Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Nedávno jsem si všiml, že mám lehce deformovanou vrchní část vedení skla na levých zadních dveřích. Vím, že se tady už něco takového řešilo a našel jsem i TPI, kde je problém popsaný, ale v horším stavu, kdy je vedení už popraskané, což já zatím sice nemám, ale i tak se mě to moc nelíbí. Chci se zeptat těch, co už podobný problém řešili, jestli byl nějaký problém s reklamací v servisu? Za 14 dní jedu na výměnu oleje, tak to tam chci reklamovat.

1.jpg

2.jpg

Přinejhorším ti řeknou tu svoji slavnou větu zatím to ještě sledujte a když se to zhorší tak vám to vyměníme. Zhorší znamená až ti to vyjede uplně ven v dobu kdy se ti to bude nejméně hodit. 

Já měl něco podobného, řešili to nějakým podlepením, od té doby (něco přes rok) zatím OK.

• Autor

@MilanHos toho se právě obávám. 

@Martab O tom podlepení se právě píše v tom TPI, jako nápravném opatření po výměně komplet celého vedení, což se určitě mění jen při popraskání, foto jak si to měl náhodou nemáš?

Bohužel nemám, bylo to tehdá v podstatě na novém autě a spravovali to ještě před předáním.

Ahoj, mně prasklo to gumové vedení u pravého zadního skla v horním rohu (jakoby se tam rozšklebil ten spoj gumy). To bylo cca před rokem a půl. Vyměnili mi to vedení skla.

Před zimou mi to prasklo na tom stejném místě. Jinak to okno ani nestahuju, nebylo to tedy nijak namáhané.

Přišli na to, že ve dveřích (přímo v plechu) jsou drážky (otvory) pro zasazení toho vedení mimo toleranci a to vedení se jakoby vyboulí a časem to praskne.

Poslali dotaz na Mladou Boleslav a ta doporučila výměnu celých dveří. Takže mám nové zadní pravé dveře a OK.

Vše v rámci záruky.

• Autor

No pěkně, nové dveře, to už muselo být hodně špatné. Dík za info, nahlásím to a uvidíme jak dopadnu, prasklé to ještě nemám, ale vyboulené je to slušně.

no za sebe jsem rád, že prostě nevzali piník a ty drážky nevypilovali do tolerance :)

čo poviete na toto tesnenie alebo co to je na ľavých zadných dverách (prvy obrazok)? tiez je to nejaké zdeformovane. nechapem ako som si to nevsimol uz skôr.

na druhom obrázku porovnanie zadne prave dvere.

bol som u predajcu, pozrel to prijimaci technik, opytal ako je to stare auto, ci s tym niekto nieco robil, dal mi vizitku, ze na budúci týždeň nech zavolam, ze si to budú musieť nechať tu a pozriet to.

IMG_20190517_151408.jpg

IMG_20190517_151450.jpg

IMG_20190517_151426.jpg

IMG_20190517_151420.jpg

• 2 týdny později...

update z dnešného dňa - auto v servise, povedali, že tesnenie je vadné, vymenia ho. objednali nové, zajtra by mohlo byť auto hotové...

• 2 týdny později...
  • Autor

Takže u mě hotovo, výměna proběhla dnes. V pondělí roční servisní prohlídka a nahlášení problému vedení okna a dnes ráno bez potíží vyměněno na záruku.

• 1 rok později...

Řešil jste někdo tuto vadu i na FIII FL?

Pro před FL je to známá vada a je i TPI, ale co na FL?

Mate s tím někdo nějakou zkušenost (oprava/výměna atd).

IMG_20201210_120930.jpg

Myslím, že příčina i řešení budou stejné jako předFL.

to bude stejne jako pred FL, takze vymenit zadni tesneni okna..nedavno jsem menil na pred FL.. tesneni cca 800kc a vymena na 15 minut 

Minulý týden na služebním combi rok stará. Těsnění mezi oknem a oknem trojúhelníku. Měněno na záruku. Součastí těsnění je i okenko trojúhelníkové.

20200923_074345.jpg

Tak koukám, že se to nejen dokáže natáhnout a odklonit z rámu dveří, ale i shrnout.

Z kraje roku to při harančce nahlasím.

Díky

• 1 měsíc později...

Jen pro info, těsnění vyměněno a preventivně přilepeno jako se dělalo na pred face.

• 3 roky později...

Zdravím skupino, tento problém se mě také týká od začátku co mám Fabii. V rámci záruky provedli "opravu" podlepením a drželo to nějaký čas... Teď se chystám auto prodat a samozřejmě oboje zadní dveře mají to těsnění vyskočené. 

Je nějaká cesta jak opravit doma? 

Kolik by mohla stát oprava v servisu? 

Díky! 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.