Publikováno Listopad 27, 20204 r Pred niekoľkymi dňami som prezuval a technik ma upozornil na brzdy, v tom som si spomenul aj na slovne upozornenie technika pri 2 ročnej garančnej prehliadke, že v krátkej dobe bude treba vymeniť kotúče aj doštičky. No ked som to videl teraz v pneuservise, som takmer zhrozený. Karoq má 2,5 roka 16600 km, zadné doštičky tak na 1/2 roka predne doštičky v pohode, ale kotúče z vnutornej strany brzdia tak na polovicu. No nie som si vedomý nejakých nespravnych jazdnych postupov. Pred Karoqom som predal 8,5 ročnú Octaviu, 70000 km bez problému s brzdami. Kontrolovali ste to už niekto, aké máte poznatky
Listopad 28, 20204 r Jí mám nalítáno 40 000 a jsou jak bych ani nečekal. Jsou naprosto Ok. Myslím si, že ještě vydrží dalších 15 -20 t.
Leden 25, 20214 r Milo13 - ako si dopadol s brzdami? Ja na Scale mam uz tiez hrdzave kotuce :-( Predtym O3 nikdy problem nebol a jazdim uplne rovnako.
Leden 27, 20214 r V 25. 1. 2021 na 8:57, o3-scala napsal: Milo13 - ako si dopadol s brzdami? Ja na Scale mam uz tiez hrdzave kotuce :-( Predtym O3 nikdy problem nebol a jazdim uplne rovnako. Tak na Roomseru mně stáčeli zadní kotouče v nějakých 65ti tisících. Kotouče vypadaly jako gramofonové desky a dle vyjádření techniku už brzdy v podstatě nebrzdily. Ale mně se zdálo, že brzdily normálně :-)
Březen 4, 20214 r Karoq Sportline 2.0 TSI, najeto 14700 km a v tomto týdnu výměna všech brzdových kotoučů a destiček. Kotouče absolutně zrajtovaný a s hloubkovou korozí na rubové straně kotoučů. A to s autem denně jezdíme a je garážovaný. Škodovka samozřejmě reklamaci servisu neuznala, takže 15 litrů jenom materiál a práci mi servis neúčtoval. Na našem posledním Tiguanu nám dělali brzdy až v 90ti tisících. Takže u nového auta celkem velký rozčarování.
Březen 4, 20214 r Predpokladam,ze mas dost mlade auto,takze pre mna prekvapenie,ze neuznali na zaruku pri tak malo najazdenych km.Co viem,menia vpoho na zaruku do 30 000 km,potom uz na posudeni fabriky.
Březen 4, 20214 r Jojo, auto je 7/2020 do provozu. No servis všechny kotouče nafotil a poslal na posouzení do Škoda auto a to vydalo zamítnutí opravy na záruku. Zkusím to ještě reklamovat sám, ale moc si od toho neslibuju.
Březen 5, 20214 r Velmi sa pleties,menili ni zadne na zaruku pri 14000 a ak by boli klakli opat do 30000,vymenili by ich vez reptania opat.
Březen 5, 20214 r Aj ja som ich pár menil , možno si pre nich dobrý zákazník , vtedy sa dá kadečo ... otázka je kto to zaplatil ale to teba zaujímať nemusí ... a dali ti aj tie super drahé platničky 5G0698451?
Březen 5, 20214 r je ale pravda že kde sa vymenili tak tam už neboli problémy so zadkami , čo sa o ich predchodcoch 3Q0698451C/D a iných povedať nedá holt kupujú platničky v indii a kde kade a čudujú sa že to nebrzdí ... najhoršie na tom je že druhovýroba tiež nie je výhra
Březen 6, 20214 r Mám pár otázek, když budu chtít jednou za čas (po zimě) preventivně vyčistit a namazat ty vodící čepy a uložení destiček: 1 Potřebuji na to nějaké speciální nářadí? 2. Je nutné při běžné údržbě i zatlačovat písty? Nebo bude stačit i bez toho? Co jsem se díval do DP, tak u zadní brzdy Karoqa není nutné při zatlačování pístu s ním zároveň i otáčet. 3. Co ta elektrická ručka, je to nějaký problém? 3. Zpětné nastavení pístu pomocí jakéhosi diagnostického testeru? Dle DP je je bezpodmínečně nutné! 4. Je u přední brzdy opravdu nutné vždy použít i nový samojisticí šroub? 5. A má to vůbec nějaký smysl? Děkuji předem za vaše zkušenosti a upozornění na případná úskalí. Na Fábce to dělám běžně, ale Karoq je přece jen o něco jiný level. Nerad bych něco doje...
