garner Vloženo 4. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2007 Rád by som si vymenil volant na mojej OII na trojramenný RS volant. Lenže hneď na začiatku mám taký drobný problém - totiž ako demontovať štvorramenný volant. Nijako neviem uvolniť kryt s airbagom. Vie mi niekto pomôcť?? Vďaka vopred Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rostama Vloženo 4. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2007 Rád by som si vymenil volant na mojej OII na trojramenný RS volant. Lenže hneď na začiatku mám taký drobný problém - totiž ako demontovať štvorramenný volant. Nijako neviem uvolniť kryt s airbagom. Vie mi niekto pomôcť?? Vďaka vopred Určitě by si to tady na foru někde našel, ale prostě ... Když máš volant rovně, otoč ho o nějakých 90 stupňů a zezadu nahmatáš prstem otvor. Do toho strčíš vhodný tenký šroubovák a vycvakneš ze strany volantu pružinu,která drží airbag, to samé na druhé straně, otočíš volant o 180 stupňů a stejný postup v druhé díře. A už máš airbag pomalu na klíně, pozor na kabeláž !!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 4. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2007 Rád by som si vymenil volant na mojej OII na trojramenný RS volant. Lenže hneď na začiatku mám taký drobný problém - totiž ako demontovať štvorramenný volant. Nijako neviem uvolniť kryt s airbagom. Vie mi niekto pomôcť?? Vďaka vopred Určitě by si to tady na foru někde našel, ale prostě ... Když máš volant rovně, otoč ho o nějakých 90 stupňů a zezadu nahmatáš prstem otvor. Do toho strčíš vhodný tenký šroubovák a vycvakneš ze strany volantu pružinu,která drží airbag, to samé na druhé straně, otočíš volant o 180 stupňů a stejný postup v druhé díře. A už máš airbag pomalu na klíně, pozor na kabeláž !!!! Moje zkušenost..šroubovák spíš silnější, ale krátký..ta pružina dost táhne, jen pozor na šroubovák a na plexi na budíkách, aby se náhodou spolu nesetkaly Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rx6 Vloženo 30. Březen 2011 Sdílet Vloženo 30. Březen 2011 ahoj, take budu menit volnt a pokud nekdo vi, jaky sroub-torx se tam nachazi, budu rad za typ, ba mam vetsinou jen male torx, nejvetsi mam T50 Diky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 30. Březen 2011 Sdílet Vloženo 30. Březen 2011 Žádný torx to není. Je to mnohohran M12 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rx6 Vloženo 31. Březen 2011 Sdílet Vloženo 31. Březen 2011 Žádný torx to není. Je to mnohohran M12 Mnohohran?? Popravde, to nevim, co to je? Fotecka by nebyla?? Jak vam sel vyjmout airbag?? Ja ho snad zaboha nevyvesim a bojim se, ze delam neco spatne. Nemusi se demontovat plasty kolem sloupkku rizeni, ne?? Pouze natocit volant do pozice, kdy obdelnikova dira je v horni poloze a vyvesim malim sroubovakem pruzinku airbagu. Lehce se to pise, ale ...Dekuji za odpoved. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 31. Březen 2011 Sdílet Vloženo 31. Březen 2011 Njprv si chod kupit kluc na demontaz volantu je to tisic hran a oznacenie ma M12 urcite ho nemas doma az potom sa pustaj do demontaze AIRBAGU. Bez KLUCA M12 nedas dole volant. Nezabudni si odpojit BATERKU. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rx6 Vloženo 1. Duben 2011 Sdílet Vloženo 1. Duben 2011 hotovo, volant vymenen. Misto sroubovaku jsem pouzil silny, zahnuty drat-takovou hokejku do praveho uhlu. Koncem jsem pak jen vycvakl, tahem zatlacil na pruzinu bagu, ktera sama vypadla. Tisichran M12 mel kamos v dilne.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 1. Duben 2011 Sdílet Vloženo 1. Duben 2011 Njprv si chod kupit kluc na demontaz volantu je to tisic hran a oznacenie ma M12 urcite ho nemas doma Rada na místě s trochou neprofi věštectví Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 1. Duben 2011 Sdílet Vloženo 1. Duben 2011 (editace) SULDA: Takze vestenie mi zas vyslo ze ho nemal doma ten M12. Tisichran M12 mal kamos. Editováno: 1. Duben 2011, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rx6 Vloženo 1. Duben 2011 Sdílet Vloženo 1. Duben 2011 tak tak, hlavne, ze jsem nemusel letet do OBI....kazdopadne budu muset obohatit svuj vercajk nejaky novym naradim. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 1. Duben 2011 Sdílet Vloženo 1. Duben 2011 PROCHY603: Ale jen na půl, nemusel ho jít kupovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_GK_ Vloženo 12. Duben 2011 Sdílet Vloženo 12. Duben 2011 Pánové co se dělá když je volant už 5x sundavaný ? Stačí koupit nový šroub ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dare Vloženo 1. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2011 tak tak, hlavne, ze jsem nemusel letet do OBI....kazdopadne budu muset obohatit svuj vercajk nejaky novym naradim. :-) Když už jsi to OBI napsal, tak jen pro informaci vůbec tam nechoďte bo netuší, že existuje nějaké M12 a sám jsem to tam taky nenašel.... Stejné to bylo v Baumaxu v HK. Uspěl jsem až v Hornbachu, byl státní svátek , cena vysoká ale co se dá dělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deveniss07 Vloženo 5. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2011 Zdravim všechny škodovkáře.... Shánim rs volant na škoda octavia II i s airbagem. Neprodáváte ho někdo? Popřípadě se mi ozvěte na email Deveniss@seznam.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 6. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2011 Dare: To je ale i o lidech co tam prodávají. Deveniss07: Na to je tu sekce bazar Je opravdu velké hrdinství dávat veřejně sůj email do vláken na fórech, ale jen do doby než ho najdou spamboti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.