Přejít na obsah

Koupě a přihlášení nového přívěsného vozíku v Polsku


Alma

Doporučené příspěvky

Zdravím vespolek.

 

Měl by prosím někdo praktickou zkušenost s koupí-dovozem a přihlášením nového vozíku za OA z Polska?

Jednalo by se asi o koupi v castorama, OBI.......

 

Vím že potřebuji COC list, ale nevím jak to má vlastně vypadat.

Vydává při koupi OBI.Castorama ten COC list?

Jak vozít pževezt po vlastní ose ? (legálně) Povinné ručení je jasné, to je na VIN, ale když není RZ?

 

Případně jiný obchod v okolí OV, Těšín-Bohumín.

 

 

https://www.obi.pl/przyczepy/neptun-przyczepa-samochodowa-n7-202-ptd-dmc-750-kg/p/5755012

https://www.obi.cz/autoprislusenstvi/privesne-voziky/c/1528

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim.

 

Myslim ze kupno voziku v Polsku se nevyplati. Protoze musis udelat:

- zaplaceni cla

- prelozit doklady kupna na cesky

- stk

Podle mne to jde stejne jako kupno vozidla v zahranici. Stejny postup.

Kdybych mel Velke znalosti na urade, to muze na polsky dokladech bych napsal vozik na sebe. V jinem pripade musis je prelozit. U nas v PL prekladatel z polskeho na cesky je drahy moc - nekolik stovek zlotych. Presne nevim kolik to stoji.

 

Pro mne to se nevyplati. Mala usporna a naklady velke. Rozdil v zakupeni je asi 500 zloty. Nevim ci za teto 500 nemel bych jen prekladace, a potom bych k teto cele  srandy doplatil jeste trochu kacek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Nesouhlasim. Neexistuje žádné clo. PL i CZ jsou stastny členy Evropské unie, a tedy i společného trhu, kde neplatí žádná cla. Náklady na STK třeba nést bez ohledu na to, zda koupís přívěs v PL nebo CZ, takže ani toto není argument. 

 

A nakonec překlad nákupní faktury Castorama nebo OBI z polštiny do češtiny by neměl stát moc peněz, zvlášť když spousta Čechů kupuje přívěsy v Polsku právě proto, že se to vyplatí. Nedávno, když jsem byl u Třince, viděl jsem dvě nebo tři auta tahat přívěsy polské výroby a pravděpodobně koupené v PL. 

 

Faktura není dlouhá složitá smlouva, ale jednoduchý, standardní dokument, jehož překlad by mě měl stát více než ekvivalent několika desítek PLN. Takže podle mě se vyplatí koupit přívěs v PL.

 

@Alma, myslim, že pracovníci prodejny poblíž hranic (např. Castorama na hraničním přechodu v Cieszyně) ti vysvětlí veškeré záležitosti týkající se dokladů nutných k registraci přívěsu v CZ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak kdyžnikdo neporadil, zjišťoval jsem co a jak.

 

Tedy v současné době a při první registraci to probíhá takto:

 

Registr vozidel v CZ požaduje pouze COC list a zaplacené ručení. Nic víc. Do dvou-tří dnů vydá české doklady a RZ. 

V PL obchod Castorama-Obi . Zaplatíte a dostanete COC list v PL jazyku a fakturu..... Vozík však zůstává tam . Po vyřízení dokladu viz výše si pro něj přijedete už se svou RZ. Toto platí jen u první registrace. Pokud už to jezdilo někde v cizině na značkách je postup jiný.

 

Pokud trváte na tom, že vozík chcete odvézt ihned v okamžiku koupě musite podepsat nějaký papír něco ve smyslu že přebíraté veškerou odpovědnost za neregistrovaný a nepojištěný vozík.

Problém může nastat v jazyku COC, protože na některých úřadech může po vás úředník chtít překlad. Záleží na koho natrefíte. Ale to se jednalo o COC v němčine.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Dobrý den, taky se zapojíme. Po dlouhém koketování jestli s ojetým z bazose nebo novým, padlo rozhodnutí s koupi nového. Ale ceny u nás hrůza. Takže po různém načítání a hledání padlo rozhodnutí pro koupi v Polsku. Takže po kontaktování obchodníka abych ověřil, že veškeré dokumenty budu mít k dispozici, abych neměl problém s přihlášením u nás a nejel zbytečně 140km jsem si pro něj dojel. Dostaneš CoC dokument (nelekat se v posltine) a vzít sebou účtenku. Správně by člověk měl na místní úřad v PL pro prevozku, kde ti udělají i povinné ručení dohromady kolem asi 12-30 zlotych. Tento bod jsem pro 40km neřešil a volil cestu na vlastní pěst. Na hranici jsem si na WIN udělal povinné a zaplatil ho. Na mobilu asi 7minut.. Druhý den na úrad s COC v polském jazyce a účtenkou a bez problémů. Paní akorát, aby to v klidu přelouskala si nechala čas do druhého dne. Zaplatíš samozřejmě 500,- za registraci nového vozíku. Druhý den pro techničáky a SPZ, kde máš automaticky technickou na 6let. Pěkně jsem poděkoval, dal jí za práci navíc čokoládu a valil.
Takže na koupi předražených u nás bych zapomněl. Maximálně se může stát, že bude někdo chtít překlad COC do češtiny, ale to stojí pár stovek. Držím palce s nákupem a nebojte se toho.
Zdroj: https://www.poradte.cz/auto-moto/40205-dovoz-a-prihlaseni-voziku-z-polska.html#3

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...