jeli13 Vloženo 13. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2019 (editace) Zdravím, jíž druhý týden jezdím s novou scalou. Auto je skvělé, ovšem jednou za cca 10 startů (je to náhodné) se objeví tento problém. Auto bez problému začne startovat, ovšem ani po delší době nenaskočí. Na druhý pokus naskočí ihned. Zatím tato situace nastala asi 4x, pokaždé v jiném stavu - za studena, polo-studena a i po 50 km jízdě na dálnici. Na přiloženém videu auto jelo pouze velmi krátkou trasu do myčky, ovšem předešlý den ujelo 400 km cestu pouze na dva starty, autostop pokaždé automaticky vypínám. Budu to řešit s prodejcem, jen mě zajímalo zdali někdo nemá podobnou zkušenost, díky za všechny rady. scala_start.mp4 Editováno: 13. Říjen 2019, autor: jeli13 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petroch Vloženo 13. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2019 Člověk by řekl čidlo kliky nebo vačky, ale to by asi elektronika protestovala a rozsvítila by se kontrolka. Napadá mě palivové čerpadlo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomíno S. Vloženo 13. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2019 Čerpadlo mě napadlo taky...Video máš, takže zajeď do Škodovky a reklamuj to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jou81 Vloženo 13. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2019 Mám stejný problém, přesně jak popisuješ. Auto mám asi měsíc. Všiml jsem si, že když tohle neúspěšné startování zruším startovacím tlačítkem, cvaknou zámky ve dveřích a bliknou kontrolky. Až bude čas, zajedu s tím do servisu, dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jeli13 Vloženo 13. Říjen 2019 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2019 Čerpadlo mě napadlo taky, ale jinak auto jede perfektně. Žádné škubání nebo nedostatek paliva při zátěži, přeci jen mechanická věc by se snad projevila i při jízdě, ale kdo ví... @jou81: Zámky ani kontrolky mi neblikají, dnes se mi to stalo znovu, stejný průběh jako na videu a druhý start opět bez problému. Napadá mě jestli to nemůže být nějaký bug v ŘJ motoru. Zkusím se co nejdřív dostat do servisu a uvidím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TKMB Vloženo 14. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2019 Mám stejný problém. Najeto cca 4500 zatím se to projevilo asi 4x. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlnka Vloženo 14. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2019 To prostě na*ere. Nové auto už není nové, ale jak po 180 000 km. Doufám, že je to blbost která se snadno vyřeší. Napiš jak jsi dopadl s reklamací. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petroch Vloženo 18. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2019 Nebo zlobi imobilizér. Predpokladam ze vsichni co vam to dela mate bezklicovy pristup? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin-TT Vloženo 12. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2019 Zdravím , mam rovnaký problém , auto kupované 09/2019 , 1.0TSI 85KW , uz som bol 3x v servise a nevedia odstranit závadu . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jamescze Vloženo 12. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2019 dnes se mi toto stalo taky, ale ujela mi trosku noha ze spojky po zmacknuti tlacitka, mel jsem ji seslapnou tak ze 70% takze bych rekl ze to bylo u me tim... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 6. leden 2020 Sdílet Vloženo 6. leden 2020 Tenhle problém se týká jen modelů se startovacím tlačítkem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 25. leden 2020 Sdílet Vloženo 25. leden 2020 Žádné další info? To je teda nepříjenmé pánové, ale to se vyřeší. Napadlo mě, nmáte klíček někde hluboko v tašce u svazku obyčejných kovových klíčů? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin-TT Vloženo 26. leden 2020 Sdílet Vloženo 26. leden 2020 Moje auto je momentalne v servise , budu menene "vstrekovace paliva" , dam info ci sa tym zavada odstranila . