Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...
Vloženo
V 4. 6. 2020 na 19:38, lato5 napsal:

U mého Kamiqa 1,5 z 5/2020 už také nejsou a to mám doma připravené krásné nové 18" Cratery.

Teď je musím s průdělkem prodat.

20200527_084217.jpg

To jsou snad ty 18" co se dají vybrat přímo v konfigurátoru Škoda ne? Takže by neměl být problém s dopsaním. Mám o ně také zájem...

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Jak moc při výběru kola záleží na rozměru ráfku?

Škoda originály pro KAMIQ jsou 6,5J x 17". Ale většina neoriginálních kol má 7 x 17 nebo dokonce 7,5 x 17. Přesto jsou vždy v konfigurátorech kol jako doporučené pro KAMIQ.

Je to tedy chyba (skoro všech) neoriginálních disků a konfigurátorů, nebo to není to hlavní?

Zkoumám alternativy ke Škoda originálním diskům, které jsou dost drahé a žádná akce se asi čekat na ně nedá. :(

To, že ET je mírné odlišné by snad vadit nemělo.

Díky za pomoc.

Vloženo (editace)

Vadit to bude například na STK, tam uznají pouze to co je  v technickém průkazu. Jedině si zkusit ty rozměrově jiné disky nechat zapsat do TP jako alternativu.

Editováno: , autor: Ku-pe
Vloženo

Proboha těm konfigurátorům (i některým kupujícím) neorigo kol je úplně jedno co je ve zbytečným papíru zvaném TP pasuje to na díry tak je to potřeba prodat. A bavit se o tom co je v TP versus STK je snad zbytečný až na pár vyjímek co tam mají známé. 

Vloženo (editace)
před 9 hodinami, JakubAsgard napsal:

Jak moc při výběru kola záleží na rozměru ráfku?

Škoda originály pro KAMIQ jsou 6,5J x 17". Ale většina neoriginálních kol má 7 x 17 nebo dokonce 7,5 x 17. Přesto jsou vždy v konfigurátorech kol jako doporučené pro KAMIQ.

Je to tedy chyba (skoro všech) neoriginálních disků a konfigurátorů, nebo to není to hlavní?

Zkoumám alternativy ke Škoda originálním diskům, které jsou dost drahé a žádná akce se asi čekat na ně nedá. :(

To, že ET je mírné odlišné by snad vadit nemělo.

Díky za pomoc.

Ahoj,

také jsem vybíral 17" disky dle TP.

Zapisovat se mi do velkého TP nechtělo a originály drahé jako prase...

Nakonec jsem vybral Dezenty... mají 3 druhy (barvy) celé stříbrné pak matné s leštěnými plochami a celé matné ...

Já jsem vybral ty matné s leštenými plochami zde

Jak vypadají na autě se můžeš kouknout u .

dezent-tz-dark-6-5x17-5x100-et40-cerny-lak-lestena-celni-plocha.jpg

Editováno: , autor: dalik73
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
Vloženo

Myslím si, že poměr cena/užitná hodnota je u těch obyčejných Dezentů dobrá. Raději jsem si něco připlatil a nemusím řešit korozi na plecháčích. Možná když by se k plecháčům připočetla cena za originál poklice tak by to všlo plus mínus stejně.

Dále si myslím, že to na autě nevypadá ani tak špatně. I když originál je originál. Další věc je ta, že když jsem sháněl nějaké Al disky na zimu, že tyto dezenty mají schválení. Tak snad něco vydrží.

S autem jezdí manželka a myslím, že se vzhledem nemá problém,...

• o 6 měsíců později...
Vloženo (editace)
V 6. 4. 2020 na 4:50, dalik73 napsal:

Taky se mi líbí DEZENT TZ. Chci se zeptat, zda nehrozí poškození paprsků disku u obrubníku, protože trochu vystupují do prostoru. Chci koupit v 17", protože šíře ráfku je stejná 6,5 palce, tak se ptám.  Díky za radu.

