Přejít na obsah

Palivoměr stále ukazuje plnou nádrž

RomanX

Doporučené příspěvky

Dobrý den, po natankování octavie 4 facelift mi stále ukazuje palivoměr plnou nádrž. Jestli se s tím tady někdo setkal ... Auto 2 měsíce nové, tankuji už asi po 4, vždy v pořádku, až teď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak on tazatel asi myslel, že mu stále ukazuje plnou, i když jezdí. On asi není rád, že jezdí s nulovou spotřebou a má stále plnou, nechápu 🙂

Podle mého názoru funguje ukazatel paliva u O4 stejně spolehlivě, jako zbytek elektroniky, tedy v praxi občas nespolehlivě, a jeho provedení je designově stejně kvalitní, jako ostatní design uvnitř, tedy hrozné.

Z mého vlastní zkušenosti u O4 (před FL): natankoval jsem plnou a vyjel do Maďarska. Ještě po ujetých 250km mi stále ukazatel paliva ukazoval "plnou" tedy maximální počet dílků, až pak to padlo o jeden. Ukazatel má osm dílků, tedy na jeden připadá asi 6l paliva. Takže jsem ujel 250km na méně než 6 l paliva, to je spotřeba 2ltr benzínu na sto, no kdo z vás to má?  ... a nebo ukazatel ukazuje náhodné hodnoty, a stav paliva musíš ověřit klackem strčeným do nádrže, jako kdysi u traktorů. ... no jo, ale klacek mi tam nejde strčit ... tak nevím.     

Odkaz ke komentáři

Nejen koncernu, dělali mi to asi všechny auta s kterými jsem jezdil (Honda, Ford, Citroen, koncern) s plovákem napojením na PP. Pokud je palivoměr digitální je to ještě výraznější. Vždy člověk najede 100-200km než se ukazatel pohne, určitě by jsem neřekl, že je to specifikum koncernu...

Editováno: , autor: Martab
Odkaz ke komentáři

• Pawouk změnil název na Palivoměr stále ukazuje plnou nádrž
  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Ano, facelift, výroba taky květen. Takže závada se řeší dál, po natankování opět ten samý problém jako ty. Přehrání SW nepomohlo. Servis to řeší přímo ze Škodovkou, příčina zatím neznámá. Vyřešit se to musí ... abych nevěděl, kdy dojde benzín, to je riziko. Na fotce je vidět, že ukazatel paliva je úplně mimo, od načerpání a ujetých km  ...

4.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...