Přejít na obsah

Aktivační klíč Columbus - problém


Doporučené příspěvky

Ahoj. Mohl by mě někdo poradit jak vyřešit problém s aktivačním klíčem. Přestalo mi po 3letech fungovat kompletně navigace, miror link, telefon, bluetooth. Superb r.v. 2016, rádio asi columbus. Kupováno ve Skoda auto. Děkuju za všechny rady a pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Časově ohraničený klíč pokud vím je pouze na mapové podklady, ostatní funkce by měly být aktivované donekonečna. Viděl bych to, že spíš došlo k nějaké ztrátě klíčů, to se stalo samo od sebe nebo tomu někdo pomohl?

 

Oficiální cestou by ty FEC klíče měl umět za malý poplatek nahrát autorizák, případně neoficiální cestou lze v domácích podmínkách jednotka patchnout a aktivovat všechny funkce. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle není služba, která je časově omezená, proto nechápu, proč by ti to mělo samo od sebe přestat fungovat. Nicméně to co píšeš by mohlo i znamenat, že odešla celá jednotka MIB. Columbus je ale celý celek vč. zobrazovací jednotky, takže raketa.

Editováno: , autor: lucky.jack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@lucky.jack píše, že mu přestaly fungovat všechny funkce co mají souvislost s FEC takže možnost "a" není poplatná.

a k tomu "b" myslím, že si řeknou o poplatek úkonu, stáhnutí klíčů z databáze a nahrání do jednotky.

 

2016 to už bude mib2 takže obrazovka a jednotka je zvlášť ne? Takže půl rakety. a pokud to bude případ, že by něco odešlo tak maximálně nějaká emmc pamět ve které se ty klíče ukládají, to myslím nějaký šikovný člověk dokáže přepájet,nicméně pak bude stejně znovu potřeba vyžadovat nějaké přehrání softwaru infotaimentu a nahrání FECu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rádio je základní funkce :D

 

Asi bych osobně první zkusil ten autorizák ať to tam nahrajou zpět (hádám budou za to chtít do pětistovky) případně mrknou přes diagnostiku jestli tam nejsou nějaké chyby, nebo ještě lepší pokud máš sám nebo znáš někoho kdo má diagnostiku tak první mrknout na ty chyby a podle toho se pak rozhodnout dál. Nemyslím si, že v tomhle případě by byla nutně potřeba hnedka měnit jednotka i když to ti měniči a nalejvači v servisu můžou tvrdit :D

Editováno: , autor: ExecutedDonut
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co s tím kdo dělal, než to začlo tohle dělat?

Navigační podklady jsou vadné nebo pro jiné auto, systém. Smartlink je neaktivní. Tohle mi přijde jako kdyby se v tom někdo vrtal a nahrál tam něco co tam být nemá. 

@Pepe K máš v přihrádce jednotku se slotama na karty? 

Editováno: , autor: lucky.jack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do autorizaku jsem teď voalal a řekli mi, že klíč swac, fic nebo nevím co říkal, že ho musím mit někde napsanej, ze je to doživotní licence. 

A že nikdy neslyšel, že by se to samo dalo do továrního nastavení. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Aktivační klíč Columbus - problém

Ta první část je blbost, SWAP/FEC z výroby se uživatelovi nikdy nepředává, koncern si to ukládá v databázi kdyby se někdy právě měnila nějaká jednotka aby to tam zpětně mohli zase nalít, jediné klíče, ke kterým se uživatel dostane je když by si nějakou chráněnou funkci dokupoval (například asistent únavy) ale i v tomhle případě se dokoupený klíč donahrává do databáze.

 

Ta druhá část, no taky jsem o tom ještě neslyšel, mě osobně se to stalo jednou kdy mi během jízdy najednou infotaiment provedl to co popisuješ ale po vypnutí auta a opětovném nastartování všechno bylo zase funkční ale to byl asi jen nějaký glitch.

 

 

Editováno: , autor: ExecutedDonut
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 25 minutami, lucky.jack napsal:

No to je vážně divný.

Tak mapy si stáhneš na stránkách škodovky, ale s tím swapem na smartlink to bude asi horší. Bluetooth počítám že máš jen vymazaný seznam telefonů. Ne že by nefugoval...

Kolik vlastně stojí stáhnout ty mapy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na tom update portalu by myslím měl být i návod, tuším se to nějak náhrává na kartu, kolumbus by to měl poznat jako nosič s mapovými podklady a měla bz tam být možnost kopírování do interního úložiště, bohužel mám Amundsen kde je postup jiný tak nemůžu poradit. Ale internet bude určitě plný návodů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...