Přejít na obsah

Přenastavení zámku kufru


MaD

Doporučené příspěvky

Pořád se tu píše, že jde přestavět vložku zámku v kufru na jiný klíč, aby se nemusel kupovat nový zámek, ale nemůžu nikde najít, jak se to dělá. :(

Nevíte někdo, jak na to?

Jo tak to bych taky rád věděl, jsem vyučený zámečník ale tohle nás neučily!! A to mám už 15 let praxi!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdar chlapi, kdo máte zamykatelnej kastlik, vyndejte si zámek a opatrně vložku z toho zámku, poznáte, jak to funguje a následné přeskládání by po rozdělání jakéhokoliv zámku nemělo být problém, jen plíšky co jsou v zámku jsou přímo na klíč, tzn. že můžete použít plíšky pro jeden druh klíče do jiného zámku ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mam predelano na vystrelovaky + jsem vyndal zamek ridice a zaslepil ho. Protoze novy zamek skoda neni shodny se starym zamkem Seat, ma jinou delku ovladaci tycinky (neni mozna zamena ovladacich tycinek,kazdy zamek je jiny).. no to me ale netizi, je tam zaslepka a hotovo!

Ale zkousel sem stary zamek dveri preskladat na novy klic a ejhle je tu problem! ono to nejde..

Rozeberu zamek a do vlozky postupne zkousim planzety jednu po druhetak u dvou pozic mi nepasuje ani jedna z planzet, tak aby to bylo OK, proste to nejde, klidne to nafotim - osm planzet, osm fotek a ani na jedne to neni OK a to vsechno celkem dvakrat..

Neni to tim, ze vyrobce zamku od Seatu je Valeo a Skodovackejch je Facea

Fotografie-0185.jpg

Fotografie-0184.jpg

Jedine co me napadlo, je rozdelat novy zamek dveri a preskladat si ho na kufr, akorat nevim jak se ten novy skodovacny rozlouskne, je ze dvou pulek, ktere jsou spojeny tak (asi) ze jsou tam zalisovane ctyri kolicky.. Nevite jak to rozlousknout? Dik

Editováno: , autor: Bobik_a
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlozka zamku je identicka, akorat planzety nejdou postavit na novy klic! Proste planzety na 3 a 4 pozici nesedi ani jedna z 8. Nevis jak se da rozpulit skodovacky blok zamku?

Vyndal bych tu novou vlozku (celou i splanzetama) a hodil bych to do puvodniho zamku..

Editováno: , autor: Bobik_a
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U toho staryho to bylo v pohode, pojistka ven - tycinku se sundala, pruzinka ven, zapadky ven, pootocit vlozkou v zamku a byla venku.

Ale u toho novyho je to kompaktni celek, kdyz se rozdelava tak se se musi rozlouknout jako orech (jinak se do toho neda dostat), ma takovy packy, ktere zasahuji do protikusu a jsou spojeny nejakymi kolicky, na ktere se neda dostat - dle meho jsou asi zalisovane - nechci ten zamek zku.... Tak se bojim pouzit hrubou silu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes jsem zjistil, ze nove zamky skoda nejdou rozebrat... nebo vlastne kecam, jdou ale jen jednou :smich:

Tak dnes jsem se pustil do upravy vlozky kufru..

Par postrehu:

1) pokud mate novy typ zamku, jste v pasti - tento typ zamku nejde bez destrukce upravit!!! Je vyfocen nahore vedle stareho zamku (v mem prispevku)..

2) kdyz neni tento typ, jde to v pohode rozebrat a mozna i prenastavit .. to slovo mozna tkvi v tom ze jsou ruzne planzety ve vlozce zamku a pokud se vam sejdou zamky, tak jako v mem pripade, tak to neposkladate na novy klic bez zameny planzet - je to typ od typu, ale nadeje umira posledni, musite doufat ze se Vam sejdou planzety :palec2:

Kdyz sem ja prestavoval zamek kufru,pouzil sem planzety z noveho zamku (do dveri ridice, jsem dal zaslepku a novy zamek jsem rozkuchal).. viz foto Nakonec jsem vzal planzety vlozky noveho zamku na nahazel jsem je do stare vlozky - a hotovo!!!

Editováno: , autor: Bobik_a
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Však jsem povídal, že manžety od jednoho klíče jsou potřeba do jiného zámku ... Jen se zeptám, ten zámek nejde rozdělat? myslel jsem, že půlky jsou k sobě chycený tyčkou, co se vyndá a tim to jde, ty povídáš kolíky a že to nejde? Ještě jsem to nezkoušel, ale chystám se, rád bych info ...

post-4692-1232828979_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...