Březen 6, 20214 r Dafro, speciální nářadí na to až tak nepotřebuješ. Jsou to normální klíče. Pokud máš elektrickou ruční brzdu, tak si neporadíš se zatlačením pístků bez diagnostiky. Řeší se to přes diag a pak jen zatlačíš bez otáčení. A diag potřebuješ i pro zavření a nastavení pístků. Jde to i na prasáka připojit do konektoru napájení a povolit pístky. Musí každý zvážit sám. Kromě tété komplikace s diag je to jako u každýho jinýho auta. Upraveno Březen 6, 20214 r od AdoksS
Březen 6, 20214 r Takže ten zadní brzdový třmen bez zpětného nastavení pístů elektromechanické brzdy nesundám ani zpátky nenasadím?
Březen 6, 20214 r Jo bez povolení pístku (přes diag) nesundáš třmen a po sundání musíš nastavit také přes diag. Je to tak. Pak jak jsem psal na prasáka na konektor dáš 12V povolíš a stejným způsobem i zavřeš. Na koncernu to takhle nedělám mám VCDS, ale dělal jsem to takhle kamošovi na volvu. A funguje to bez problémů.
Březen 10, 20214 r Tak mi taky odchází přední kotouče! Co je to za srágory , když začaly modrat po obvodu po 43 tis.?
Duben 4, 20214 r Tak jsem se včera hecl a při přezouvání na letní jsem rozebral všechny 4 brzdy. Vše vyčištěno, odmaštěno, promazáno, na třmeny nanesena ještě keramika kvůli lepší údržbě. Práce skoro na celý den. Karoq do provozu 6/2020, ujeto zatím ale jen 8 tis. km. Na odblokování zadní brzdy použita Carista. Řekl bych, že brzdy jsou stále jako nové bez známek koroze a opotřebení, tak doufám, že mě v 15 tis. nečeká výměna jako @Octopus. Je pravdou, že parkuji v garáží a v zimě jsem toho moc nenajezdil. Tak snad jsem to nedělal zbytečně 😀 Jen by mě zajímalo, proč ty vodící drážky a čepy, o kterých psal @suri., že je dobré je namazat, nejsou ničím ošetřeny už z výroby? Podle mě to tam dávají úplně nasucho. Upraveno Duben 4, 20214 r od dafro
Duben 4, 20214 r před 4 hodinami, dafro napsal: en by mě zajímalo, proč ty vodící drážky a čepy, o kterých psal @suri., že je dobré je namazat, nejsou ničím ošetřeny už z výroby? Podle mě to tam dávají úplně nasucho. Protože na namazané se lepí prach.
Duben 4, 20214 r To chápu. A je teda vůbec dobré to mazat? Většina lidí tady na fóru to doporučuje a je to uvedeno i v dílenské příručce.
Duben 4, 20214 r V přiručce se píše: "přiložené balení s tukem použít také pro namazání drážky na vodicích čepech a na držáku brzdového třmenu k upevnění manžety" Mám pocit, že tím myslí namazat drážku ve které drží manžeta vodicího čepu. Ne drážky (???) ve kterých se pohybují (jsou opřené) destičky o třmen.
Duben 4, 20214 r No, já tam mám "Potřít vodící plochu třecích segmentů na držáku brzdového třmenu mazacím tukem G 052 150 A2." Tím jsou podle mě myšleny právě ty drážky. Stejně to tady někde popisoval např. @suri. V každém případě jsem to už namazal, tak uvidím, jak se to bude chovat.
Duben 5, 20214 r To rozhodně ne 😀 Jen mě zajímalo, jestli je lepší ty vodící plochy namazat nebo ne, když z výroby tam žádná pasta zjevně není.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.