Michal T. Vloženo 29. Únor 2020 Sdílet Vloženo 29. Únor 2020 (editace) Jelikož dorazily nějaké dotazy na zapojení/info ke kameře a určitě to časem bude zapojovat i někdo další, dávám sem pár obrázků: Vybraná pojistka 43 (velikost MINI), spíná po zapnutí napájení a jede na 12V: Zapojení do pojistkové skříně - ukostřeno je na šroubu vlevo dole. Koupena 12V autozásuvka rovnou s pojistkovým pouzdrem s odbočkou. Stahovacími pásky pak přitáhnuto ke kovové konstrukci. Krycí plastový panel je uchycen celkem poctivě, takže jsem se pod něj dostal starou bank. kartou a posléze dřevěnou obracečkou a pak to chce lehce páčit aby se to dostalo ze zámků. Ideálně nic tvrdého a ostrého. . Kamera zevnitř a zvenčí + znázorněné vedení kabelu, v A sloupku. Jak ho dostat dolů je popsáno tady. Na fotce je ještě volný kabel, který byl posléze několika zip páskami připevněn ke zbývající kabeláži. Chtěl jsem malou a nenápadnou kameru, která by v základu uměla trošku větší rozlišení jak FullHD, byla malá, měla slušnou kvalitu výstupu, rozumný zorný úhel, WiFi, hlasové ovládání a už v základu měla GPS. Splňovala to Garmin Dash Cam 56, se kterou jsem veskrze spokojen. Umí to i Timelapse, má bezp. asistenty (nepoužívám krom pípání na rozjíždějící se kolonu - ideální na D1 :D) a celkově je tam fajn podpora (aktualizace). Z pohledu řidiče je kompletně skryta za zrcátkem a umí vypnout obrazovku, takže o ni ani večer vůbec nevíte. Jde k ní i přikoupit polarizační filtr, takže dost redukuje odlesky na čelním skle. Berte to jako inspiraci - za případné škody na Vašich autech neručím :P Editováno: 20. Listopad 2020, autor: Michal T. Upravený návod - A sloupek 1 4 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frfr Vloženo 22. Březen 2020 Sdílet Vloženo 22. Březen 2020 vyborne, pekny navod. dakujem. smiem sa opytat ako si to zastrkal okolo toho zrkadla? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 22. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 22. Březen 2020 @frfr Uplne normalne po obvodu kryciho plastu, viz. zelena cara na poslednim obrazku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 12. Květen 2020 Sdílet Vloženo 12. Květen 2020 @Michal T. preco si to daval na poistku 43? 52 je napajana stale? Daval si poistku i na kameru- dvojite poistne puzdro? A aky typ zasuvky si pouzil-ci tam vojde rozmerovo kazda? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 13. Květen 2020 Autor Sdílet Vloženo 13. Květen 2020 @csabac Přesně tak, 52 jede stále. Pouzdro je na pojistkové odbočce a má samosebou vlastní pojistku (v balení 10A) . Doplnil jsem původní příspěvek o další obrázky. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 13. Květen 2020 Sdílet Vloženo 13. Květen 2020 Ďakujem za doplnenie. Len co budem mat cas zabehnut po kameru sa do toho pustim. Super navod. Vecer som este pozeral step down konektor a pohraval sa s myslienkou priamo hore do plastu pri zrkadle dat USB ako ma O4. No po tejto stranke neviem, ake su tie step downy spolahlive a bolo by to daleko pracnejsie. Mozno ten diel z O4 nakoniec by pasoval i do scaly a to by do buducna nemuselo byt zle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 18. Květen 2020 Sdílet Vloženo 18. Květen 2020 @Michal T. Ked si instaloval kameru, tiez si nadabil na taketo cosi biele pod stlpikom na vodicovej strane? Vyzera to ako airbag, ale na tej strane by nemal byt, ci? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 18. Květen 2020 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2020 @csabac Narazil a také mi to přišlo jako airbag :D Takže jsem kábl ukryl pod tu gumu aby ničemu nepřekážel. Není tlustý, takže se tam vleze dobře a na té gumě není poznat, že by pod ní něco bylo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 18. Květen 2020 Sdílet Vloženo 18. Květen 2020 @Michal T. lenze potom pri tom prepojeni co si kreslil, si musel pred airbagom prejst, lebp ono sa to tiahne vyssie 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 18. Květen 2020 Sdílet Vloženo 18. Květen 2020 Jo, je to airbag. A tiahne sa to az hore ponad vodicovu hlavu. Neviem ho nijak obist kablom. No instalaciu tu prerusim a nastudujem si to este. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 18. Květen 2020 Sdílet Vloženo 18. Květen 2020 A to uz mam kabel pri poistnej natiahnuty ☹ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 18. Květen 2020 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2020 (editace) V tom případě na to ještě mrknu a pod gumu se ho budu snažit dát ještě pod začátkem airbagu v A sloupku. Případně uvidíme jak ten sloupek půjde vycvaknout celý - předpokládám, že bude jen na těch zacvakávacích zámcích. Editováno: 18. Květen 2020, autor: Michal T. