Přejít na obsah

Pneu 205/60


johnxx

Doporučené příspěvky

Mám Octavii r.v. 98, na ní origo litá kola s pneu 195/65 R15.Mohu na tyto samé liťáky dát povolené pneu 205/60 R15? Jde mi o to, jestli se na ráfek vejdou.

Spis bych dal 205/50 R17, mam je na letnich a je to mnohem lepsi vzhledove paradni. Skoro nulova odchylka kvuli tachometru. Chova se to skoro stejne jak pri 195/65 R15. Akorat je trochu rozdil pri jizde na kolejich.

Co se tyce zapisu do Technicaku neni to problem. Skodovka ti to sice nepovoli, ale staci si od prodejce rafku ziskat typovej list a schvaleni TUV, nechat to potvrdit technikem typu K (na kazdym STK je minimalne jeden - bacha ne kazdej to zna). Pak s timhle zajdes na dopravni, tam vyplnis nejakej formular (jako predmet - zadost o zapsani rafku nad ramec povolenych rozmeru od vyrobce), zacalujes par korum (cca 200 - uz si to nepamatuju). A mas po problemu. Na ty R17 jde pak pouzit i 225/45 a este jeden rozmer, ten z hlavy uz nevim.

Fakt he to mnohem lepsi i co se tyce vzhledu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrá volba, tudle chybu sem udelal jen jednou a uz nikdy rozmer 205/60  auto se chuva hur nez na klasickych 195/65, ja bych tendle rozmer primo zakazal

Mam opacnou zkusenost... Pokud mluvime o rafku 6,5 a na nem 205/60/15... ;)

Jo jo stejny rozmer....hold co clovek to nazor, v zatackach se to nechovalo na muj vkus moc prijemne.

Mozna ze jsem trosku zaujaty, protoze jsem na tendle hloupy rozmer presel svou debilitou tj ze klasickych 205/55 R16 conti2 na 205/60 R15 bravuris. Nemel sem v tu dobu dostatek volnych aktiv tak sem to resil tadle a vypleskalo me to brutalne.....hold :blbec:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

ja jezdim na 215/40 r16 a proti zimakum 185/65 r15 nadhera...auto sedi jakpřibyty, ale je tvrdy jak beton, ale octavku už nemám...na té sem měl 195/65r15 a nic jinyho sem nezkoušel, ale podle mě větši guma (širši a nižši lip podrži auto v zatáčkách), akorát to bude tvrdy jako prase...jak říká můj otec co teď jezdí v xantii...to je jak žebřiňák, ale mě to tak vyhovuje ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jezdím 205/60R15 a jsem spokojen neb mi zimní 195/65R15 přišli jako děsné "žvejkačky"(je možné že to je tím, že to jsou zimáky). S jízdou v kolejích problém nemám. Na vodě OK (dokud tam byl ještě slušný vzorek). Dnes dostaly ráfy nové papuče, tak se těším až to bude na autě a pořádně je zajedu. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...