Duben 6, 20214 r býva tam vazelína aj z výroby hlavne na predku , nové je to zinkované a pekné , po zime vyhrdzavené a zoxidované ... preto sa dáva pasta aby ti to po vyčistení nezhdzavelo do mesiaca a aby sa platne hýbali ..
Říjen 8, 20231 r Už jste někdo řešil u 4x4 že zadní brzdy více brzdí než přední? Dávám foto , čistý disk je předek, špinavý zadek. Destičky a kotouče jsou původní, najeto 78 000 km.
Říjen 16, 20231 r Tak dneska jsem měnil kola a zadní destičky skoro na prach a přední vydrží ještě tak 40k. Nechápu??? Budu měnit tak bych uvítal radu jak vyměnit kotouče a destičky vzadu bez diagnostiky prosím. Děkuji.
Říjen 16, 20231 r Proč bez diagnostiky? To je nějaká hra? Zadní brzdové třmeny mají elektrické motorky. Takže je třeba pístky třmenů elektricky zasunout a zbytek zamáčknot (nemusí se zašroubovat). Po výměně destiček zase vysunout. Musíš mít nezabržděnou ruční brzdu a vypnutý Hill Holder (pokud ho auto má). Když odpojíš konektory třmenů a přineseš si 12V baterii s drátky, tak při jednom zapojení do pinů ve třmenu se motorky roztočí tak, že se pístky zasunou a když to přepóluješ, zase se vysunou. Lepší by ale bylo použít diagnostiku a jejím prostřednictvím udělat pak i základní nastavení tlouštěk nových destiček.
Říjen 16, 20231 r No protože jsem si ji zatím nepořídil, ale asi budu muset a nevím jakou, né moc drahou a v češtině😀.
Říjen 16, 20231 r Levnější by bylo nechat si zadní destičky vyměnit v servisu. Nebo u kamaráda, který diagnostiku má. Diagnostik je hodně - pouze pro koncernová auta, nebo multiznačková. Přijde na to jakou vlastně chceš. Pokud ji mermomocí chceš.
Listopad 7, 20231 r Tak jsem se do toho pustil s diagnostikou OBDeleven. Elektronická parkovací brzda odjištěna na jedno kliknutí👍. Jedna strana je hotová , ale může e k těm šroubům držáku brzdičem celkem dost špatně🤔.
Listopad 9, 20231 r Dnes při přezouvání kontrola. Po 3 letech a 30t km vypadají zadní kotouče zatím v pohodě 😁
Listopad 9, 20231 r Ta vlečná náprava má nepřirozeně umístěný brzdy, to vidím prvně. Tak ve 30 k musí vypadat k světu👍. Já mám skoro 80k a ještě by něco možná dali, ale destičky se už dost sypaly, byly rozežraný od solí a kotouče zevnitř taky.
Listopad 21, 20231 r Omlouvám se za pozdní odpověď,ale nějak se mi sekl mail a nezobrazilo se mi upozornění na dotaz😉 Sada kotoučů a destiček stála 2700,-
Březen 10, 20241 r Ty nějak ošetřuješ třmeny proti korozi? Na ten nájezd vypadají velice hezky. Jinak pěkná práce a koukám i na nářadí - ty máš servis?
Březen 26, 20241 r Od zimy lehké vrnění při brzdění ve volantu dál horší a horší před 14 dny na D1 brzda ze 130 do nuly jak na zoraném poli...reklamace v origo servisu...technik suše prohlásil že to Bolka neuzná...Karoq 10/22 najeto 9tis...stejně jsem je tam nechal přední kotouče vyměnit...původní kotouče byly ze vnitřní strany jak malé zrezlé oraniště...tak uvidím co Bolka
Březen 29, 20241 r Pravidelná údržba před letní sezónou … 4 roky - 40t km. Kotouče zatím stále jako nové 😉
Duben 5, 20241 r Pro info - najeto 76 000 km, výměna všech kotoučů a předních destiček, cena 21.700 Kč včetně DPH (včetně montáže). Upraveno Duben 5, 20241 r od marhor
Duben 5, 20241 r A proč nebyly vyměněny i zadní když jsou nové kotouče? Jinak cena dost brutální, ale beru to s pohledu, že tyto práce si dělám sám.
Duben 19, 20241 r Viz. víše...Bolka to neuznala...servis chtel zaplatit jen matroš 4356,- s DPH za dva kotouče
Duben 19, 20241 r Nabízí se otázka proč dávat auto do autorizovaného servisu a osazovat originální díly, když nevydrží o nic víc než nejlevnější náhrada z Číny za zlomek ceny. Neřežou si tak trochu sami pod sebou větev?
Duben 19, 20241 r Spousta lidí bude řešit jen originální brzdy. Jednak mají auto ještě v záruce, takže si nedovolí dát něco jiného a druhak mají (v tomto případě falešný) pocit, že originál je nejlepší.
Červenec 26, 20241 r Bolka šla nejspíš do sebe a zrevidovala zadní brzdy. Včera jsem rozebral, vyčistil a namazal zadní brzdy na 4x4. Najeto 20 tkm, výroba 9/2023. Zadní kotouče jsou z pohledové strany viz. foto. Z vnitřní strany jsem měl obavu, jak budou vypadat, ale kupodivu jsou ještě v lepším stavu než zvenčí. Použité desky mají jedno z označení PAGID PA4357. Krásně sjeté všechny 4 bez jakýchkoliv drážek - obložení odhadem 90%. Vodící čepy taky v krásném stavu, pouze jeden na každé straně je ze strany závitu asi 3mm orezlý - nejspíš je příliš venku. Za mě s brzdami spokojenost.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.