Přejít na obsah

Osvětlení přihrádky spolujezdce


kominík

Doporučené příspěvky

  • o 5 měsíců později...
  • o 4 měsíce později...

Ahoj!

Tak jo, světýlko se mi rozpadlo asi před třemi lety a od tý doby leželo v šuplíku. Teď jsem si řekl, že ho dám do kupy, ale prostě nemám šajna, jak tam tu pružinku nastavit. Jestli to dobře chápu, ta pružinka převádí proud (spíná), ale jak ji mám předpjatou nasadit, nebo tam prostě jen plandá? To ne, ne? :D

 

Z těch fotek a výše popsaného návodu jsem to stejně nedal dokupy.

Ještě jednou, je tam pružinka nějak předjatá, nebo se tam jen tak šmrdlá?

 

Díky

Editováno: , autor: nadvora
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Jelikož některé obrázky už nejsou dostupné a taky jsem hodinu bádal, když se mi světýlko při demontáži rozpadlo, tak jsem něco nafotil.

 

Hlavní bylo pochopit, že se nemají dotýkat žádné měděné plíšky, ale el. obvod se uzavírá přímo dotekem pružinky, která tam spojuje spodní a horní plíšek. Z fotek je to zřejmé, v jaké poloze to sepne a rozepne.

 

Při nasazování pružinky se nejdřív nasadí páčka, do ní vloží pružinka, zapře spodní konec o spodní plíšek, pak se silně tlačí prstama pružinka nahoru proti směru ručiček, po zapření horní části o horní plíšek se teprve plastové díly secvaknou k sobě. Horní plíšek musí zapadnout do výřezu v průhledné krytce.

 

Žárovku doporučuju nahradit za LED Philips C5W délka 30 mm, vysoce svítivá a s výbornou životností. Teplota 4000 K je čistě bílá. Proti původní C3W žárovce je výsledek nesrovnatelný.

 

Pokud se při sundávání kastlíku odpojí airbag spolujezdce a zapne se mezi tím klíček zapalování do první polohy, tak to potom trvale hlásí závadu airbagu na displeji. Šlo vymazat programem Carista (iOS, 20 EUR).

 

Jinak na demontáž kastlíku je hvězdička T20, tři šrouby nahoře zevnitř a dva dole zvenku, šestý šroub o kterém se nikdo nezmiňuje, je zboku pod krytem, jako je na protilehlé straně u pojistek. Pak silně zatáhnout kastlík dolů a trochu přitom zatlačit dozadu, aby vyjel z pacek nahoře. Odpojit konektor světla, případně hadici od chlazení kastlíku z klimatizace. Konektor airbagu pokud se vyndá, tak pro zpětnou montáž to chce odšroubovat skříňku deaktivace airbagu, jinak tam jde nasadit hrozně špatně.

 

Světýlko je lepší vůbec nezkoušet dostat ven bez demontáže kastlíku, ani krytku nezkoušet vypáčit, hrozí poškození světla, prasknutí křehkého průhledného plastu.

 

Světlo horní pohled: http://i.cubeupload.com/UiQng5.jpg

 

Světlo spodní pohled: http://i.cubeupload.com/OuvPCS.jpg

 

Zhasnutá pozice: http://i.cubeupload.com/NB4JFh.jpg

 

Rozsvícená pozice: http://i.cubeupload.com/GcL9Mt.jpg

 

LED Philips: http://i.cubeupload.com/zx7dLN.jpg

 

Kastlík: http://i.cubeupload.com/fc8Yah.jpg

Editováno: , autor: jindra999
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Ne , mas rozsypany teb spinac. Az to vymontujes tak pochopis. Hlavne jak to clovek poprve vytahne a rozsype se mu to tak na to cumi jak pero z gauce.
Je tam takovy vypinac , ale pokud praskla pruzinka , nebo to nekdo nedal do kupy tak muze to byt prave proto furt sepnute.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...