tak ho tam musím nechat zavřeného. Přiotevíráme mu zadní boční okna. Když prší,tak je problém. U starý fábky mi to nevadilo,když tam zateklo,ale teď mi to bude vadit, ještě nepršelo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 8. Duben 2018 Sdílet Vloženo 8. Duben 2018 Toho ale nevozíš každý den a ty ofuky by jsi měl nonstop. Takže třeba vymyslet něco jiného co tam dáš během pobytu psa v autě Možná aji mít ty dva zadní ofuky a strkat je tam jen když je potřeba. A kde je koupíš je uplně jedno, všechno to bude nejspíš z jedné fabriky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 8. Duben 2018 Sdílet Vloženo 8. Duben 2018 Nemám s tím zkušenost, ale možná něco takovéhoto by mohlo být řešením: http://www.miocar.cz/cz/produkt/solarni-ventilator-do-auta.html ale chce to vyzkoušet jak moc to funguje. Popřípadě něco takového na baterky. Jinak ofuky do auta s klimou nemají význam dle mého, ale pokud necháváš psa v autě a potřebuješ větrat, tak na zadní okna by to mohlo být řešením, ale na přední nee (ale zase jenom na zadních to bude vypadat divně). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lupen_cz Vloženo 8. Duben 2018 Sdílet Vloženo 8. Duben 2018 Kolega z práce si je nechával lepit na mitsubishi asx u prodejce. Ale nalepili mu to zvenčí na rám dveří (nevím proč). To bych ale nedoporučoval. Vypadá do hrozně, ještě při tý velikosti a tmavé barvě ofuků a na bílý auto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel M Vloženo 8. Duben 2018 Sdílet Vloženo 8. Duben 2018 Na tvůj účel je to podle mě nesmysl. Už jsem v autě spal, protože byla bouřka a nechtělo se mi na jednu noc rozbalovat stan v dešti. Měl jsem pootevřená všechna 4 okna, sjetá cca o 2 cm a ano, pár kapek se dovnitř dostalo, ale nic, co by stálo za řeč. V zimě na botách do auta natahám vody mnohem víc a taky to uschne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 8. Duben 2018 Sdílet Vloženo 8. Duben 2018 To zalezi, jestli prsi "kolmo" nebo fouka vitr. Spim v aute celkem casto a kdyz "zahani", tak dovnitr prsi. Ale spis mam jiny poznatek. To auto ma pruduchy a i kdyz v nem spime dva, tak je tam normalni vzduch i pri zavrenych oknech. Sice rano aby clovek vzal na okna hadr a kbelik, ale podle me je nemozne se tam udusit. Kdyz lezim, tak mam i pocit, ze tam "protahuje"... Problem spis bude pres den v lete. To ale bych mel o psa strach i pri pootevrenych oknech. Sorry, ze to neni uplne k ofukum... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 12. Duben 2018 Sdílet Vloženo 12. Duben 2018 Nechápu proč bereš psa na cesty autem na nějakou návštěvu, když ho v autě necháš chudáka zavřeného. Jednoduchší by bylo, kdyby zůstal doma a nebo ho vem sebou na návštěvu . 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OtaH Vloženo 27. Únor 2019 Sdílet Vloženo 27. Únor 2019 Ofuky mám a to z těchto důvodů: U aut v cenové kategorii Fabie jsou tenká skla. S ofuky se mi jeví aerodynamický hluk jako nižší. Dále mohu nechat pootevřená okna v případě nouzového přespání a nebo v případě kdy potrebuji od auta odejít a nenápadně pootevřít okna z důvodu ventilace abych předešel přehřátí interiéru v létě. 0.1% větší intimita uvnitř auta. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
domingoPT Vloženo 23. leden 2022 Sdílet Vloženo 23. leden 2022 Ahoj Škodováci, rád bych znal Váš názor. Sundaval jsem deflektory oken (po zkušenosti už je dávat na auto nebudu ) a zjistil jsem, že vedení okna je deformované, vyboulené. Na pravé straně se dokonce prořízlo, bohužel mojí šikovností a to bolí ještě víc. :D Nevíte kolik stojí výměna tohoto dílu i s prací v AS? Otázka možná druhá... řešil by to vůbec někdo? Mám pocit, že na funkčnost to nemá vliv, protože vlhko nebo rosení v týhle oblasti nepozoruji. Jediný co mě straší je to, že ta prsklina se časem nějak ohne. Díky za názory! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ghkim Vloženo 27. leden 2022 Sdílet Vloženo 27. leden 2022 V 7. 4. 