Přejít na obsah

JAKÝ VYPÍNAČ??

alpako

Doporučené příspěvky

Pokud potřebuji v autě v kabině nějaký vypínač např. na neony, stroboskopy, osvětlení pedálů nebo něco podobného jaký použít vypínač a kam nejlépe ho umístit? Myslel jsem že bych použil originální vypínače a dal je do volných pozic na palubce, ale tyto origo. vypínače dávají jen impuls, ale nezůstávají sepnutý. Jak to vyřešit? Jak jste to vyřešili. Jaké jste použili vypínače? Chtěl bych něco decentního.

Editováno: , autor: alpako
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec, mám tady něco bezproudového, viz příloha. V klidu to bere pár miliampér, napájení by se vzalo hned vedle z ohřevy zadního skla, podsvit taky a dokáže to spínat 40A auto-relé. Plošňák by se udělal tak, aby tam šel připojit třeba konektor, co je na brzdových světlách, nevidím problém...

Jíra

rele.bmp

Odkaz ke komentáři

Kluci OK, ale jelikož jsem elektro SuperLAMA myslel jsem vypínač jen třeba OFF ON a dát ho někam vedle spínače na světla nebo vpravo vedle volantu. Chtěl jsem vědět jakej použít aby to nebyl vypínač jak v obýváku. Jinak díky za odpovědi třeba ještě někdo něco přidá. :palec2:

Odkaz ke komentáři

a co třeba klasický páčkový? Někde aby to nebylo moc vidět (vzhledově to není bůh ví co) vyvrtáš dírku a utáhneš to matičkou. Jinak já na neony v intošu používám přepínač (3polohy). V poloze 1- svítí jen při otevřených dveřích, poloha 2-vypnuto, poloha 3 - svítí pořád. ;)

Odkaz ke komentáři

Po miernej úprave (úprava vrchu tlačítka, čo by nemuselo byť až tak zložité) by sa dal použiť spínač z Feldy. Rozmerovo by mal pasovať do držiaka, len ten vrch nejako vymeniť a nemusíš tam nič prirábať - je ON OFF.

Ja som to vyriešil výrobou vlastného spínača s použitím origo krytky.

Odkaz ke komentáři

Feliciový som ešte neprerábal, ale keď som ho montoval do Felicie na vypínanie automatiky svetiel, tak som ho skúšal pripasovať do Fábky a mal by tam ísť.

Ja som vyrábal vypínač z krytky a tlačítkového vypínača s malým zdvihom. Fotku som sem niekam dával, ale tam bol odfotený len výsledok - nedá sa to totiž rozobrať bez poškodenia.

Z kuprexitu som spravil držiak presne do diery v palubke, do držiaka som vmontoval vypínač a upravenú krytku som prilepil k tlačítku spínača. Celé sa to nacvaklo do prístrojovky a funguje to už dva roky. Vtedy som ešte nevedel že by tam mohol pasovať spínač z feldy.

Editováno: , autor: Koldo
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...