Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Mám problém s pravou přední mlhovkou, nesvítí. Závada bude v kabelovém svazku a oprava bude spočívat v natažení nového drátu.

Jediný problém, který mám, nevím kde se nachází svorkovnice na které se rozděluje vedení na pravou a levou mlhovku, Poradíte?

Vloženo

To rozdělení nebude ve svorkovnici, ale přímo ve svazku. Z červeného konektoru T6p na příčné stěně z pinu č. 1 vede vodič o průřezu 2,5 mm2 a ten je někde ve svazku rozbočen na dva vodiče o průřezu 1,5 mm2.

konektory na příčné stěně.jpg

Vloženo

Říkejme tomu jak chceme jde mi prostě o to co je na schématu označeno jako D59, tedy místo kde se z 2,5 bila/žluta stává 2x 1,5 bílá žlutá.  Závada musí byt na 1,5 kabel jdoucím od tohoto rozbočení k mlhovce vpravo a přišlo mi nejlogičtější zde napojiti nový.

Nepředpokládal jsem, že by to bylo jen tak rozbočený uvnitř svazku, ale i kdyby, mělo by snad byt dohledatelné kde k tomu dochází. Pod pojmem dohledatelné myslím, v dokumentaci ne páráním celého svazku.

Než tahat kabel až od svorkovnice na příčné stěně vlevo až k pravé mlhovce , to snad natáhnu kabel od levé mlhovky k pravé v nárazníku, sice pak půjde proud k oběma mlhovkám kusem 1,5 vlevo, ale jsou to 55W žárovky a 1,5 by i v izolovaném svazku mela snes 14A a tady to nebude ani 9,5A. Nicméně nejraději byl to napojil  v miste původního spoje 1x2.5 na 2x 1,5 

Vloženo

Je to tak, rozbočení je ukryté ve svazku. Předpokládám, že to bude někde hned za svorkovnicí na mezistěně, v tom kaslíku se stěrači. Zde se hlavní svazek rozdvojuje pro levou a pravou stranu. Není ale úplně jednoduché ho rozmotat a cokoliv ve něm najít.

A není chyba v ukostření?

Pokud je opravdu vadný "plusový" vodič, tak bych to tipoval buď hned na začátek úsek svorkovnice mlhovky odbočka od svazku ke světlometu. A nebo klasika - vyhnilý hlavní svazek pod ŘJ motoru.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...