Publikováno Květen 24, 20223 r Zdravím, má někdo reálnou zkušenost z nové Octavie s navigováním přes Android Auto v autě bez GPS? Zajímalo by mě, jestli se vyplatí připlatit si za vestavěnou navigaci abych měl lepší signál a navigace fungovala i tam, kde signál není, extrapolací rychlosti a natočení kol. Někde jsem zaslechl, že by snad ten odhad polohy u Android Auto měl fungovat i v autech bez GPS (asi je to blbost, ale v tom případě by asi vestavěná GPS ztrácela smysl). Jak to vidíte páni šoféři?
Květen 24, 20223 r Měl jsem sice Apple, ale vestavěná je na dvě věci. Kolikrát mi to ukazovalo špatnou polohu, přes mobil je to aktualizovaný stále a přesné.
Květen 25, 20223 r Nemyslím si, že by Android Auto nebo Apple Car Play využívalo při navigaci nějaká data z auta.
Květen 25, 20223 r No ale GPS z auta může použít. Min. Google mapy to prý umějí (někde jsem to kdysi četl). Signál z GPS auta je totiž silnější a stabilnější. Navíc vyhřívané čelní sklo může signál telefonu rušit/oslabit.
Květen 25, 20223 r Nemyslím si, že to někdy bere data z auta. Google mapy fungují přesně i u aut, co nejsou online. Vyhřívané sklo u mě vliv nemá, mobil mám dole před řadičkou.
Květen 25, 20223 r V Superbu mám jenom Bolero bez navigace, a Google mapy resp. jakákoliv navigace přes Apple Car Play funguje naprosto bez problémů. Telefon mívám v přihrádce před řadičkou, vyhřívané čelní sklo mám, a s polohou není problém. iPhone 11.
Červen 1, 20223 r Z auta si AA bere GNSS data i když v autě není vestavěná tovární navigace. Tím pádem můžete mít mobil zastrčený kdekoliv a i přesto je poloha správně určena.
Červen 20, 20223 r Taky bych řekl, že data o poloze musí brát z auta, jelikož funguje i v tunelech, i tam, kde nejsou waze beacony. Mobil by tam bezpečně ztratil GPS, ale při navigaci to jede dál. Nějaký komunikační kanál tam bude, když si bere z auta i údaj o tom, zda jsou zapnutá světla dle světelného senzoru a podle toho nastavuje denní/noční režim.
Červen 20, 20223 r Nemusí. Stejně se Apple carplay choval ve hloupé Fabii přes kabel. Přepínání den/noc dělá carplay část v infotainmentu. Navigace funguje i v tunelech, ale na základě povolené rychlosti v mapách a podle rychlosti při vjezdu do tunelu. Kdybys v tom tunelu zastavil, tak navigace pojede dále.
Prosinec 1, 20222 r Navigovaní v tunelu funguje přes Bluetooth majáky. https://www.automobilrevue.cz/rubriky/clanky/pro-ridice/diky-sluzbe-waze-funguje-navigace-i-v-tunelech_47065.html
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.