Červen 4, 20205 r U mého Kamiqa 1,5 z 5/2020 už také nejsou a to mám doma připravené krásné nové 18" Cratery. Teď je musím s průdělkem prodat.
Červen 5, 20205 r ja bych je neprodával, raději bych si je nechal napsat do TP, to vyjde určitě levněji ? ? Upraveno Červen 5, 20205 r od dalik73
Červen 17, 20205 r V 4. 6. 2020 na 19:38, lato5 napsal: U mého Kamiqa 1,5 z 5/2020 už také nejsou a to mám doma připravené krásné nové 18" Cratery. Teď je musím s průdělkem prodat. To jsou snad ty 18" co se dají vybrat přímo v konfigurátoru Škoda ne? Takže by neměl být problém s dopsaním. Mám o ně také zájem...
Září 4, 20205 r Jak moc při výběru kola záleží na rozměru ráfku? Škoda originály pro KAMIQ jsou 6,5J x 17". Ale většina neoriginálních kol má 7 x 17 nebo dokonce 7,5 x 17. Přesto jsou vždy v konfigurátorech kol jako doporučené pro KAMIQ. Je to tedy chyba (skoro všech) neoriginálních disků a konfigurátorů, nebo to není to hlavní? Zkoumám alternativy ke Škoda originálním diskům, které jsou dost drahé a žádná akce se asi čekat na ně nedá. :( To, že ET je mírné odlišné by snad vadit nemělo. Díky za pomoc.
Září 5, 20205 r Vadit to bude například na STK, tam uznají pouze to co je v technickém průkazu. Jedině si zkusit ty rozměrově jiné disky nechat zapsat do TP jako alternativu. Upraveno Září 5, 20205 r od Ku-pe
Září 5, 20205 r Proboha těm konfigurátorům (i některým kupujícím) neorigo kol je úplně jedno co je ve zbytečným papíru zvaném TP pasuje to na díry tak je to potřeba prodat. A bavit se o tom co je v TP versus STK je snad zbytečný až na pár vyjímek co tam mají známé.
Září 5, 20205 r před 9 hodinami, JakubAsgard napsal: Jak moc při výběru kola záleží na rozměru ráfku? Škoda originály pro KAMIQ jsou 6,5J x 17". Ale většina neoriginálních kol má 7 x 17 nebo dokonce 7,5 x 17. Přesto jsou vždy v konfigurátorech kol jako doporučené pro KAMIQ. Je to tedy chyba (skoro všech) neoriginálních disků a konfigurátorů, nebo to není to hlavní? Zkoumám alternativy ke Škoda originálním diskům, které jsou dost drahé a žádná akce se asi čekat na ně nedá. :( To, že ET je mírné odlišné by snad vadit nemělo. Díky za pomoc. Ahoj, také jsem vybíral 17" disky dle TP. Zapisovat se mi do velkého TP nechtělo a originály drahé jako prase... Nakonec jsem vybral Dezenty... mají 3 druhy (barvy) celé stříbrné pak matné s leštěnými plochami a celé matné ... Já jsem vybral ty matné s leštenými plochami zde. Jak vypadají na autě se můžeš kouknout u mě. Upraveno Září 5, 20205 r od dalik73
Říjen 28, 20204 r Autor Ahojte, dneska jsem přehodil kola na zimní Dezenty. Taky jsem přidělal zástěrky. Pár foto.
Říjen 29, 20204 r Taky jsem přezul na zimní. Dole letní originál, nahoře zimní Dezenty s Barum Polaris 5
Listopad 10, 20204 r Scala i Kamiq mají pro 17" tyto disky: 6,5J x 17" ET40. Podívej se do velkého TP a budeš mít jistotu hned.
Únor 10, 20214 r Autor Myslím si, že poměr cena/užitná hodnota je u těch obyčejných Dezentů dobrá. Raději jsem si něco připlatil a nemusím řešit korozi na plecháčích. Možná když by se k plecháčům připočetla cena za originál poklice tak by to všlo plus mínus stejně. Dále si myslím, že to na autě nevypadá ani tak špatně. I když originál je originál. Další věc je ta, že když jsem sháněl nějaké Al disky na zimu, že tyto dezenty mají schválení. Tak snad něco vydrží. S autem jezdí manželka a myslím, že se vzhledem nemá problém,...
