Prosinec 3, 201212 r Zdar hosi, povedlo se vam nejak vyresit to kolisani otacek pri startu ? Mam stejny problem, akorat na SII. Moje podezreni je na netesnost v sani, pripadne vahu vzduchu, protoze kdyz ji odpojim a nastartuji, tak to vubec nekolise a chova se to normalne, chvili drzi zvysene otacky a pak hezky klesne na volnobeh... Privod vzduchu za MAF do turba jsem prohlizel, ale rozvod stlaceneho vzduchu od turba ke skrtici klapce plus chladic vzduchu jeste ne... Zvazuji i vymenu MAF...
Prosinec 3, 201212 r Zřejmě se jim 1,8 TSI tolik nesype..anebo jich není moc a tak to neřeší... Toz ve Skodovce mozna ne, ale to auto je v mrte dalsich koncernovych autech.
Prosinec 3, 201212 r DTV: už jsem to neřešil, pač autoservisy od toho dávájí ruce pryč a tvrdí, že je to normální ( i když to prokazatelně někomu nedělá). Trochu mě to rozčiluje. Takže mě zajímá každej novej poznatek, abych jim to mohl hodit případně na hlavu Upraveno Prosinec 3, 201212 r od Clint
Leden 17, 201312 r Je to normální... Projev Evropského nařízení o emisích...Musí splnovat EURO normy po start. Auta řídí rozdílní řidiči, proto taky různý projev tohoto stavu. Vše je o adaptacích a přizpůspbení jednotky provozu v daných podmínkách. Je třeba rozlišovat co je dobrý stav a co špatný...
Leden 20, 201312 r Kdo jste meli 1.8tsi od novoty, zajimalo by me, po kolika km jste se dostali na nejakou normalni spotrebu. Mam najeto zatim jen asi 600km a spotreba je tedy ponekud jinde nez jsem cekal a i jinde nez se uvadelo v testech. Prumer mam 9.6l a ani pri ultra klidne jizde po okrsce se nedostanu pod 8. Predpokladam ale, ze to je proste novym motorem a ze se to snad znormalizuje.
Leden 20, 201312 r Neviem ako vy páni, ale ja mam od novoty plus mínus pol litra hore dole, skôr si myslím, že ten veľký rozdiel je tým , že s autom zžiješ a naučíš sa s ním jazdiť. Ja mam dlhodobý priemer 7,0 -7,3 aj v lete aj v zime. V lete mám 17" a v zime 16" kolesa. Ako príklad včera som šiel krížom cez Slovensko, 90% po diaľnici, rýchlosť 130-150, krátkodobo aj viac. V aute sme boli 4 dospelí, plus batožina. Výsledok je 7,0. Podľa tankovania je to na chlp presne.
Leden 20, 201312 r Kdo jste meli 1.8tsi od novoty, zajimalo by me, po kolika km jste se dostali na nejakou normalni spotrebu. Mam najeto zatim jen asi 600km a spotreba je tedy ponekud jinde nez jsem cekal a i jinde nez se uvadelo v testech. Prumer mam 9.6l a ani pri ultra klidne jizde po okrsce se nedostanu pod 8. Predpokladam ale, ze to je proste novym motorem a ze se to snad znormalizuje. Trvalo mi to nejméně 20tkm, spíše 30tkm, pak se to posunulo z 8 na 7, tj. dlouhodobá je pod 7,5 l/100km. Když jedeš ne cihlu, čím delší trasa tím lepší spotřeba, třeba trasa 700 km není problém při 120-130kmh přes Rakousko dát mezi 6,8-6,2. Při razantní jízdě to jde k 8 i přes. Řeším to tak, že kloužu do práce z práce klídek, a když se chci svézt, projedu se. Výsledek je mix 7,5 viz Spritmonitor v podpisu http://www.spritmonitor.de/en/detail/461168.html Pokud se jezdí jen po městě, nelze mít dobrou spotřebu, žerou pak jakákoliv auta 8 i 9.
Leden 21, 201312 r Mám najeto cca. 21tkm a v současné době průměr okolo 7,0 lit./100km. Zhruba 40% jízdy je mimo obec a dálnici. Většinou jezdím klidněji. Dálnice při ryhlosti okolo :120km/h 6,5 - 7lit. :130km/h něco málo přes 7lit. :140-150 km/h okolo 8litrů Každopádně v záběhu to bylo i bez nějakého vytáčení kolem 8 litrů.
Leden 31, 201312 r Musím říct, že mě se spotřeba nijak nesnižovala od nového auta. Žere to stále stejně myslím....dlohodobě 7,6/100, ale skoro furt dálnice. Když jezdím okresky, jsem i pod sedm.... Mike-k: Spíš to chce se s tim naučit jezdit Nešlapat tomu na krk při rozjezdech, včas řadit atd....
Únor 1, 201312 r Jak psal stanmar - obdobná čísla při takových rychlostech. 50/90 km/h se dá jet s klidem za 5,6 - 5,8 l/100 km. Je fakt, že to chce trochu zvyknout - sžít se s autem. Já ho mám od 22 tkm, takže zlepšení vlivem záběhu jsem nepozoroval.
