Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

máte pravdu, presto me tyhle veci stvou. Pojistovny jsou pekny svine. I kdyby tahle vec nemela naprosto zadnej vliv na nehodu, tak se budou pokouset to na to uhrat. Ja je i chapu, ale nejaky pravidlo o brani v uvahu jen veci relevantnich pro tu a tu udalost by melo byt ne?

Vloženo

Díky všem za vyjádření. No, pokusím se domluvit se servisem a kdyžtak se uvidí...

Je fakt, že pojišťovna je vždycky náramně ráda, když nemusí platit, a todle by se jim mohlo hodit,. :feve:

Vloženo (editace)
...pokud srovnám rozměry 195/55 R15, co tam jsou v létě, a 185/65 R14, co tam mám v zimě, tak ten obvod je takřka stejný, zatímco u 185/60 je tam lehký rozdíl....

To je zaujimave. Ja mam na FII letne disky Antares 195/55 R15 (v TP ako alternativa) a ako predpisany rozmer je v TP uvedeny 185/60 R14 82T (tento rozmer mam na zimu)

Tak fakt neviem ako je to s tym rozdielom diskov :o Ktore su teda vhodnejsie? 185/60 alebo 185/65 ???

Editováno: , autor: triktrak
Vloženo
me tyhle veci stvou. Pojistovny jsou pekny svine....

no podívej, pravidlo je tvořit pojistné rezervy a tvořit zisk. Takže lidumilnost v pojišťovnictví nebyla, není a nebude :) Protože metr musí být na všechny, z pohledu pojišťovny. Dneska odpustí jiný rozměr pneu, zítra velikost disků, pozítří propadlou STK a co bude pak? :D

Vloženo
To je zaujimave. Ja mam na FII letne disky Antares 195/55 R15 (v TP ako alternativa) a ako predpisany rozmer je v TP uvedeny 185/60 R14 82T (tento rozmer mam na zimu)

Tak fakt neviem ako je to s tym rozdielom diskov :o Ktore su teda vhodnejsie? 185/60 alebo 185/65 ???

disk bude stejný, jen pneu jiné (65 jsou vyšší), ne?

Vloženo (editace)
Ale tym padom je iny obvod kolesa nie?

Jiný obvod je, ale je takřka stejný jako u 195/55 R15.

Jinak, je pravda, že se zápis do TP musí servis řešit přes Boleslav? Někde jsem tu totiž četl, že to potvrzení o tom, že ty kola tam mohou být, vydává prodejce,. :help:

Editováno: , autor: HjM
Vloženo

Díky za odkaz :palec2:

Tam se tedy píše, že prodejce kol vydá typový list o tom, že tyto kola mohou být nasazena na daný typ vozu, v případě litých kol, když jsou ale toto plecháče od Škody, tak stačí, když to vyřeší ten servis?

Vloženo

No, tak problém už je naštěstí vyřešen. V autosalónu uznali, že udělali chybu a dali mi nové komplety, tentokrát již se správným rozměrem 185/60 R14 :palec2:

Vloženo (editace)

Už som to tu písal... do zaparkovaného auta mi to narval neaký idiot... Auto bola funglovka najazdené pod 500 km. Pri obhliadke likvidátor pozeral a fotil aj gumy, aj keď mu muselo byť jasné, že ja som poškodený, auto stálo, auto aj gumy sú funglovky.... takže skôr hľadal, ako nezaplatiť.. :aggressive:

Editováno: , autor: foromen
Vloženo
Vcera som prezuval, takze ANTARES 195/55 R15 sli dolu a nahodil som "nadherne" plechace 185/60 R14. Okrem toho, ze to teraz vyzera otrasne su tie kolesa zjavne mensie :huh:

Jo, jsem na to stejně, akorát sem si loni na ty plechy koupil škodovácké poklice...

Vloženo (editace)

Mě zase jednou v autosalónu povídali, že chlapík si u nich kupoval auto, už stálo venku u benzinové pumpy před salónem a narval to do něj zezadu nějaký maník,. poškození nebylo vůbec malé,. no to muselo být na mrtvici :feve:

NECITUJ předešlý příspěvek, čti pravidla.
  • o 4 týdny později...
Vloženo (editace)

Chlapi mam problem ma fabii sport, letni gumy mam 195/55 R15 a ted jsem tam dal zimni na ty same disky rozmer 195/60 r 15 a normalne mi dre leve zadni kolo o podbeh, nevim co s tim nemate nekdo nejakou zkusenost?

Necituj předešlý příspěvek.
Vloženo
Chlapi mam problem ma fabii sport, letni gumy mam 195/55 R15 a ted jsem tam dal zimni na ty same disky rozmer 195/60 r 15 a normalne mi dre leve zadni kolo o podbeh, nevim co s tim nemate nekdo nejakou zkusenost?

mal si kupit 185/60 r15 a nic sa nedre :)

• o 2 měsíce později...
Vloženo

....stačí pohledat tady na foru a dozvíš se že šlo....sám na diskách z OI už dva roky jezdím....sice mám FI ale i na FII to pujde, akorat kola budou o cca 5mm vylezlejší ven z podběhu.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...