Přejít na obsah

Sraz v Praze a okolí


Doporučené příspěvky

pokud vim, tak:

na amortizaci by pojistovna nemela mit narok, protoze uz tim, ze vozidlo bylo nabourane dochazi ke snizeni jeho hodnoty na trhu a kraceni tedy neni na miste

nahradni vozidlo si muzes vzit vzdy - jako soukroma osoba i jako podnikatel (mysleno z povinneho ruceni druheho, u havarka to tam musis mit napsane)

cena nahradniho vozidla je v pripade kdy bude uznana jeho chyba je pro tebe irelevantni, ale jsou mista, kde platis nahradni auto za den s limitem km a km navic pak platis jak psal radius, jinde maji vyssi cenu za pujceni na den, ale je to bez limitu kilometru

a jeste jedna vec, pokud borec neuznal svou chybu a zna to, tak to ve spravnim bude protahovat rok - pak bude nehoda promlcena a nebude ti muset platit nic, takze to stejne zustane na tvem havarku a prijdes o bonus

 

takze v podstate vsechno nic moc :(

 

a k tomu jezdeni u kraje, me instruktor rikal, jezdi u stredove cary ve svem pruhu - duvod je jednoduchej, autu za zatackou na kraj uhnes, ale kdyz tam v seru budes mit chodce v cernem tak si v p*** ;)

 

jinak weno drzim palce at se to vyresi a muzes dal jezdit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to mas pravdu pokud je clovek svine a umi se v tom chodit muze to bejt problem

kazdopadne at ti to dobre dopadne a pojistovna to zacaluje a ty to sikovne opravis zbudou aspon nejaky penizky na novy upravy

jinak weno chtel sem se zeptat uz mam objednany pozicky a chtel bych vedet jaky kabely si tam pouzil me napadlo vzit treba na vrakaci z golfa z blinkru slo by to?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zvláštní, já jsem jsem měl auto teď v servisu. Pravda, díly se neměnily, pouze se lakovalo auto. Ale v Auto Jarov mi řekl, že amortizace se stahuje pouze za POVINNÉ RUČENÍ, ne na havarijní pojištění. Takže i kdyby jsi z auta měl šrot a chtěl to opravit na havarko, tak oni ti to prostě zaplatí komplet a ty jen spoluúčast, i kdyby ta oprava měla stát 400 000 kč :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No co vim tak ohledne amortizace. Ti pojistovna nikdy nezaplati cenu noveho dilu u treba 10let stareho auta. Muzes se soudit klidne s vinikem nehody, ale ten te odkaze na pojistovnu u ktere je pojisten a ta ti uzna jen skody spojen primo s nehodou. Jeste je reseni domluvit se se svoji pojistovnou nechat to opravit z havarijka pokud mas a pojistovna by to pak vymahala po pojistovne vinika.. ta bude mit vetsi paky nez ty jako soukroma osoba;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U předchozí fábky jsem měl amortizaci,z důvodu staří auta.A teď by snad neměla být vůbec,tak to nechápu.No uvidíme jak se to bude vyvýjet.

Já chci jen,aby se to opravilo,auto jezdilo v pohodě a já nic neplatil.Tak snad to proběhne nějak normálně.

 

Tady jsme trochu mimo,tak pak když tak u mě,až budu mít nové info,pochlubím se....

 

Jinak pozičky jsem řešil paticí z blinkru,je jedno z čeho.Já bral z koncernu,aby pasovala na zacvaknutí.Tuším že z octávky to mám...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak rikam z vlastni zkusenosti kamion mi projel zadnima dverma a auto sem dal opravit do servisu Agrotec kterej si sam vymahal amortizaci po pojistovne a neplatil sem ani korunu.

jen podotykam ze mam fabii rok 2006 a v ty dobe mela najeto pres 250 000 km

dal pak existujou primo firmy ktery maj svoji napln v tom ze vymahaj amortizaci po pojistovne a i provizi za svoji cinost jim plati pojistovna takze te to opet nestoji nic

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle nálezu Ústavního soudu nemá pojišťovna právo krátit plnění nějakou amortizací. Z vlastní zkušenosti (ne moje auto) vím, že stačí do pojišťovny toto napsat a že jinak to budeš řešit přes soud a pojišťovna ani s žádnou amortizací otravovat nebude ;)

 

EDIT: konkrétně nález Ústavního soudu ČR sp. zn. II ÚS 2221/07 ze dne 19.3.2008

Editováno: , autor: baris
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My dneska měli tu možnost si osahat 2 O3 RS, jedna červená kombi a jedna modrá race :) by člověk nevěřil, kde všude potká známé lidi z fóra a čím zrovna přijedou :D nic méně, nebyly to ještě ofiko RSka, sice nárazníky, motory všechno jop, ale kola třeba ještě neměly a tak pod. :) nic méně, pěkný auta to jsou. Jen mě přišly sedačky až takové .. já nevím .. ala potahy z Globusu od tuzingové společnosti :)

 

Pár lidí v ní dokonce sedělo :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak a je na case, zacit resit dalsi sraz :kol-31:

 

Prazsky sraz - srpen

Misto konani: http://www.mapy.cz/s/7OeQ  (POZOR ZMĚNA MÍSTA)

Datum:        4.8.2013 - neděle

Čas:          18:00

Hlasovani o ucasti: http://doodle.com/q2cggrism3by2dg7

 

Pripadne pripominky jako obvykle hazte sem...

 

tak jen aby to tu nezapadlo tak posilam znovu termin, misto a hlasovani o ucasti... :kol-31:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...