Únor 1, 201312 r Prave, ze jezdim uplne s totalne lehkou nohou a radit to radi samo. Ale je fakt, ze jezdim 90% mesto, na coz toto auto neni uplne nejvhodnejsi.
Únor 1, 201312 r Ve městě, alespoň u mě, záleží také na světlech. Ale s chladným počasím i motorem je 8 -9 dobrý stav :-) Upraveno Únor 1, 201312 r od sjakub
Únor 1, 201312 r Tak jestli jezdíš město, tak to tu spotřebu vůbec neřeš. To je naprosto normální průměr, když jezdím po Praze, jsem tam 8-9/100. Takžemá rada, udělej si hezkej vejlet třeba do jižních Čech, nejezdi po dálnicích, ale po okreskách a uvidíš, jak tě spotřeba potěší a vylepšíš si dlouhodobej průměr....
Únor 1, 201312 r Poznámka k napínáku. Kdo ještě nevyměnil nechť vymění...napínáku po 40 tisících scházely 2 zuby a ten jeden už to nevytrhne(olej měněný po 10 tisích km) a auto mělo vždy tu nejlepší péči(žádné podtáčení se nikdy nedělo) a nevztahuje se na něj žádná svolávačka. Konstrukčně mě ten nový napínák nenadchnul, ale snad někdo spočetl materiál na tom pírku opravdu dobře...pocitově nic moc.
Únor 1, 201312 r Ještě dodám ke spotřebě - město kolem 9 litrů,naštěstí bydlím na okraji,takže se mě moc kolony a semofory netýkají ,tak proto mám celkovou takovou pěknou.
Únor 2, 201312 r Já už se kvůli napínáku rozčilovat nehodlám, psal jsem do škodovky a dělaj mrtvý brouky...Takže jezdím, v 80-90tis nechám vyměnit napínák za ten novej typ, příp. řetězy a uvidíme. Když to přeskočí, hodím jim to na hlavu a nevezmu si to dřív, dokud necvaknou třeba novej motor. I kdybych měl jít třeba přímo za ředitelem...to já už si klidně vyběhám
Únor 16, 201312 r Ahoj kluci. Po peclivem precteni vsech pomalu 100 stran vasich prispevku jsem se rozhodl o koupi Octavie 2 1.8tsi. Mam vyhlednutou jednu v bazaru s najezdem 95tis a proto bych vas chtel pozadat, jestli by jste mi nekdo neporadily na co si dat pozor. Popripade pokud se zde nenachazi nekdo z C.Budejovic neokoukli auticko v bazaru. Nechtel bych nateseny jet prez 3/4 republiky a zjistil, ze jsem jel zbytecne. Moc dekuji za za pripadne reakce.
Únor 16, 201312 r mr.nash - myslis toho kombika co stoji na orkuzni v CB? budu v budejcich v patek, tak muzu povrchne okouknout... ale jiank bych urcite na tvem miste proveril podle VINu servisni historii nez tam pojedes
Únor 16, 201312 r to Ozi: No presne toho. 2007, 95tis.km a 1 rok zaruka. Zkusim kontaktovat prodejce ohledne VIN kodu. Dekuji moc za pomoc, byl bych moc vdecny
Únor 17, 201312 r kdyztak dej vedet, neni problem se tam kouknout, ale nejsem mechanik, abych zda bylo auto buchnute, muzu tak max projit interier jak vypada a tak...
Duben 13, 201312 r Zdravím, mám možnost zakoupit Octavii 2 s tímto motorem, jedná se o rok 2008. Řádně vedená servisní knížka, krásná. Byl jsem se na ní podívat, auto jede parádně, taky co bych chtěl když přesedlám z 1.2ky... ALE. majitel mi povídal, že jediný menší problém je ten, že mu na poslední servisní prohlídce zjistili, že mu prosakuje voda do oleje, a že má pravděpodobně načnuté těsnění pod hlavou, že by to chtělo vyměnit. Majitel mi sdělil, že tam nalili nějaký sajrajt, který to utěsnění. Což o to, to bych ještě bral, i to těsnění pod hlavou bych si vyměnil... Ale je možné že po cca 100tkm odejde těsnění pod hlavou ? Není to nějaká vada, nebo špatný styl jízdy ? Vlastním 1.2HTP a mám s ní najeto přes 350tkm a tam je na motoru vše původní a vůbec nic. Po 100Tkm mi to přijde dost brzo. Jaký je Váš názor ?
Duben 13, 201312 r Tak se stalo to čeho jsem se nejvíc obával kamorádova oktavka a výměna motoru nastartoval a bylo vymalováno jak mnozí tušíte rozvody najeto 40000km.A proč se bojím tak jak se oteplilo tak mi to po startu po ránu zachrastí taky.Máte někdo skušenost s výměnou rozvodů cena atd.Mám auto čtyři roky a najeto 36000 to je katastrofa za ty peníze by mně zajímalo jestli škodovka něco přispěje.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.