michal.vrbka Vloženo 10. Červen 2019 Sdílet Vloženo 10. Červen 2019 Nikde jsem nenašel podobné téma. Můžete se prosím podělit o průměrnou spotřebu/zkušenosti a pod. (jízdní styl, poměry typu silnic) Stačí asi dlouhodobá. Vím, je to hodně o noze, ale ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal B. Vloženo 10. Červen 2019 Sdílet Vloženo 10. Červen 2019 stačí hledat: https://www.auto.cz/skoda-superb-combi-style-1-5-tsi-act-leta-na-jeho-pozici-nic-nemeni-127475 https://www.autojournal.cz/test-skoda-superb-15-tsi-ma-zakladni-motorizace-smysl/ https://www.autorevue.cz/minitest-skoda-superb-15-tsi-act-dsg-je-to-o-uhlu-pohledu shrnu to: +- 5 až 8l/100km ....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 28. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2019 Za poslednych 10 dovolenkovych dni na Slovensku a v Chorvatsku najazdenych 2600km velmi sviznym tempom,auto obsadene 3ma osobami,nadpriemerne velky kufor tak na 60% nalozeny,vysledna spotreba rovnych 7litrov.Celkovy najazd 9160km,auto je neskutocne pruzne,vykon uplne dostatocny/zrovnavam s predchadzajucou 140kw 4kolkou/,kopec,nekopec,predbiehanie,drzanie tempa v prudkych stupaniach uplne bezproblemov,neskutocne ticho na palube ako bonus......ten motor je proste aj v Superbe uplne skvely. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eiben Vloženo 28. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2019 Mám sice 1.4 (2018), ale bude to podobné. Obrázek spotřeby z dnešní jízdy ve třech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 29. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2019 Ak to uz chces dat ako porovnanie 1,4-1,5 tsi,daj sem udaj spotreby za obdobie Dlhodobo.... Aj u mna totiz viem dat takuto spotrebu... Realna a dlhodobo je vsak ta druha,co som pisal.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eiben Vloženo 29. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2019 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mlkl Vloženo 29. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2019 (editace) Mam 5100km a dlhodoba 6l spokojnost Editováno: 29. Červenec 2019, autor: Mlkl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eiben Vloženo 29. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2019 (editace) Na te dlouhodobe jsem mel 6,3L ale ted se snizila na 5,9L jelikoz jsem absolvoval trasu 3200km dlouhou (Estonsko- Ceska Republika -Estonsko) drive to byla v Balticu poklidna jizda, ale ted je to samy kamion takze porad prudke predjizdeni, v Polsku nejaka dalnice asi 300km. Takze s timto benzinen absolutni spokojenost Editováno: 29. Červenec 2019, autor: eiben Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eiben Vloženo 29. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2019 (editace) a tady taky nadherna spotreba kdyz jsem jel ve trech z Tallinnu do Kaunasu (582km) Takze diesel u me nejak ztraci smysl. Kdyz jsem uvidel tu spotrebu tak jsem musel otevrit viko od kapoty motoru a mrknout jestli tam mam doopravdy 1,4TSI DSG a ne naftu Editováno: 29. Červenec 2019, autor: eiben Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal B. Vloženo 29. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2019 ? tak vidíte nakonec ten motor není tak špatný ? Ty vaše spotřeby jsou krásné a jak píše @eiben diesel ztrácí smysl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 29. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2019 (editace) A to ticho...ja si ho po 2 dizloch v Superbe a Octavii neskutocne uzivam. Editováno: 29. Červenec 2019, autor: Patrik1971 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eiben Vloženo 29. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2019 A bez zadnych vibraci a chrochtani. A ta lehkost predku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 29. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2019 Pre mna tento 110 kw benzin na rozbeh posobi ovela zivsim a temperamentnejsim dojmom,ako byvala 140kw 4kolka/jasne,papiere hovoria ine,ale pocitovo to tak vnimam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rayx Vloženo 29. