Publikováno Říjen 28, 20195 r V systéme Infotainment v menu Car-"ozubene kolieska"-Svetlo, nemám možnosť nastavenia citlivosti snímača. To by mi nevadilo, pretože funguje OK. Takisto tam nie je Light Assist a tým nie je funkčná ani automatika diaľkových svetiel. Kde robím chybu? Ďakujem za rady.
Říjen 28, 20195 r na automatické diaľkové potrebuješ mať kameru. a podľa toho čo popisuješ predpokladám, že možno ani nemáš senzor v čelnom skle ale palubnej doske. preto ti chýba možnosť meniť citlivosť. máš samostmievacie zrkadlo? https://forum.skodahome.cz/topic/141915-fabia-iii-automatick%C3%A9-d%C3%A1lkov%C3%A9-sv%C4%9Btla-front-light-assistant-fla/?do=findComment&comment=2363170 alebo https://wirer.sk/f3-fla/
Říjen 29, 20195 r Autor No je to Skoda Rapid Team, kde je vo výbave písane Light a Rain Assist. Samostmievacie zrkadlo mám.
Říjen 29, 20195 r písané môže byť. je skutočne vo výbave? ak áno, vyššie som ti dal odkazy na doplnenie FLA pre F3. niekde na konci webovej stránky sú myslím aj linky na Rapid-a. ale pre Rapid od 2016 to bude takmer identické s F3 Upraveno Říjen 29, 20195 r od wirer
Listopad 22, 20195 r Light and Rain assist som mal v konfigurácií tiež, znamenalo to daždový a svetelný senzor, a samostmievacie spätné zrkadlo..automatické prepínanie medzi diaľkovými a stretávacími svetlami v tomto zahrnuté nebolo, bol to samostatný príplatok.
Srpen 9, 20205 r V 22.11.2019 na 9:14, Shot napsal: Light and Rain assist som mal v konfigurácií tiež, znamenalo to daždový a svetelný senzor, a samostmievacie spätné zrkadlo..automatické prepínanie medzi diaľkovými a stretávacími svetlami v tomto zahrnuté nebolo, bol to samostatný príplatok. Neviš, jestli se to dá dodatečně dokonfigurovat?
Srpen 9, 20205 r Záleží na zadání data tvého auta do výroby. Pokud to stihneš a je to možné v tvé vybavě, tak Ti to prodejce ještě doladit může.
Říjen 4, 20204 r V 22. 11. 2019 na 9:14, Shot napsal: Light and Rain assist som mal v konfigurácií tiež, znamenalo to daždový a svetelný senzor, a samostmievacie spätné zrkadlo..automatické prepínanie medzi diaľkovými a stretávacími svetlami v tomto zahrnuté nebolo, bol to samostatný príplatok. Také mám samostmívací zrcátko, dešťový a světelný senzor + páčku pod volantem co se po přepnutí vrací, ale ne už automatické potkávací/dálkové (mám Rapid Style+, vyroben 08/2018). Poradí prosím někdo, co by obnášelo dodělání FLA do této konfigurace? 🙂 Upraveno Říjen 4, 20204 r od tom01
Říjen 4, 20204 r Malo by platiť úplne to isté, čo aj pre Fabiu: https://forum.skodahome.cz/topic/141915-fabia-iii-automatick%C3%A9-d%C3%A1lkov%C3%A9-sv%C4%9Btla-front-light-assistant-fla/?do=findComment&comment=2363170
Říjen 4, 20204 r před 1 hodinou, tom01 napsal: Také mám samostmívací zrcátko, dešťový a světelný senzor + páčku pod volantem co se po přepnutí vrací, ale ne už automatické potkávací/dálkové (mám Rapid Style+, vyroben 08/2018). Poradí prosím někdo, co by obnášelo dodělání FLA do této konfigurace? 🙂 Musíš koupit FLA kameru s zrcátkem, vyměnit ji místo původního zrcátka. Dále natáhnout kabel do BCM a nakódovat. Postup je naprosto stejný jako u Fabie III. pokud máš Rapida s motorem EA211 (elektroinstalace z FIII, myslím že cca od MR16).
Říjen 4, 20204 r Já kupoval do svého Rapida FL tuto kameru https://www.ebay.com/itm/VW-Passat-B8-Tiguan-Touran-BUS-T6-Innenspiegel-Spiegel-automatisch-abblendbar/401137027268?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649 Do Rapida by neměla být potřeba kabeláž s odbočkou jako ji používá Wirer pro FIII, stačí kroucená dvojlinka + piny. Případně můžu pomoci s dodělávkou, jsem z Kladna. JosefR77 Doplnění: Ještě je potřeba kryt pod zrcátko s výřezem pro kameru. Upraveno Říjen 4, 20204 r od JosefR77
Říjen 5, 20204 r Odbocka nie je nutna nikdy, ak povodne piny strihnes a napojis sa ku nim s novymi kablami. Ani na F3 niekedy netreba vyrabat ten Y ako rozdvojku, zavisi od vybavy. Ja si robim pripravu vopred a stale s odbockou. Na Rapida som dorabal tiez, no neviem ci @Shot to ma u seba niekde popisane. O3 som robil len raz, F3 uz niekolko
Říjen 5, 20204 r Odstavec s výbavou jsem zapomněl zmínit, díky za doplnění. V BCM je na stejných pinech například radar pro FrontAssist (ACC), pak je odbočka dobrá věc. Já radar nemám a piny byly volné.
Září 8, 20222 r V 4. 10. 2020 na 7:30, tom01 napsal: Také mám samostmívací zrcátko, dešťový a světelný senzor + páčku pod volantem co se po přepnutí vrací, ale ne už automatické potkávací/dálkové (mám Rapid Style+, vyroben 08/2018) Rozhodl jsem se oprášit myšlenku dodělání FLA do mého Rapida 😃. Přeci jen zima s dlouhými nocemi se blíží. BCM mám 2Q0 937 089 A a otázkou je zda lze i na ní FLA po instalaci zrcátka s kamerou rozjet? Dále si trochu lámu hlavu s výběrem správného zrcátka. Našel jsem nabídky na 57A 857 511 SMA vč. krytu, to by byla jistota. Ale jde o zrcátko s rámečkem. Když už budu zrcátko měnit, dal bych raději bezrámové, zde už ale v těch kódech plavu. Musím dobře vybírat, abych nekoupil špatně 🤔
Prosinec 31, 20231 r FLA v mém Rapidu 2016 není a rád bych funkci měl. Mám auto přepínání denní-potkávací, deštový senzor, samozatmavovací zrcátko ale kamera tam není. První je kde a jaké zrcátko sehnat. Bude vhodné z octavia- superb 3? Není někdo kdo by byl ochoten se toho ujmout v Jihomoravském kraji? Děkuji
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.