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 18. Květen 2020 Sdílet Vloženo 18. Květen 2020 Riesenie vidim zbehnut dole medzi celnym sklom a A stlpikom. Som to skusal a aj sa to uvolnilo, no kabwl na konci som nevedel prestrcit aby som sa dostal do poistnej skrine. Bola uz tma, tak som to vzdal. Ak prides na to, ako vycvaknut cely A stlpik, to by bolo super a ciste riesenie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 18. Květen 2020 Sdílet Vloženo 18. Květen 2020 (editace) Ten stlpik drzia 2 take vacsie plastove vycnelky. Tie som nevedel povolit. A zial vnutri co je prehlbenie nie je skrz cez cely ten vycnelok.Chcel som kabel dat ich stredom. Editováno: 18. Květen 2020, autor: csabac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 19. Květen 2020 Autor Sdílet Vloženo 19. Květen 2020 @csabac Tak jsem na to juknul a upravil vedení kabelu. Teď kabel nekříží airbag a je vedený za ním, až pod koncem airbagu jsem ho stáhnul ke gumovému těsnění. A sloupek by dle příručky měly držet 3 plastové zámky a měly by jít vycvaknout s tím, že se má začít od horního úchytu Je ale asi potřeba fakt větší síly, protože to tam drží festovně. Já komplet demontáž nakonec nezkoušel, páč šla poloha kabelu upravit bez sundání celého sloupku. Za chvíli updatnu obrázky. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 19. Květen 2020 Sdílet Vloženo 19. Květen 2020 super, som zvedavy na obrazok. ja som zatial len teoreticky o tom uvazoval, ze by som to zviedol pri tom skle a skusil dole to previest na spodku. ale ak mas uz riesenie, tak super. a ten kabel pocas jazdy nevydava zvuky u teba? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 19. Květen 2020 Autor Sdílet Vloženo 19. Květen 2020 (editace) Obrázky jsou tam. Po dnešní úpravě jsem s tím nejel, ale předtím to bylo bez zvuků. A ten A sloupek - demontáž by měla být stejná jako zde nebo zde. jen se mi to nechce rvát silou. Ideální by bylo na to vycvaknutí zámků video :) Pak bych tam to vedení kabelu samožrejmě rád ještě víc zkulturnil. Editováno: 19. Květen 2020, autor: Michal T. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 19. Květen 2020 Sdílet Vloženo 19. Květen 2020 super, ano ten stlpik bude tak ako tam. takze to si pozriem, co sa potencionalne da zlomit a co nie :) aj skrz spolujazdcovej strany, lebo rano zase boli dake zvuky ale pre zmenu z dolnej casti stlpika :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 19. Květen 2020 Sdílet Vloženo 19. Květen 2020 @Michal T. este mam dotaz. dole pod plastovou krytkou spatneho zrkadla mas kabel vedeny pod plastom, alebo okolo toho plastu, oprety o sklo? vcera, ked som kopiroval tvoj postup, tak kabel mi v spodnej casti pod ten plast nevosiel. branil tam nejaky uchyt, respektive nieco pod tym. az v hornej casti som to vedel dat pod plast a potom prejst pod strechu. ja som ale tu cast mal rozoberanu skrz SOS systemu, tak to nemusi byt na 100% ako z vyroby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 19. Květen 2020 Autor Sdílet Vloženo 19. Květen 2020 @csabac Je to po obvodu té krytky zrcátka, resp. mezi sklem a tou krytkou. Ten kabel tam drží a vešel se tam, takže při pohledu na tyto části není nic vidět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 23. Květen 2020 Sdílet Vloženo 23. Květen 2020 Dnes som dokoncil kameru. Siel som podla navodu vyssie az na to, ze ja som do poistnej skrinky siel kablom dole za A stlpikom medzi oknom. Pri odklopeni A stlpika, vznikla medzi konstrukciou a plastom A stlpika drazka asi 4mm. Do nej som nastrojom zo sampanskeho, zastrkoval kabel. Takto som ho dostal za cvoky a airbag. Ale drina. Dole som presiel kablom medzi A stlpikom a palubovkou. Makku cast palubovky som priborovym nozom odtlacal a kabel zatlacal tupym nastrojom. A vsetko funguje. Snad nebude ani kabel drncat nikde a vyliezat hore, ci tak. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 23. Květen 2020 Sdílet Vloženo 23. Květen 2020 fotka cez polarizacne. Nemate niekto skusenost s truecam? Neukazuje mi rychlost v nahravke. GPS drziak mam, firnware aktualizovany podla insteukcie. Treba este daco? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikyr Vloženo 23. Květen 2020 Sdílet Vloženo 23. Květen 2020 (editace) Mělo by to být nastavitelné v menu, měl jsem to tak u A7s Editováno: 23. Květen 2020, autor: mikyr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 23. Květen 2020 Sdílet Vloženo 23. Květen 2020 Nastavene to mam, gps svieti na drziaku a stald nic. Pogooglim este a ked nic, skusim v pondelok podporu kontaktovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 23. Květen 2020 Sdílet Vloženo 23. Květen 2020 Mam otazku. Mam kameru truecam h5. Kamera ma gps modul zabudovany v drziaku, ktory je prilepeny na sklo. Ja som drziak dal vedla senzorov do tej plochy, kde je sklo zatmavene a su tam tie stvorceky. Moze tato cast skla byt pricinou toho, ze mi neukazuje rychlost vo videu? GPS signal na kamere je potvrdeny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.