Přejít na obsah

Nouzové volání - ERROR


Doporučené příspěvky

@l79 dnes jsem se v servisu ptal, co mam jako uzivatel vyhodit, rozbit, prekousnout, pokud se to bude opakovat.

prej nic, k jednotce se nedostanu. I kdyz pochybuju, ze pan tusi, kde takova jednotka je, nebo ktera to je...

 

nicmene ŠA se dotazovala zda jsem nepripojoval jine kabely na cidlo airbagu. Tak jsem rekl ze ne.

ze budou rozpletat kabelaz. A prej zitra nebo v pondeli bude hotovo. Vzhledem k tomu, ze auto vidim zaparkovane a zamknute o tom dost pochybuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

za ty hlasky s telefonem by zaslouzili rovnou proplesknout .. to cloveka akorát vytoci, kdyz to s tim nema NIC spolecneho ...

 

a dotaz, zda jsem se nepripojoval na kabelaz na airbag je taky vyborny ... skoda mluvit ...

 

.... a oni uz proste vedi, co s tim . jen to nakonec za 2 h vymeni a bude to ... ale tech kecu okolo ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 51 minutami, hamoun napsal:

za ty hlasky s telefonem by zaslouzili rovnou proplesknout .. to cloveka akorát vytoci, kdyz to s tim nema NIC spolecneho ...

 

tím bych si nebyl tak jist, když OCU jednotka používá nejspíš stejnou anténu jako je v dobíjecí přehrádce, možné je všechno

 

Před hodinou, Deliberator napsal:

k jednotce se nedostanu

 

OCU jednotka je podle ETKy pod palubní deskou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No zrovna k tomuhle je poměrně obsáhlé TPI a postup je variabilní podle HW a SW jednotky OCU.  Buď jen aktualizace OCU, případně výměna OCU, případně aktualizace OCU a jednotky airbagu, případně jiné řešení dle doporučení výrobce 😄 . Takže ono to dopadne 😉 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@roubic vzdaleny pristup mam rad, a nesnasim chybove hlasky 😕

 

dnes jsem auto prevzal, prej slo o softwarovou vec (uz se neresilo, zda jsem se nepripojil na kablik ridicova airbagu jinym kablikem) ale padl dotaz, zda se tam nedelali nejake upravy diagnostikou.

 

chapu, ze Skoda neni Spar, nicmene i v Lidlu je obsluha prijemnejsi, a dokonca rekne prominte, mrzi nas to.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ahoj,

 

nestalo se někomu, že by s zároveň s nefunkčním nouzovým voláním přestalo fungovat handsfree v tom smyslu, že já protistranu slyším, ale mě protistrana neslyší?

 

Stalo se mi toto: auto v servise po srážce se zvěří. Po opravě mi občas začalo auto hlásit Funkce nouzového volání je omezena. Do servisu! a u nouzového volání svítila červené kontrola. Zároveň nešla couvací kamera a připojení telefonu - na infotaimentu to psalo Ochrana komponent aktivní. Smartlink. Tato funkce není uvolněna. Obraťte se na svého prodejce (připojení telefonu se při jízdě nakonec zprovoznilo, kamera nevím). Dnes jsem to vezl do servisu, že si myslím, že to je způsobeno tou opravou. Řekli mi, že to opravou není a že to ani není způsobené srážkou se zvěří, že tyto (OCU) jednotky odcházejí. A že výměna stojí 17 000,- za jednotku bez daně a práce. To jsem řekl, že nechci, že to radši vydržím že to blbne. Zaplatil jsem za diagnostiku. Ale auto od té doby píše trochu jinou hlášku a to Chyba funkce nouzového volání. Do servisu! a u nouzového volání už nesvítí ani červená kontrolka (ani zelená, která svítila, pokud to fungovalo). A píše to po každém nastartování a nikoliv občas jako dřív. Ale zároveň s tím nelze používat handsfree jak jsem popsal výše (zkoušeno na 2 telefonech, na kterých to dříve fungovalo). Nyní řeším se servisem, co se s autem v servisu stalo a jak to, že mi auto předali v horším stavu, než jsem jim ho zanechal. (Zatím mi řekli, že to je náhoda, že ta OCU jednotka bude více a více zlobit... Což jsem řekl, že s tím nesouhlasím. V úterý mi mají volat jak se to bude řešit dále).

 

Ale hlavní dotaz míří na handsfree výše, to mi skutečně brání v normálním používání auta. Tak kdyby měl někdo podobnou zkušenou, budu rád ze každou radu.

 

Pokud, by to pomohlo, tak se jedná a Kamiq, ale předpokládám, že toto může být společné napříč všemi modely.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...