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2019 (editace) Spotřeby jsou to opravdu pěkný, spaluje to chudou směs podobně jak diesly, proto umí spolu v kombinaci s nízkými otáčkami tu spotřebu takto sundat. Bude mě ale zajímat, jak tyhle 1.5 motory budou uvnitř (sací strana ventilů, písty atd.) vypadat v nájezdu 100tkm a výš, jestli podobně jako všechny ostatní a předchozí TSI a pod. a nebo se budou lišit Díky osazení OPF už maj ošéfováno, co se nedostane z výfuku, o to více to může být zatíženo uvnitř motoru, přestože řízení motoru se má snažit tvorbě PM částic bránit násobným vstřikováním na jeden pracovní zdvih ... Zkuste sem dávat i dlouhodobou spotřebu jen jako referenci k té dosažené na trip Nápad s Fuel Consumption Memory (FCM) není zas tak špatný. P.S. - stejný motor s podobným řízením je i v jiných vozech, jen pro vzájemné srovnání jejich spotřeby se řeší v příslušných vláknech Karoq https://forum.skodahome.cz/topic/142331-vaše-spotřeba/ Octavia III https://forum.skodahome.cz/topic/142334-vaše-spotřeba/ Editováno: 29. Červenec 2019, autor: rayx 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 15. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2019 Prosim jak to mate se spotrebou v pripade mixu dalnicni jizdy 160km/h a I. tridy 120km/h? Patrik psal o sviznem tempu, ale to ma kazdy trochu nekde jinde. Jde mne o to, jaky vykyv zpusobi zvyseni rychlosti a zatez. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sabiza Vloženo 5. Červen 2020 Sdílet Vloženo 5. Červen 2020 (editace) Dnešní cesta z Prahy do Zlína za deště, relativně hustého provozu a řidičů, kteří ve zužení jeli 50... Mimo zužení svižná jízda, 160 na tachometru (testoval jsem adaptivní tempomat ). Editováno: 5. Červen 2020, autor: Sabiza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huty.21 Vloženo 12. Červen 2020 Sdílet Vloženo 12. Červen 2020 No ja jel nedavno belgie-cesko.Belgie 120.nemecko 150-160.Na d1 bohuzel casto 80 ale pak zase 150-160.Neveril jsem spotrebe ale po dotankovani 6.9 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 12. Červen 2020 Sdílet Vloženo 12. Červen 2020 Obdobne...na posledne asi 4 nadrze robim mierne cez 1000km a dotankujem okolo 67lit paliva...sedi uplne presne s tou hodnotou z aplikacie 6,7...uplna spokojnost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huty.21 Vloženo 16. Červen 2020 Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 Tak ted zpatecni trasa do Belgie.Opet plny kufr, odhad cca 150kg.A jeli jsme ve dvou vetsinou 60% 150km/h zbytek 120-130 km/. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 18. Červen 2020 Sdílet Vloženo 18. Červen 2020 (editace) Pánové, špičkové spotřeby!? Na takový ?parník není co dodat? Editováno: 18. Červen 2020, autor: xtrack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deathskull Vloženo 25. Červen 2020 Sdílet Vloženo 25. Červen 2020 uprimne se zeptam. opravdu nekdo resite spotrebu u auta, ktere stoji skoro mego? Asi jsem divnej, ale kdyz vzdycky vidim jak se lidi predhanej ve spotrebe tak mi to prijde divny... Ani u F3 jsem to neresil. Proste jedu jak potrebuju a ze jsem v cili za 7l nebo za 12l nejak neresim... Jinak ano, taky mam 1,5TSi, manual a nejak tohle neresim. Obcas do prace prijedu za 8l, obcas za 5,5l a obcas si to strihnu i za 10,5l:) Zivot je kratkej, nez aby clovek resil malichernosti:) 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 26. Červen 2020 Sdílet Vloženo 26. Červen 2020 Nie,urcite vacsina z nas to neriesime.Davame sem iba realne cifry na porovnanie,nech si pripadny zaujemca dokaze pozriet,ako sa to asi zhruba hybe pri tejto motorizacii.Samozrejme,ze sem obcas zabludi nejaky ustrelar a bude tu flakat spotreby 3,8...4,2 a podobne,tomu sa ale zabranit neda. Kazdopadne ale pisat,ze ci jazdim za 7,alebo za 12 je putna mne skor zavana chvastanim.Kto totiz natoci rocne riadnu porciu km,toho bude uz 5 litrovy rozstrel v spotrebe zaujimat. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kelso Vloženo 26. Červen 2020 Sdílet Vloženo 26. Červen 2020 Dalsia vec je ze ked niekto porovna realnu spotrebu tu z fora medzi benzin vs diesel, aspon ma predstavu ci sa mu oplati ist do dieslu kvoli spotrebe alebo si moze vybrat menej hlucny benzin. o spotrebe 1,5 tsi verim ze moze strielat na jednotlivych cestach +/- 2 litre lebo kolony a poskakovanie v nich mu moc nesedi (aj kratke trasy) . rano do prace (28 km) za slabej premavky viem ist kludne aj za 4,8, ale spat ked je vela aut a kolony kludne zobere aj cez 7. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 26. Červen 2020 Sdílet Vloženo 26. Červen 2020 Chodte na spritmotor.de a mate jasno. Najst znacku auta co vas zaujima. Jasne ze auto co ma podvozok 3cm nad zemou celne sklo autobusu, nieco papat bude. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 26. Červen 2020 Sdílet Vloženo 26. Červen 2020 V 16. 6. 2020 na 22:25, huty.21 napsal: Tak ted zpatecni trasa do Belgie.Opet plny kufr, odhad cca 150kg.A jeli jsme ve dvou vetsinou 60% 150km/h zbytek 120-130 km/. Asi jsi nejel ve skutečnosti tak rychle jak udáváš, když máš ve výsledku průměrnou rychlost jen 101 km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.