2018 na 21:38, Galaxy64 napsal: Ano, zkušenost s tím mám takovou, že po namontování jsem měl pocit, že mám dvakrát tak tlustý A sloupek. Takže to po dvou hodinách na autě letělo do popelnice. Chci prostě z auta co možná nejvíce vidět ven. Nevím kterej magor by si dobrovolně nechal omezovat výhled na chodce při odbočování. A jestli někdo bude říkat, že je to normálně průhledný, tak není. Je to jak koukat přes v akvárium. Edit: A z toho Pawouka nebuďte furt tak vyplašení, nebo to fakt smaže :-). Ja si felektory neviem vynachváliť. V daždi, v horku cez leto nechať pootvorené okno v práci na parkovisku a vetrať. Cez zimu keď sadne do auta viacej ľudí a sneží, prší tak sa nerosia okná. A mnoho iných situácii kedy sa to osvedčilo. Super vec. A k tej priehľadnosti, žiadny problém (viď foto), to by som musel mať problém aj so slnečnými okuliarmi. Ale tak každého vec. Píšem to len ako protiváhu preto (+foto) nech zlé skúsenosti jedného neznamenajú jednoznačné odsúdenie deflektorov. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 27. leden 2022 Sdílet Vloženo 27. leden 2022 Deflektory jsem měl naposledy na Felicii se střešním oknem a jisté opodstatnění měly. U auta s klimatronikem nejsou potřeba a auto jen hyzdí. Ale to je na každém, viz. zástěrky nebo zimní clona, kde zase kvičí estéti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 27. leden 2022 Sdílet Vloženo 27. leden 2022 @domingoPT v škodovke mi menili tie tesnenia v rámci záruky kvôli odtrhnutému rohu, ale na reklamačnom liste nie je uvedená cena. Sú tam však uvedené čísla dielov, ktoré menili: 6V0837431L 5AP - TESNENIE OKNA PL 6V0837432L 5AP - TESNENIE OKNA PP Na skoda-diely chcú za ne nejakých 900kč/ks + si prirátaj prácu (demontáž+montáž tapecov dverí + tesnenia). Možno podľa dielenskej príručky by sa to dalo vymeniť aj svojpomocne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skodzinek Vloženo 27. leden 2022 Sdílet Vloženo 27. leden 2022 Dlouhou dobu, co jsem začal používat klimatizaci v autě, jsem neotvíral okna. Po nějaké době jsem však došel k závěru, že v některých situacích a při nízkém horku nemá větrání auta klimatizací smysl. To způsobuje zbytečné zvýšení spotřeby paliva, chladiva v klimatizaci a otravu životního prostředí. Navíc vzduch z klimatizace je strašně suchý a to mi taky ne vždy vyhovuje. Z tohoto důvodu jsem se vrátil k otevírání oken. A teď přemýšlím, jestli si mám koupit ty staré dobré deflektory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ghkim Vloženo 28. leden 2022 Sdílet Vloženo 28. leden 2022 Skodzinek tu máš foto aby si si vedel porovnať ako veľmi to kričí na aute a to mám aj zadné deflektory :-). To mne omnoho viacej vadí anténa (v porovnaní u vedľa stojaceho) a strieborné elektróny čo mám na zimu (zdedené z jednotkovej octavie). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galaxy64 Vloženo 28. leden 2022 Sdílet Vloženo 28. leden 2022 @ghkim: Jistěže každého věc. Muj nazor je takový jak jsem napsal. Jenom k těm okuliaram, ja je mívám jen za slunecnych dni. Nikdy si je nenasazuji v seru ani po tme. Jestli ty ofuky taky nandavate jen za slunecna, tak asi ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skodzinek Vloženo 29. leden 2022 Sdílet Vloženo 29. leden 2022 @ghkim Pokud jde o mne, vypadá to skvěle 👍🏻😃 Mimochodem moc pěkné auto! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel z HK Vloženo 26. Únor 2023 Sdílet Vloženo 26. Únor 2023 Není to sice ofuk ale na větrání při stání v Chorvatsku dobrý ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bubaq Vloženo 26. Únor 2023 Sdílet Vloženo 26. Únor 2023 Ne. Opravdu ne 🤪 . Otevření oken dálkáčem na 30s, když k autu přicházím, udělá dostatečnou službu. Tohle bych si osobně nedal ani na stodvacítku 🙈. 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 27. Únor 2023 Sdílet Vloženo 27. Únor 2023 (editace) @Bubaq Jen na okraj, všechny Fabie 3 před FL stejně jako úplně všechny Rapidy nemají možnost otvírání/zavírání oken klíčkem. Tohle nemístné škudlení výrobce bylo zcela nečekaným trestem pro většinou nic netušící kupující těchto aut, kteří brali tuto funkcionalitu jako samozřejmost všech Škodovek, vždyť do měly už první Octavie a Fabie... S hořkým odplivnutím pak hledali všemožná dostupná aspoň částečná řešení. Jedním z nich i tyhle ofuky a různý mřížky jak z dob Favoritů a 120-tek 🙈. Naštěstí F3 FL i Scala, už se navrátily ke standardnímu řešení stahování oken, jak jsme všichni zvyklí. Píši to sem jen proto, že kdyby výrobce neudělal tuhle pitomost, pak by o tyhle věci, jejichž vzhled ať si každý přebere po svém, nebyl mezi lidmi zájem 😁. Je to jen moje zamyšlení v širší souvislosti s tímto tématem, které je věnováno ofukům, nikoli funcionalitám ovládání oken, to je mi jasné. Takže další debata zde jen k ofukům 😉 Editováno: 27. Únor 2023, autor: tom01 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.