Srpen 29, 20214 r V 6. 4. 2020 na 4:50, dalik73 napsal: Taky se mi líbí DEZENT TZ. Chci se zeptat, zda nehrozí poškození paprsků disku u obrubníku, protože trochu vystupují do prostoru. Chci koupit v 17", protože šíře ráfku je stejná 6,5 palce, tak se ptám. Díky za radu. Upraveno Srpen 29, 20214 r od Vendy Mates
Listopad 16, 20213 r Pokud správně počítám, tak podle TP je průměr kola (pneu plus disk) u 16 je 52,9 cm, u 17 je 54,4 cm a u 18 je 55,4 cm. Takže jako s 18 palcovými koly je o dva půl cm vyšší světlá výška auta oproti 16? Pletu se? Jinak k těm chybějícím 18 v TP. Je Vás víc? Jaký máte výbavový stupeň? Třeba v nižších výbavách není na 18 nastaven podvozek. Viz. Kola a jejich vliv na jízdu: Proč jsou velká kola zlo? | auto.cz Upraveno Listopad 22, 20213 r od mattisse
Listopad 16, 20213 r no nevím zda se pleteš ale tady je převodní tabulka na stránce až dole, zadáš data a máš výsledek https://www.oponeo.cz/naradi/alternativni-rozmery-pneumatik/205-55-r16#alternativeTireTool
Listopad 16, 20213 r I na Scale mám možnost 18. Čím je větší ráfek, tím je zase nižší profil gumy. Ale s tím asi počítáš😉
Listopad 16, 20213 r Celkovej průměr jsem počítal špatně. (nepočítal jsem dvakrát gumu) Rozdíl je pak v několika milimetrech a největší průměr má 17. Nešlo mi ani tak o alternativní rozměr pneu. Upraveno Listopad 22, 20213 r od mattisse
Listopad 16, 20213 r Máš to jak podložky co lidi rvali do oktávek 😀 Každopádně Kamzíkovi sluší vyšší podvozek. I když se bavíme o cenťákách.
Srpen 22, 20223 r Dobrý den, prosím Vás o radu, jsem v tomto nezkušená. Ráda bych si pořídila na Kamiqa Monte Carlo 18'' disky. V technickém průkazu mám max. 17, takže chápu správně, že si je budu muset nechat zapsat. Postup jsem snad pochopila správně (typový list + STK + úřad). Líbí se mi tyto disky (8x18, ET35) https://www.alcar.cz/lita-kola/dotz/spa-black/ Je tento rozměr reálný? Všude čtu 7x18 ET39, tak nevím jestli tyto disky mohu mít? Omluvte mou neznalost. Děkuji za rady. S pozdravem Aneta
Srpen 23, 20223 r @kosovaa není možné,abyste měla v TP jen 17" kamiq má rozměry 16"-18"...koukáte v TP do správné kolonky ? viz foto..základní mám taky v kolonce 17", ale pak máte další záznamy a tam máte všechny schválené alternativy.. Jinak postup u dopisování kol máte napsaný správně..jen pozor na ten typový list,..musí v něm být doslova napsané, že ty kola jsou na Kamiqa vaší motorizace a k tomu povolený rozměr pneu..pokud to tam není, jako byste žádnej neměla... Na druhé fotce vidíte správný typový list, kde je přesně uvedeno, na jaké vozidlo, jakou motorizaci a jaké k tomu pneu.. Upraveno Srpen 23, 20223 r od ski1961
Srpen 23, 20223 r Děkuji za odpověď. Opravdu tam 18'' nemám (viz příloha), kupovala jsem skladovku. Ten kdo tam má 18'' si je zřejmě nakonfiguroval při objednání nového vozu. Takže v typovém listě musí být napsáno, že to je na Kamiq 1,5 TSi...... a pak je to tedy OK, děkuji za vysvětlení. Ještě jsem našla jedny, které se mi líbí, na stránkách mají ke stažení certifikát. Nahrazuje tento certifikát typový list? (https://cdn.tiresleader.com/static/img/auto/certificates/ga/S20/55091218-3N-5-3-001.pdf) Děkuji za odpověď. Přeji hezký den. Aneta
Srpen 23, 20223 r @kosovaa tak tohle vidím poprvé, že u nějaké kamiqa nejsou 18" kola..jinak ten certifikát nenahrazuje typový list, který se vyžaduje při dopisování kol..TUV certifikát se vyžaduje většinou v jiných zemích, je to ve zkratce taková záruky kvality, ale v ČR rozhodně typový list nenahrazuje... https://www.pneuleader.cz/poradenstvi-pneumatik/certifikat-disku Upraveno Srpen 23, 20223 r od ski1961
Srpen 23, 20223 r Ahojte, i keď 18 ky kolesá nechcem, tiež nie sú zapísané ani u mňa - 1,5 TSI , rok výroby 05/20. čauko
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.