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 26. leden 2020 Sdílet Vloženo 26. leden 2020 @martin-TT A dali ti aspon nahradne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin-TT Vloženo 26. leden 2020 Sdílet Vloženo 26. leden 2020 Ano , vzdy dostanem nahradne vozidlo , servis ma velmi seriozny pristup , dokonca prisli aj technici z Mladej Bol. , vymenou vstekovacov paliva by sa to malo odstranit , + viem ze tento problem zaznamenal aj VW , Seat . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 26. leden 2020 Sdílet Vloženo 26. leden 2020 No nevim, ty vstřikovače to podle mě nejsou. Na tom videu je slyšet, že tam není ani náznak zápalu a že by byly všechny vtřikovače vadný je skoro jistá blbost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 27. leden 2020 Sdílet Vloženo 27. leden 2020 K tomu náhradnímu autu, v SK na něj mají nárok, u nás bohužel pokud auto přijede do servisu po vlastní ose, tak ne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 27. leden 2020 Sdílet Vloženo 27. leden 2020 Ta závada bude podle mě SW povahy, prostě auto vůbec nezapaluje, nebo tam netlačí vůbec benzín. Měnit čidla, nebo vstřikovače je jen zoufalý pokus s tím něco udělat. Ona ta Scala je prostě jak telefon s androidem. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jeli13 Vloženo 28. leden 2020 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2020 Zatím jsem to tedy neřešil, mám za tu dobu najeto cca 15k km a stalo se mi to možná 30 krát? Všechny starty s tímto problémem neprobíhají stejně. Mnohdy motor nemá ani snahu a neroztočí se skoro vůbec, jindy je cítit, že motor na moment chytne a spadne zpátky do stavu jako na mém prvním videu, který trvá až do stisknutí tlačítka. Jinak jsem psal, že mi zámky po ukončení startu necvaknou - všiml jsem si, že opravdu lehce cvakají. Sledoval jsem i polohu a bliknutí na klíčku. Chová se identicky jako při normálním startu, klíčky jsem zkoušel oba. Jinak se při jízdě nic neprojevuje, špatný start nikdy neproběhne dvakrát za sebou, taky mi to příjde jako SW závada, pojedu co nevidět na olej, tak to zkusím vyřešit najednou. Snad i s drnčící palubovkou, což mě momentálně ubijí víc... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin-TT Vloženo 29. leden 2020 Sdílet Vloženo 29. leden 2020 Ahoj , tak ja som si bol dnes zobrat auto v servise , vymenene trysky-vstrekovace , zatial nic nepomohlo . Servis komunikuje s centralou Skoda v CZ , ako som uz pisal , moje auto diagnostikovali ich technici 3 dni , uz vyskusana nova riadiaca jednotka , SW.... zatial ziadny vysledok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Symetria Vloženo 1. Únor 2020 Sdílet Vloženo 1. Únor 2020 Dnes sa to stalo aj mne po 3000km, 1x som zvedavy ako sa to bude opakovat ale neposobi to dobre.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sliver Vloženo 5. Únor 2020 Sdílet Vloženo 5. Únor 2020 V 6. 1. 2020 na 19:36, vormen napsal: Tenhle problém se týká jen modelů se startovacím tlačítkem? Vážně to tak vypadá. Má stejný problém někdo kdo startuje klasicky - tedy bez tlačítka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDsales Vloženo 29. Březen 2020 Sdílet Vloženo 29. Březen 2020 Přátelé, tento problém nemá jen škoda, ale i Dacia a Renault s motory 1.0TCe 74kW (Duster, Clio, Captur). Jezdím s nimi velmi často a naprosto stejně jak je na videu to dělá. Auta co používám jsou zánovní najeto do 2000km (předváděčky). Já ale nechávám motor normálně točit a řekněmě po cca 5 až 8s motor naskočí. Je uplně jedno zda má auto tlačítko nebo klíček, takže bezklíčkovým vstupem to nebude. Pravděpodobně nějaký systém do těch aut bude pocházet od stejného dodavatele (bosch, continental...) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin-TT Vloženo 29. Březen 2020 Sdílet Vloženo 29. Březen 2020 Ahoj , u Skodovky je to tak , toci 30-40-50 sekund a nenaskočí vobec ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDsales Vloženo 31. Březen 2020 Sdílet Vloženo 31. Březen 2020 50 sekund??? To už je o startér... Těma sekundama si nejsem přesně jistej..zkusím někdy natočit, ale vždy mi to nakonec chytne... Když se to stane před zákazníkem tak docela trapas no :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.