Editováno: , autor: Vendy Mates
  • o 2 měsíce později...
Vloženo (editace)

Pokud správně počítám, tak podle TP je průměr kola (pneu plus disk) u 16 je 52,9 cm, u 17 je 54,4 cm a u 18 je 55,4 cm. Takže jako s 18 palcovými koly je o dva půl cm vyšší světlá výška auta oproti 16? Pletu se?

Jinak k těm chybějícím 18 v TP. Je Vás víc? Jaký máte výbavový stupeň? Třeba v nižších výbavách není na 18 nastaven podvozek. Viz. Kola a jejich vliv na jízdu: Proč jsou velká kola zlo? | auto.cz

Editováno: , autor: mattisse
Vloženo (editace)

Celkovej průměr jsem počítal špatně. (nepočítal jsem dvakrát gumu) Rozdíl je pak v několika milimetrech a největší průměr má 17. Nešlo mi ani tak o alternativní rozměr pneu. 

Editováno: , autor: mattisse
  • o 9 měsíců později...
Vloženo

Dobrý den, prosím Vás o radu, jsem v tomto nezkušená.

Ráda bych si pořídila na Kamiqa Monte Carlo 18'' disky. V technickém průkazu mám max. 17, takže chápu správně, že si je budu muset nechat zapsat. Postup jsem snad pochopila správně (typový list + STK + úřad). 

Líbí se mi tyto disky (8x18, ET35)

https://www.alcar.cz/lita-kola/dotz/spa-black/

Je tento rozměr reálný? Všude čtu 7x18 ET39, tak nevím jestli tyto disky mohu mít?

Omluvte mou neznalost.

Děkuji za rady.

S pozdravem

Aneta 

Vloženo (editace)

@kosovaa není možné,abyste měla v TP jen 17" kamiq má rozměry 16"-18"...koukáte v TP do správné kolonky ? viz foto..základní mám taky v kolonce 17", ale pak máte další záznamy a tam máte všechny schválené alternativy..

Jinak postup u dopisování kol máte napsaný správně..jen pozor na ten typový list,..musí v něm být doslova napsané, že ty kola jsou na Kamiqa vaší motorizace a k tomu povolený rozměr pneu..pokud to tam není, jako byste žádnej neměla...

Na druhé fotce vidíte správný typový list, kde je přesně uvedeno, na jaké vozidlo, jakou motorizaci a jaké k tomu pneu..

TP-back.jpg

1.jpg

Editováno: , autor: ski1961
Vloženo

Děkuji za odpověď. 

Opravdu tam 18'' nemám (viz příloha), kupovala jsem skladovku. Ten kdo tam má 18'' si je zřejmě nakonfiguroval při objednání nového vozu. Takže v typovém listě musí být napsáno, že to je na Kamiq 1,5 TSi...... a pak je to tedy OK, děkuji za vysvětlení. 

Ještě jsem našla jedny, které se mi líbí, na stránkách mají ke stažení certifikát. Nahrazuje tento certifikát typový list? (https://cdn.tiresleader.com/static/img/auto/certificates/ga/S20/55091218-3N-5-3-001.pdf)

Děkuji za odpověď.

Přeji hezký den. Aneta

6c9b2c27-f823-4a3c-a278-883a6228ea3a.JPG

image.png

Vloženo (editace)

@kosovaa tak tohle vidím poprvé, že u nějaké kamiqa nejsou 18" kola..jinak ten certifikát nenahrazuje typový list, který se vyžaduje při dopisování kol..TUV certifikát se vyžaduje většinou v jiných zemích, je to ve zkratce taková záruky kvality, ale v ČR rozhodně typový list nenahrazuje...

https://www.pneuleader.cz/poradenstvi-pneumatik/certifikat-disku

Editováno: , autor: ski1961

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...