Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

@atlan neviem ako tie moderne tdi od vw, ale isuzu japonec, co aom mal v opli odkrutil 250tkm bez akejkolvek vady, klepania ventilov a zrania oleja a  sluzi dalej susedovi a pochvaluje si. to iste jeho predchodca 100t. vsetko longlife intervali. pri dlhych trasach, fakt by nemal byt problem a zase je to spotrebna vec a ma sluzit mne, nie ja jej, ze kazde 3 mesiace sa trepat na vymenu oleja.

@atlan🤣🤣🤣 myslíš, že je to kurvítko? 

Také doporučuji si prečíst Mazivařské mýty od pana (tituly nevím) Černého. 

Ale je to furt dokola. Každý ať si mění kak chce. Nikomu to nepodsouvám. 

Upraveno od keras

tak ti co jazdia cez most, ako moja zena, ti nech menia, alebo beru bicykel do prace. hlavne moderne 3valce, s motorom s visavaca s turbom. bez urazky, vsetky tie male motory su u mna za vysavac. proste aj ja by som menil castejsie pri tych najazdoch a hlavne ti co maju auto na 10-15r. 

jj👍

opět by to mělo zohlednit a ukázat PC. 

Upraveno od keras

• 2 týdny později...
On 7/16/2021 at 11:53 AM, petulko said:

Dnes po 2 rokoch servisná prehliadka a výmena oleja stala 220,4 eur. 

Olej mi dali 0W-20 longlife . Cena 1l. - 23,81 eur

1,0 TSi -85KW 

Nic zvlastne. Nedavno som platil prvu prehliadku na 1,5 blueHDI, 180 € :(

Olej bol tiez cca 24 €/l

• 1 měsíc později...

Tak jsem se dozvěděl zajimavou věc ohledně záruky a prodloužené záruky. 

Pokud máte normální 2letou záruku můžete jezdit na servisky kam chcete, samozřejmě za tím kdo může vyplnit elektronickou servisku.

Pokud máte 5letou prodlouženou záruku, první 2 roky můžete jezdit kam chcete, ale potom ty 3 roky musíte JENOM do ŠA!!! Jinak prodloužená záruka padá!!! 😉

Tož tak... 

Ano je to tak... Protože u záruky nad 2roky  si to už určuje prodejce (škoda)

Tak mi to bylo řečeno.....

Presne tak, predajca moze svoj benefit takto podmienit.

Aj tu je vidiet rozdiel oproti Kia - tam nie je problem chodit pocas celej, 7 rocnej zaruky do ktorehokolvek kvlaifikovaneho servisu. Pristup k servisnym postupom Kia umoznuje elektronicky komukolvek. (Za poplatok samozrejme).

Mimochodom, tento tyzden 1. servisna prehliadka po 2 rokoch: 160 €

olej dali 0W-20, vraj origo.

Ta cena jakž takž jde. 

Olej řídkej za studena i za tepla😀🤣

Ale asi je to jedno. Hlavně 507.00

Já dal 5w30. 

Měl jsem ho doma. 

Takže jsem po 2 letech jel k synovcovi co má velkou dílnu a ervina (ač jsem měl 5letou záruku) a zaplatil jen 2 kila za ol. filtr. 

• 1 měsíc později...

Tak mám 28 dní do první návštěvy servisu. Chci se zeptat jak to funguje.

Mám tam zavolat a objednat se, nebo se servis ozve sám a řeknou kdy mám dorazit.

Tak to ještě nefunguje 😂. Zvol si sám AS, zavolej si tam a včas se objednej.

Proč by to nefungovalo? Když mě auto upozornilo na servis, do dvou dnů mi volali abychom se domluvili na termínu.

Presne tak, mne volali zo servisu 2 tis. km pred dosiahnutim 30 tis. km, aby sme si dohodli termin prehliadky

• 4 měsíce později...

Já jsem si nechal předělat servisní interval na olej z 30000/2 roky na 15000/rok.

Ale když kouknu do infotainmentu,  tak olej je sice 15000/rok, ale prohlidka tam je pořád 30000/2 roky.

Má to někdo stejně? A je teda nutný vůbec tu inspekci/servisní prohlídku upravovat tak, aby se to shodovalo s tim olejovým servisem?

Mas dva servisne intervaly na aute.

Servis s vymenou oleja je 30/2 roky a prehliadka 30/1 rok (po absolvovani 1. prehliadky). To akosi v marketingu nepisu :D

Skontroluj si oba po servise, ci ti vynulovali.

Mne to pri 1 nespravili a potom som bol ako na vysluchu 10min, ze preco mam rozdielne intervaly, preco chcem vymenu oleja, ak mam este dojazd par tisic km, preco chcem vymenu vzduchoveho filtra-odvovodnit, atd.

Ako mi to prislo, ze kuva, nie ze sa tesia, ze zarobia, ale este to tam aj zaznamenaval, ze preco to chcem.

Upraveno od csabac

Já to mám naopak...

Olej rok, prohlídka 2 roky...

Dělal mi to tak přímo autorizák.

Taky nechápu proč nenechal 1 rok i na inspekci.

20220412_142557.jpg

Ale ty mas oboje rok, jen olej 15 a prohlídku 30tis.km

Upraveno od Dodi 15

Jo aha...

Ale stejně - proč teda nemohli i tu inspekci nastavit na 15000 km?

A naco? Co by si chcel kontrolovat kazdych 15k km?

Prehliadka je 30t km alebo 1 rok, podla toho, co nastane skor.

Tak, tak, než se dostanu k reakci, tak je vše napsáno.

• 2 týdny později...

Ještě dotaz na prodlouženou 5-ti letou záruku - 1. servis proběhl klasicky po 2 letech, ale pak mi špatně nastavili servisní interval (nastavili jak u oleje, tak u servisní prohlídky 2 roky) a nyní jsem zjistil, že po 3 letech měla proběhnout také prohlídka myslím kvůli brzdové kapalině atd.. Jde mi o to, že teď, téměř po 4 letech od koupi, bych chtěl spolu s prohlídkou řešit i reklamaci úniku oleje, ale nevím, zda se nemůžou vymlouvat na to, že jsem nedodržel nařízenou servisní prohlídku po 3 letech (na štítku z boku palubky je právě napsáno výměna brzdové kapaliny na rok 2021, ale to jsem samozřejmě nekontroloval a byla pro mě stěžejní informace v palubním PC -  nyní ukazuje na servisní prohlídku i výměnu oleje ještě 2 měsíce). Tak jestli jsem tím přišel o záruku nebo ne. Díky

Nejlépe zajet do servisu kde to takhle nastavili a domluvit se s nimi. 

A notifikacia ti prisla? Lebo mne chodia na mail, ci na tel. cislo notifikacie. Ze vymena brzdovej kvapaliny a pozaduje teraz, atd.

• 9 měsíců později...

ked chcem aby ma zo skody kontaktovali na servis musim cez aplikaciu kde mam formu komunikacie telefonne cislo vyplnit aj tie udaje ktore chcem absolvovat ? alebo ma budu kontaktovat automaticky ? 

Ak mas aktivnu apku My Skoda a proaktivny servis,v ktorom mas vybraneho preverovaneho servisneho partnera,budu Ta kontaktovat formou,aku mas zvolenu.Mne vzdy vopred volaju s dohodnutim terminu.Co treba robit ide podla ich servisneho planu,ale nieje problem dohodnut aj extra veci.

Upraveno od Patrik1971

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.