Přejít na obsah

Závada na obvodu spínacího kabelu startéru - Seat Ibiza 3

VW_Atom

Doporučené příspěvky

Schéma Seatu nemám, ale u škodovek žádná pojistka mezi spínací skříňkou a startérem není. Vypadá to na přerušený vodič. Zkontroloval bych jeho konec u startéru, mohl se uklepat těsně u konektoru a taky změřit, jestli opravdu na jeho konci není při startování napětí. Pak se přesvědčit, že starér pracuje přímým přivedením +12V na startovací svorku startéru. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je hodně malá pravděpodobnost, že by se kabel přerušil v těch chráničkách. Jedině, že by zachutnal nějaké kuně. Ještě bych zkusil špendlíčkem jemně napíchnout na volném kusu kabelu izolaci a změřit jeslli se tam napětí při startování náhodou nevyskytuje. Pokud ani tam nebude, tak asi nezbyde nic jiného, než natáhnout nový vodič mezi spínací skříňkou a startérem. To samé se špendlíčkem změřit na vodiči vedoucím z patice spínací skříňky, aby se vyloučilo nevodivé spojení konektoru s kabelem.

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, psurn napsal:

Obsazení pojistek jsem si tenkrát stáhl asi ze seat fora. Pojistka byla pro několik spotřebičů. Ještě jsem asi poklepal na startér ale ten ty máš nový. 

Jojo ten je nový měl v háji kabely od uhlíku ale jenže bych je vyměnil kdyby ten stator neměl už vydrolenou dráhu pro uhlíky

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, Dula napsal:

Je hodně malá pravděpodobnost, že by se kabel přerušil v těch chráničkách. Jedině, že by zachutnal nějaké kuně. Ještě bych zkusil špendlíčkem jemně napíchnout na volném kusu kabelu izolaci a změřit jeslli se tam napětí při startování náhodou nevyskytuje. Pokud ani tam nebude, tak asi nezbyde nic jiného, než natáhnout nový vodič mezi spínací skříňkou a startérem. To samé se špendlíčkem změřit na vodiči vedoucím z patice spínací skříňky, aby se vyloučilo nevodivé spojení konektoru s kabelem.

Ok dneska zkusím díky

Odkaz ke komentáři

před 58 minutami, Dula napsal:

Hele tak jsem tam pichnul do kabelu od startéru v plastovým držáku kabelu, a proměřil jsem mezi konektorem startéru a tou chráničkou asi 30 cm od průchodky do kabiny, a je to vodivý, takže pokud je problém někde v tou svazku který je omotaný koncernovou textilní lepenkou nebo v kabině samotné

Jenže teď jsem to proměřil narychlo tak až budu mít zase čas kouknu dále

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, psurn napsal:

Obsazení pojistek jsem si tenkrát stáhl asi ze seat fora. Pojistka byla pro několik spotřebičů. Ještě jsem asi poklepal na startér ale ten ty máš nový. 

Tak jsem zkoušel všechny neosazené sloty na pojistky a furt je to stejný 👍 ale dobrý tip

Odkaz ke komentáři

To napětí jsi měřil jak jsi to mněl připojené na spínačce, startéru? Pokud ne , vše připoj a změř to pomocí špendlíku ještě jednou pro jistou.

Nebastlil tam někdo v minulosti tajný spínač, nebo něco podobného, který by mohl startér rozpojovat?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...