Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Servis nepremluvis, ale ak ti to vrze v zatackach a mas TDI, tak si nemyslim, ze to budu tie puky.

Daj si skontrolovat podvozok. Ja som mal zaseknuty kamienok napriklad a odvtedy mam klud , co ho z napravy vybrali.

• 1 měsíc později...

Mohl by se někdy podívat @barnaknebo @Petr AMF co máte r.v. 22 jestli místo plechových táhel stabilizátoru jsou plastové výlisky? Zajímavá změna výroby ani jsem nepostřehl.

64754F1F-2362-4008-8D4A-732365DB4E95.jpg7A488D9D-78AF-40B0-B580-3AD9FB3DE3E2.jpg

Ahoj, nechci kecat, ale mám pocit, ze už je nám i na 2020, zítra schválně kouknu na obě auta. 

před 4 minutami, Dodi 15 napsal:

Ahoj, nechci kecat, ale mám pocit, ze už je nám i na 2020, zítra schválně kouknu na obě auta. 

Díky

já to celé srovnávám s Octavií, tam ještě klasika. Vidím to prvně.

F566DDD6-D68E-4220-9BDF-BD6C0CAE5E99.jpg

Dnes jsem přezouval, ani jsem nějak nezaregistroval. Kouknu.

Sú aj presné info, že čo je to presne za materiál (ten plast)? Nie sú s tým problémy? Vyzerá to zaujímavo, uvidíme životnosť

Mam r.v. 03/21 a mam plast

před 20 hodinami, Jan R. napsal:

Díky

já to celé srovnávám s Octavií, tam ještě klasika. Vidím to prvně.

F566DDD6-D68E-4220-9BDF-BD6C0CAE5E99.jpg

Tak Kamiq 6/20 i Scala 1/20  je plast. 

• 4 týdny později...

Tak mne zacali klepat pravdepodobne tycky stabilizatora. Nic ine to but nemoze, aj kolega nezaväzne na mne, ked sa viezol Scalou, hned povedal, ze mi klepu tycky. Motor 1.6 TDI nabeh 48 tis. km

V 6. 4. 2022 na 21:20, Jan R. napsal:

Mohl by se někdy podívat @barnaknebo @Petr AMF co máte r.v. 22 jestli místo plechových táhel stabilizátoru jsou plastové výlisky? Zajímavá změna výroby ani jsem nepostřehl.

64754F1F-2362-4008-8D4A-732365DB4E95.jpg7A488D9D-78AF-40B0-B580-3AD9FB3DE3E2.jpg

Scala 1.6 TDI - taktiež plastové tyčky v predu

Taky mám. Vyrobeno 11/2019

• 1 měsíc později...

Tak se připojuji s negativní zkušeností také. 05/2022 a přejet nerovnost je utrpení. Tam kde Octavia nebo Fabia jenom drcnou, tam se ve stejné rychlosti snad tlumiče snaží vyskočit přední haubnou. Nájezd 2000 km :-( Pojedu do servisu si to nechat vysvětlit :-(  

Jelikož to máš takhle nový, nemáš na tlumičích transportní podložky? To tu už dlouho nebylo. 

Podíval bych se raději již doma, jsou schopni to zapřít. A pokud tam jsou, tak auto jedině vrátit. A hlavně dobre nafotit.

Dík z info. Tak nafoceno a myslím, že je to bez těch transportních podložek. Blbý je, že 90% jízdy se to chová kulturně a někdy prostě nerovnost kterou přejede Fábka nebo Oktávie bez problémů a bez zvuků a tady prostě jako když někdo vezme dřevěnou palici a flákne zespoda do podvozku :-( Tak nafoceno . barevné značení pružin tři tečky bílá-zelená-zelená. Nenašel jsem bohužel slušnou tabulku, abych zjistil, co to znamená. Ještě mě napadlo zainvestovat a vyměnit přední pružiny a tlumiče. Ale sakra u nového auta? :-(

PXL_20220619_183613119.jpg

PXL_20220619_183649439.jpg

Upraveno od Fuzo
Doplnění fotek.

Nové tlumiče se musí rozhýbat. Jsou zatuhlé. To říkal i Vaculík ze Světa Motorů. Měl jsem to stejně.

Asi ne, ale hodně dělají taky prehustene pneu.

• 1 měsíc později...

Psychicky jsem to nevydržel a objednal auto do servisu. Příští týden to snad bude hotovo. Byl jsem upozorněn, že Scala v automatu je o 50 kg těžší a má stejné tlumiče a pružiny jako manuál. A tím pádem je "měkčí". To jsem zvědav, co tam najdou :-(

Mne kontrolovali prednu napravu koli hluku a buchotaniu. Menili sa tycky, alebo capy. Tiez som upozornil na ten kovovy, taky plechovy zvuk. Nue je to stale, len sem-tam. Naprava je uz OK, buchot stichol, ale to kovove klepkanie tam je stale. Neodstranili to. Som zvedavy, co urcia ako pricinu tebe.

On 6/19/2022 at 11:35 AM, Dodi 15 said:

Podíval bych se raději již doma, jsou schopni to zapřít. A pokud tam jsou, tak auto jedině vrátit. A hlavně dobre nafotit.

Myslíš tohle? Včera jsem si to po týdnu vyzvednul ze servisu. Dle servisu "Nic tomu není".

PXL_20220728_130337121.jpg

@Fuzo Jj, to by mě zajímala ta pohádka až jim to ukážeš. Doopravdy překvapující a smutné, že se to ještě děje. 🥹

To růžové jsou transportní podložky?

https://forum.skodahome.cz/topic/148927-technick%C3%A9-probl%C3%A9my-a-z%C3%A1vady/?do=findComment&comment=2439251

V 20. 6. 2022 na 22:44, Dodi 15 napsal:

Asi ne, ale hodně dělají taky prehustene pneu

Při reklamaci nového rapida po 500 km když bylo auto i na geo zjistili že jsou pneu lehce přes max hodnoty. Co jezdím na střední je klid.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.