Přejít na obsah

Ochrana laku karoserie


Roman.dj1

Doporučené příspěvky

Kdy je ideální čas na lak aplikovat nějakou ochranu (vosk, keramiku, apod.)? Myslíte, že po cca 1 měsíci od výroby už je možné na lak aplikovat nějaký ochraný povlak- keramiku? Dříve platilo, že by se měl lak nechat pár měsícu vytvrdnout a pak aplikovat první ochranu. Předem díky za názory... :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslim,ze v tomto uz ziadne obmedzenie neexistuje,pretoze uz fabriky auta finalne pri dokoncovani pri lokalnych poskodeniach/skrabance/ lestia,nanasa sa na ne transportny vosk,oblepuju sa transportnymi foliami,takze lak je pripraveny na podobne zasahy.Ja by som povedal,ze cim skor,tym lepsie bude ten lak chraneny hned od zaciatku.

Editováno: , autor: Patrik1971
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 2 roky později...

Já byl už před vyrobením auta domluvený s místním detaielerem na ochraně. Říkal, že ideální je auto přivézt hned po koupi k němu, což jsem taky udělal. Auto řádně umyl (nevím jestli i dekontaminoval) a nový lak jednokrokově přeleštil a aplikoval keramiku. Je to znát hodně při umývání - jde to mnohem snáz. A pak je taky radost přejet rukou po laku - je dokonale hladký, paráda.

Dále považuji za absolutní nutnost keramiku na kola. Stačí je přejet wapkou a skoro netřeba šudlat hadrou - jsou čisté. Když nepočítám samotnou ochranu laku, tak už jen kvůli snadnějšímu umývání je keramika super.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...