Přejít na obsah

Zkosený volant s DSG pádly


codlx

Doporučené příspěvky

Pokud není mf volant, musí se vyměnit podvolantová jednotka(ta je dnes součástí kroužku) za typ do podporuje multifunkční volant.

 

Pokud máš zkosený volant, budeš muset vyměnit ve volantu tlačítka za typ 5E0919719G + pádla z řady 5E0. Jinak to fungovat nikdy nebude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@codlx pokud to dobře chápu, máš ted SII po FL s volantem po FL a multifunkcí bez pádel.

 

Pokud vyse uvedene sedi budes potrebovat nový volant a nová tlačítka číslo 5E0 919 719 G, kde index G je podpora DSG padel

 

osobne jsem shanel zkoseny volant s pádly a nesehnal jsem pouzity....jedine novy 3-6tis....

 

jinak @ka_r_los nové volanty pro modely Superb II FL a Yeti FL od MR2014/2016 jsou s tlačítky na LIN sběrnici, a fungují i na Citigo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak v tom uděláme ještě lepší hokej, LIN sběrnice je shodná jak u PQ tak u MQB(to že jedna končí v gateway a druhá v podvolantovce - kroužku není důležité), problém je v příkazech co posílají do vozu, ty jsou rozdílné mezi PQ a MQB, ale když dám volant s 3V0 tlačítky(MQB) a s 3V0 pádly(MQB) do PQ(Superb2), tak mi budou pádla fungovat po nakódování v podvolantové jednotce(LIN přenáší stále stejnou zprávu jak u PQ tak u MQB pro řazení pádly), ale tlačítka na volantu fungovat nebudou(teda něco dělají rolery se zvukem po jejich stisknutí, ale to je opět stejná situace jako s DSG)...

 

Mezi pádly a tlačítky ve volantu není datová komunikace, tj. možná jiné zapojení, možná jen jiné odpory.....úkol pro domácího kutila.

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 10 měsíců později...

Zdravím, mám dotaz ohledně volantu na Octavia 2 fl 2012 RS, mám v ni volant z OCT 3RS, MF tlačítka vyměněna za typ ze Superbu 2 FL, už svítí zeleně a funguji, ale pádla na řazení svítí pořád bíle a nefungují.

Dají se jen přepojit, nebo je nutná výměna?

diky za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...