Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Ahoj,

má někdo zkušenost v SII (mám FL, světla D3S+H7) s výměnou výbojky za led žárovku? V recenzích spousta uživatelů tvrdí, že tam je znatelný rozdíl oproti xenonu, tak by mě zajímalo, jestli někdo zkoušel.

Mám na mysli něco ve stylu:

https://www.aliexpress.com/item/1005002943589913.html

https://www.aliexpress.com/item/1005003688093045.html

Editováno: , autor: Pride4u
Vloženo (editace)

Rozdíl je takový, že to svítí úplně všude a to hlavně tam, kam to svítit nemá. V noci nic neuvidíš. A v noci za deště si vůbec rád, že jedeš, i vzhledem k tomu, že to má 6000 a 6500 Kelvinů. Tyhle LED světla svítí jenom v omezeným úhlu, klasika svítí 360°. Parabola lampy na to prostě není dělaná. Obrázku, kde je krásně ostrá horní linie světelného kuželu nevěř. Rozostření způsobuje částečně i sklo a tohle ti to určitě nevylepší. Navíc životnost většiny LED je mizerná. Xenonová výbojka je v porovnání s LED nesmrtelná. Píšou tam příkon u první 70W a u druhý 90W. Xenon má 35W. Taky tam je, že to má větráček s 8000 otáčkami. Na ten rozměr to je neskutečná raketa a bude to (podle mě) dělat hluk. Informacím o super vlastnostech většiny věcí na aliexpressu fakt nevěř. Cena je podobná klasice. Homologaci pro EU tam asi taky nenajdeš a na TK to budeš muset měnit. Viděl jsem i pár LED světel, co se rozpadly a vysypávat to z lampy je libovka. To je můj názor na LED světla, každého volba. Já jsem na původních výbojkách v noci nic neviděl, myslel jsem si, že to prostě nesvítí a pak jsem koupil obě nové a ten rozdíl byl neskutečný, možná je máš jen vysvícený.

Editováno: , autor: Ort
Vloženo

Ok, takže zkontrolovat čočky (auto má cca 130k najeto), koupit WhiteVision nebo Nightbreaker nebo Cool Blue Intense a hotovo.

Jinak je to ve výsledku celkem detail, ale ta wattáž u těch Ali LEDek je celková, takže u těch 70 by to mělo být 35W na žárovku - co jsem si všiml, tak důležité v těch inzerátech je všude mít co nejvyšší čísla - lumeny, watty, Kelviny... :-D

• o 7 měsíců později...
Vloženo
V 1. 6. 2022 na 21:05, Ort napsal:

Viděl jsem i pár LED světel, co se rozpadly a vysypávat to z lampy je libovka. To je můj názor na LED světla, každého volba. Já jsem na původních výbojkách v noci nic neviděl, myslel jsem si, že to prostě nesvítí a pak jsem koupil obě nové a ten rozdíl byl neskutečný, možná je máš jen vysvícený.

Které xenony jsi nakonec pořídil? Můžeš dát konkrétní označení?

• o 4 měsíce později...
Vloženo

Ahoj,
taky mám dojem, že v mém supu v noci skoro nevidím, ale když jedu po dálnici, není to tak hrozné jako ve městě, kde se ty čočky asi sklápí víc k zemi. Auto je z roku 2014 a nemyslím, že by někdo přede mnou výbojky měnil, takže by měly mít nalítáno 9 let. Jsou nové xenony fakt takový rozdíl? Díval jsem se, že se dají pořídit např. takové LED:

LED výbojky D3S model M10S 2 ks - AutaVeStylu s.r.o.

Ale rád si poslechnu reálné zkušenosti lidí, kteří už nějaké LED náhrady za xenony vyzkoušeli. Jinak tam hodím Night Breaker Laser. Díky moc :)

Vloženo

@HANZTD Jo, ptám se vážně, protože jsem nikde nenašel relevantní literaturu, kde by bylo vysloveně uvedeno, že u xenonů časem slábne intenzita. Mně nic nebliká, nemá to růžovou ani fialovou barvu, xenon před smrtí poznám. U žárovky je to jednoduché, tam se přepálí vlákno. Ale jak mám poznat, že má xenon nejlepší léta za sebou?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...